Пятниця, 26.04.2024, 13:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 11
    Гостей: 11
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Червень » 1 » Холера в Україні може поширитися через застарілу каналізацію



    Холера в Україні може поширитися через застарілу каналізацію
    09:31
       Таке занепокоєння висловив радник Президента України Валерій Пустовойтенко, який працював у складі спеціальної робочої групи, створеної на виконання рішень Комітету з економічних реформ при Президентові України. Фахівці робочої групи впродовж двох місяців вивчали ситуацію з водопостачанням та водовідведенням в регіонах нашої країни і напрацювали пропозиції щодо стабільної роботи цієї сфери.
      
      На їх думку, у ряді областей виявилися настільки серйозні недоліки з очисткою стічних вод, що в будь-який момент це може спричинити до катастрофічних наслідків.
        «З першою «катастрофою» ми вже стикнулися, - зазначив Валерій Пустовойтенко. – Після повідомлення про випадки холери у Маріуполі було ухвалене рішення щодо закриття Азовського моря. Це відбувається на початку курортно-оздоровчого сезону, який тепер в Україні опинився під загрозою зриву».
        Також він нагадав, що спеціалісти називають холеру «хворобою брудних рук». Отже, її локалізація чи поширення напряму пов’язані із надійністю систем постачання води та її очищення. «На жаль, в Україні пити воду з кранів і мити нею руки часто буває доволі небезпечно», - резюмував радник Президента.
        Під час ретельної перевірки очисних споруд фахівці робочої групи виявили цілий ряд кричущих недоліків. Так, більшість очисних споруд у містах та селищах Криму були введені в експлуатацію ще в 60-80-ті роки і відтоді не піддавалися суттєвому технічному та технологічному оновленню та переоснащенню. У Керчі відходи людської життєдіяльності (близько 50 тис. кубометрів на добу) практично напряму потрапляють до Азовського моря, і навряд чи на такий перебіг подій якимось чином вплине рішення про його закриття. Фактично непрацюючими є очисні споруди в Судаку та Бердянську, деяких інших містах. У Судаку фекалії скидаються в море лише за 250-300 метрів від міських пляжів. У Саках потужності систем водоочищення спроможні щодня переробити лише третину від реальних потреб. Усі ці недоліки суттєво загострюються з початком курортно-оздоровчого сезону, коли до південних регіонів України вирушають сотні тисяч туристів та відпочивальників.
        «Україні вже доводилося стикатися з епідемією холери на початку 70-х років, старше покоління добре пам’ятає всі ускладнення та збитки, до яких вона спричинила, - сказав Валерій Пустовойтенко. – У розпал курортного сезону Одеса перетворилася на порожнє місто, місцеві фрукти та городину ніхто не хотів купувати. Влада тоді взяла під жорсткий контроль питання надійної роботи та ремонту централізованих очисних каналізаційних споруд, багато із них було винесено за межі міста. Практично до останнього часу регіон працював на запасі міцності, закладеному в ті роки. Тепер актуальними є сучасні зміни, які повинні гарантувати безпечне життя та стабільний розвиток територій».
        На думку радника Президента, ряд проблем із водопостачанням та водовідведенням в українських регіонах лише загострюватиметься. Приміром, у більшості пенітенціарних закладів – у тюрмах та колоніях – відсутнє централізоване водовідведення, часто викиди здійснюються без застережних заходів, хоча серед мешканців цих спеціалізованих закладів поширений туберкульоз, причому у відкритій формі.
        «Наша робоча група напрацювала цілий ряд важливих і реальних до виконання заходів, які мають кардинально поліпшити ситуацію з водопостачанням та водовідведенням, - повідомив Валерій Пустовойтенко. – І мені не зрозуміло, чому Кабінет Міністрів досі не відреагував на них належним чином, хоча йдеться про виконання доручення Президента, не ухвалив рішення про невідкладне фінансування робіт з будівництва та переоснащення очисних каналізаційних споруд, з налагодження безпечної роботи цієї сфери ЖКГ. На ліквідацію наслідків холери, якщо виникне епідемія, необхідно буде витратити набагато більше грошей, ніж на згадані роботи. Тому я звертаюся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова, щоб він відшукав можливості взяти під особливий контроль питання налагодження роботи галузі та ліквідації гострих проблем у ній».

    Тарас ТЕРНІВСЬКИЙ,
    Національний прес-клуб «Українська перспектива»

    Категорія: Новини України | Переглядів: 439 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net