Субота, 27.04.2024, 02:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Липень » 8 » Економ-відпочинок скасували?



    Економ-відпочинок скасували?
    16:19
    Заощадити на путівках цього року не вдасться: нині оптимальна Туреччина подорожчала в 1,5 разу, а оператори «скасували» гарячі тури.
    Про низькі ціни на путівки цього року українцям, схоже, доведеться забути. Закордонні тури порівняно з торішнім літом відчутно зросли. Експерти називають щонайменше три ланцюгові тенденції подорожчання середнього чека відпочинку на закордонних берегах. Важливу роль у цьому зіграло також подорожчання «чорного золота»: бойові дії у Лівії додали нафті в ціні. А це, відповідно, спричинило зростання вартості авіаперельотів.
    Окрім того, нестабільність ситуації в країнах Північної Африки дала можливість Туреччині «підкоригувати» свою цінову політику в бік збільшення. За словами PR-менеджера компанії Pan Ukraine Тамари Рябчун, середній чек відпочинку в Туреччині цього року зріс приблизно у півтора разу порівняно з минулим роком. Так, за тижневий відпочинок на турецькому курорті українському туристові доведеться викласти з кишені 500 — 650 доларів. Та, незважаючи на подорожчання, турецький берег усе ще залишається лідером продаж.
    Цікавою тенденцією, щодо турецьких курортів, вітчизняні оператори називають дефіцит хороших готелів. Це, кажуть експерти, пов’язано з переорієнтацією світового туристичного потоку. Адже відтепер за турецький відпочинок українцям доводиться змагатися з європейцями.
    Та все ж таки нинішнє літо для тих, хто не хоче відпочивати на «домашніх» курортах і шукає економ-варіант за кордоном, таки приготувало приємний сюрприз. Ним виявилась Болгарія. Якщо ще минулого року її курорти вважались відносно дорогими, то вже напередодні цього сезону їхня ціна впала. Повний туристичний пакет болгарського курорту (авіаквиток, страховка та тижневе проживання у тризірковому готелі зі сніданками), як запевнила газету «День» Т.Рябчун, коштуватиме українцеві 250 — 350 євро.
    Тим же, хто сподівається на гарячі пропозиції, експерти радять цього літа забути про них. Нагадаємо: до гарячих відносяться тури, ціни на які останнього тижня перед вильотом знижуються від 200 — 300 доларів до 50% від первісної вартості. Причина зникнення настільки улюблених українцями пропозиції проста. Насправді гарячі тури — це ганьба для туроператора. Через нерозпродані за повною вартістю місця в літаках і штрафні санкції, оплачені готельєрам, туроператори зазнають збитків, пояснює «Дню» менеджер. А тому змушені допродувати нереалізовані місця за збитковим для себе дисконтом. Але підчас попередніх кризових років компанії, схоже, навчилися виважено планувати кількість чартерних рейсів на сезон. І так званий «запас» уже не замовляють.
    Стандартна ціна, на яку сьогодні розраховують відпочити українці — 1000 доларів на двох, каже «Дню» Тамара Рябчун. За цю суму, за її словами сьогодні можна поїхати відпочити на тиждень. Тоді як іще рік тому цих грошей вистачило б на 10 — 12 днів відпочинку на турецькому березі.
    Як результат — туристи, які бажають придбати тур на двох за 700 — 750 доларів змушені додавати ще декілька сотень. Ті ж, чия кишеня такої «розкоші» не дозволяє, вирішують залишитися вдома. За спостереженням Всеукраїнської асоціації туристичних операторів, відбувається помітний перерозподіл вітчизняного туристичного ринку на користь Криму.
    Відповідно до результатів дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на початку червня 2011 року, 40% опитаних планують відпочивати (провести відпустку) цього літа вдома, 10% — в іншому місті (селі) України. Разом із тим, 17% опитаних українців планують цього літа відпочити на Чорному морі, 8% — на Азовському, 5% — у Карпатах, 2% — на Закарпатті, і лише 3% відпочиватимуть за кордоном. Водночас кожен шостий українець, певно, не матиме відпочинку цього літа.

    http://project.ukrinform.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 477 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net