Пятниця, 26.04.2024, 21:42
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Червень » 27 » Купити квартиру на пільгових умовах за 210 тисяч



    Купити квартиру на пільгових умовах за 210 тисяч
    15:47
    Влада знову роздає обіцянки про доступне житло. Перед виборами правляча партія обіцяє, що до 2017 року таке житло отримають 265 тисяч сімей. У Вінниці нараховується 3,5 тисячі черговиків.
    Знижку 50% від вартості житла обіцяє влада за програмою доступного житла. В результаті квартири площею 52 квадратних метри обіцяють продавати на пільгових умовах по 210 тисяч гривень. Тобто - по чотири тисячі гривень за квадратний метр.
    Відповідно до розробленої Кабміном програми доступного житла, до 2017 року за рахунок держпідтримки житло обіцяють 265 тисячам сімей.
    - За "доступне житло" потрібно заплатити 210 тисяч гривень, - каже нардепутат-регіонал Владислав Лук'янов.
    За його словами, з урахуванням, що на одну людину передбачається 21 квадратний метр житлової площі плюс десять метрів на сім’ю, "доступне житло" передбачає придбання житла в 52,5 "квадрата" на сім'ю.
    - Вартість такого житла для пільгових категорій громадян, з урахуванням знижки в 50%, складе чотири тисячі гривень за квадратний метр. Таким чином, подібна квартира обійдеться громадянам у 210 тисяч гривень, - каже він, додаючи, що, аби купити таке житло, необхідно взяти кредит - "або мати заощадження".
    Без заощаджень - нікуди і у випадку, якщо купувати "доступне” житло за місцевою вінницькою програмою муніципального житла. У цьому році у місті заселяють другий будинок, який будується за цією програмою. Якщо порівнювати обидві програми, державну та міську, до плюсів останньої можна віднести її реальність. На відміну від першої, за цією програмою таке житло справді будується. Але вона має й мінус: ціна квадратного метру – 4700 гривень, це на 700 гривень за метр дорожче, ніж передбачено державною програмою.
    У випадку реального запуску цієї програми Вінниця уже навіть зарезервувала під неї ділянку в районі вулиці Тарногородського. На ній може бути побудовано близько 900 квартир. Проте поки що невідомо, чи потрапить Вінниця до переліку міст, де ця програма буде реалізовуватись.
    Тим часом, за словами директора департаменту економіки та інвестицій міськради Галини Якубович, програма муніципального житла нормально працює.
    - У другому муніципальному будинку на Старому місті ми уже розподілили майже всі однокімнатні квартири, - каже вона. – Певні проблеми є із двокімнатними. Вони коштують дорожче, відтак попит на них менший, ми навіть пробували робити їх перепланування під трикімнатні, але процес поки що йде не дуже активно.
    Для порівняння: середня площа однокімнатних квартир, яких у цьому будинку буде 46, складатиме 44,54 кв. м, а двокімнатних - 71 кв. м, їх, згідно проекту, буде 60.
    Перший внесок, який повинні сплатити учасники програми, складає 30% від вартості житла. У цьому році, на відміну від минулого, участь у програмі муніципального житла можуть взяти не лише бюджетники, а й усі бажаючі віком до 35 років при умові відсутності власного житла.
    Другий муніципальний будинок обіцяють здати в експлуатацію вже до кінця поточного року - у грудні.
    На черзі ще третій муніципальний будинок – також на Старому місті. Проте час його введення в експлуатацію поки що не оголошується.
    Разом з тим усіх цих квартир замало навіть для забезпечення житлом усіх вінницьких черговиків. Навіть незважаючи на те, що після перегляду черги таких вінничан залишилось 3,5 тисячі. До цього квартирна черга складала близько 21 тисячі вінничан.
    Але в усіх випадках питання впирається у фінансову сторону. Для участі в програмі муніципального житла людина повинна мати принаймні 30% початкового внеску, тобто у випадку придбання однокімнатної квартири – як мінімум 64 тисячі гривень. Решту пропонують оформити в кредит під 15-17% річних.
    Тим часом на пільгові кредити по програмі "Доступне житло” держава обіцяє виділити 130 мільйонів гривень.
    - До кінця року ми загалом плануємо видати 60 млн грн пільгових довгострокових кредитів за рахунок держбюджету, близько 40 млн - з місцевих бюджетів, і близько 30 млн - за рахунок власних коштів, - каже голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, додаючи, що на даний момент ведеться робота зі збільшення цієї суми ще на 150 млн грн.
    Крім того, за його словами, ще 103 млн грн планується виділити на часткову компенсацію за кредитами в комерційних банках. Плюс до цього ще 100 млн грн виділити у вигляді 30% субсидії на придбання житла.
    Також Рисухін додав, що кредити за програмою «Доступне житло» в 2011 р. можуть отримати 500-600 сімей.


    http://vn.20minut.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 601 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net