Неділя, 28.04.2024, 00:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Листопад » 4 » Міносвіти затвердило умови прийому до ВНЗ в 2011 р.



    Міносвіти затвердило умови прийому до ВНЗ в 2011 р.
    14:37
    Міністерство освіти і науки України затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів (ВНЗ) України в 2011 р. Про відповідних положеннях умов вступу до вузів сьогодні на прес-конференції поінформував міністр освіти і науки Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.
    За словами Д. Табачника, умовами встановлений фіксований перелік конкурсних предметів за всіма рівнями підготовки. Зокрема, при вступі на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти встановлені два конкурсні предмети, з яких вступники будуть здавати вступні іспити.
    Крім того, абітурієнтам надається право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (або його дублікат), виданий у 2008-2011 рр.. При цьому перший предмет є обов'язковим, а другий вибирається абітурієнтом.
    "... Також встановлені додаткові бали для вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, які є призерами (особи, нагороджені дипломами I та III ступенів) 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад або призерами (особи, нагороджені дипломами I та III ступенів) 3-го етапу Всеукраїнських конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН ", - підкреслив Д. Табачник.
    Згідно з правилами надано право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних випробувань з конкурсних предметів у ВНЗ щодо вибору громадян України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.
    Також надано право вступати до українського ВНЗ іноземцям, які здобули повну загальну середню освіту в іноземних школах з українською мовою навчання.
    Крім того, встановлено, що при вступі до ВНЗ на основі повної загальної середньої освіти враховується середній бал атестата за двохсотбальною шкалою як це було і в 2010 р.
    Крім того, надано право особам брати участь у конкурсі та на денну форму навчання за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних іспитів до вузів за їх вибором, які здобули повну середню освіту в 2007 р. і раніше.
    Д. Табачник заявив, що відтепер прийом заяв та документів на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання починається 1 липня, а закінчується не пізніше 31 липня.
    Зарахування абітурієнтів здійснюється за державним замовленням не пізніше 10 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 25 серпня.
    Для вступу до магістратури з 2011 р. необхідно буде здавати іспит з іноземної мови. "Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі базового рівня бакалавра і повного освітнього кваліфікаційного рівня спеціаліста обов'язковим є вступне випробування з іноземної мови", - повідомив Д. Табачник.
    За його словами, така норма встановлена, тому що сучасний вчений повинен знати хоча б одну іноземну мову.
    Нагадаємо, на початку квітня ц.р. Міносвіти вже змінювало умови прийому до ВНЗ. Так, відповідно до прийнятих навесні умов, пройшла вступна кампанія 2010 р.
    Зокрема, абітурієнти подавали сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий в 2008 р., 2009 р. або в 2010 р. Кожен абітурієнт мав право подати заяву не більше ніж в 5 вузів, і не більше ніж на 3 напрямки підготовки.
    Вузи допускали до участі в конкурсі абітурієнтів з сертифікатом, кількість балів у якому з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становила не нижче 170 балів з кожного предмета.
    Міносвіти України надало право особам, які не атестовані з української мови та літератури, складати вступний іспит з тієї мови, оцінки з якої виставлені в атестаті.
    Раніше, в кінці березня ц.р. міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив, що при міністерстві створено робочу групу для розробки нових стандартів середньої освіти і заснований механізм узгодження всіх документів зі студентами та ректорами.


    http://pravotoday.in.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 510 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net