Пятниця, 26.04.2024, 08:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Березень » 22 » Кабмін не готовий витрачати кошти на доступне житло...



    Кабмін не готовий витрачати кошти на доступне житло...
    12:48
    Кабінет міністрів направить лише 150 млн грн бюджетних коштів на реалізацію програми "Доступне житло" - оплату початкового 30-відсоткового внеску позичальників. Експерти вважають, що цих коштів недостатньо, і для виконання держпрограми необхідно активізувати кредитування забудовників і покупців квартир під ставку до 15% річних.
    Кабінет міністрів вчора схвалив проект постанови про порядок використання бюджетних коштів для надання держпідтримки будівництва або купівлі доступного житла. Згідно з документом, на оплату початкового 30-відсоткового внеску фізосіб-позичальників у 2011 році передбачено 150 млн грн. За словами віце-прем'єра-міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Віктора Тихонова, відомство клопотало про виділення 340 млн грн.
    У міністерстві не змогли пояснити причину скорочення фінансування. Джерело в Кабміні пояснив, що уряду складно передбачити 340 млн грн на програму "Доступне житло": "Мінрегіонбуд просить, в принципі, не дуже значні суми, проте в уряду немає гарантій, що цього року знайдеться достатня кількість позичальників, які зможуть освоїти ці гроші в повному обсязі. І грошей у бюджеті дійсно немає".
    Не вдалося в повному обсязі профінансувати реалізацію держпрограми і минулого року. За словами Тихонова, з 100 млн грн, передбачених на оплату початкового внеску, у 2010 році було витрачено 70 млн грн. "Це дозволило державі залучити майже 181 млн грн коштів громадян, витрачених ними на оплату 70% вартості житла", - уточнив чиновник. З 38 об'єктів з високим ступенем готовності, відібраних як доступне житло, в 2010 році були здані в експлуатацію 11, інші планується добудувати в I півріччі 2011 року. Для участі в програмі відібрано 133 недобудованих об'єкта, загальна вартість житла - 2,8 млрд грн. Можливість оплати державою 30% вартості житла передбачена ст. 4 закону №800-VI, що діє з грудня 2008 року.
    Держпідтримка надається з розрахунку 21 кв. м на людину плюс 10,5 кв. м на сім'ю. Минулого року оплатити 70% вартості квартири громадянам пропонували за рахунок кредитів Ощадбанку під 16% річних, під які установа мала направити 130 млн грн. Серед великих забудовників доступне житло планували добудовувати компанії "Київміськбуд", "Трест "Житлобуд-1", "ТМО "Ліко-Холдинг" і "Консоль Лтд".

    Експерти відзначають, що в 2011 році Кабміну буде складно реалізувати програму "Доступне житло". За словами директора з економічних питань Argus Real Estate Ігоря Чернія, в кінці минулого року уряд обіцяв виділити забудовникам кредити на 600 млн грн під 10%. "За моїми даними, частина коштів отримали кілька компаній, і фінансування зупинилося. Для реалізації програми державі потрібно відновити пільгове кредитування гравців ринку, яким наразі невигідно брати участь у держпрограмах після кризи.
    Зростанню довіри до іпотеки також сприятиме надання громадянам позик держбанків за ставкою не вище 15-16% ", - вважає експерт. "Не думаю, що уряду вдасться реалізувати цю програму, оскільки банки не готові знижувати ставку за іпотечними кредитами нижчі 20-23% , а забудовники не хочуть продавати квартири за цінами, встановленими Мінрегіонбудом (4,5-8 тис. грн/кв.м).
    Уряд побудує декілька будинків в різних регіонах і голосно оголосить про успішне виконання програми", - вважає президент WIDevelopment Микола Багаєв.

    kommersant.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 510 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net