Майбутнє християнства на Україні
|
|
Grey | Дата: Вівторок, 29.07.2008, 15:45 | Повідомлення # 16 |
Лікар
Група: Продвинуті
Репутація: 15
Статус: Offline
| Quote (premium) З Вашим підходом до церкви взагалі не можна ходити Це суперечить 4-ій заповіді. Quote (premium) в нас ходять до церкви щоб помолитись Кому моляться греко-католики? У вас є ікони? Quote (premium) мода це погано? Стосовно Віри - однозначно, так! Як можна вірити по моді?
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
Нереклама | Дата: Субота, 02.08.2008, 14:16 | Повідомлення # 17 |
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Репутація: 47
| Quote (premium) Я - греко-католик. Розкажіть чим конкретно відрізняються греко-католики від православних?
"Життя - це шанс на щастя."
|
|
| |
STALKER | Дата: Субота, 02.08.2008, 17:47 | Повідомлення # 18 |
Новачок
Репутація: 13
| Ая скажу про християнство унашому суспільстві таке Для більшості із нас християнство як мода-і це погано.Хто небудь замислювався,а скількох же я заповідей дотримуюсь-відповіть буде у більшості вельми негативна Люди вінчаются в церкві -бо це модно,потім через деякий час розбігаются,а вінчання цеж на все життя А хто небудь вистояв у церкві у неділю усю службу? Чи на всі церковні свята приходив до церкви? Зато коли якесь велике церковне свято - робити гріх,це у нас святе і лише цього ми впевнено дотримуемось. Я не кажу що я святий-такий самий християнин безбожник як і більшість із нас.І я нехочу зобидити людей щиро віруючих-та для більшості із нас це нормальне явище.
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
Grey | Дата: Субота, 02.08.2008, 19:04 | Повідомлення # 19 |
Лікар
| Quote (STALKER) А хто небудь вистояв у церкві у неділю усю службу? А яка від того користь - просто "стояти"? Quote (STALKER) Чи на всі церковні свята приходив до церкви? А що таке "церковні свята"? Quote (STALKER) велике церковне свято - робити гріх Цього взагалі не розумію!
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Субота, 02.08.2008, 22:57 | Повідомлення # 20 |
Професіонал
| Quote (Нереклама) Розкажіть чим конкретно відрізняються греко-католики від православних? Вони правлять за православним обрядом (як і в нас уцеркві) а главою їх є папа римський
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
|
|
| |
STALKER | Дата: Неділя, 03.08.2008, 08:33 | Повідомлення # 21 |
Новачок
| Quote (Grey) Quote (qnSTALKER/qn)uzqА хто небудь вистояв у церкві у неділю усю службу?/uzq/uzquote А яка від того користь - просто "стояти"? uzquoteQuote (qnSTALKER/qn)uzqЧи на всі церковні свята приходив до церкви?/uzq/uzquote А що таке "церковні свята"? uzquoteQuote (qnSTALKER/qn)uzqвелике церковне свято - робити гріх/uzq/uzquote Цього взагалі не розумію! Cпорить стоять чи не стоять у церкві в неділю(недільна служба-ну я точно не знаю,бо був один раз і еле достояв),ходити чи не ходити на церковні свята(вербна ,паска,та інш) можна довго і нудно-бо у кожного буде своя думка стосовно віри і про це краще спитати у САШКА -він на форумі самий обізнаний і думаю краще відповість на такі питання ,я лише висловив свою думку. А от щодо великих церковних свят(Громника,Михайлове чудо,Вознесіння та інш.)-так більшость із нас якщо не всі в такі дні робить не будуть,а на роботі по максимуму зашаряться. Але лікарям ,пожежникам та іншим терміновим службам доведеться працювати.
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
Grey | Дата: Неділя, 03.08.2008, 09:08 | Повідомлення # 22 |
Лікар
| Quote (STALKER) А от щодо великих церковних свят(Громника А що, православні поклоняються язичницьким богам? Ну, не знав, не знав! Quote (STALKER) Але лікарям ,пожежникам та іншим терміновим службам доведеться працювати. А що люди діляться на 2 категорії - кому можна не працювати, а хто зобов"язаний працювати? Згідно 4-ої заповіді всі християни ПОВИННІ працювати 6 днів на тиждень!
|
|
| |
STALKER | Дата: Неділя, 03.08.2008, 20:35 | Повідомлення # 23 |
Новачок
| Quote (Grey) А що, православні поклоняються язичницьким богам? Ну, не знав, не знав! НУ скажемо так це у народі так називають,а по церковному Михайлове чудо буде чудо Архистратига Михаіла Гавриїла Громника- Архангела Гавриїла(здаеться ,точно не памню),а воздвиження Quote (Grey) А що люди діляться на 2 категорії - кому можна не працювати, а хто зобов"язаний працювати? Як би нехотілось працювати лікарю швидкої чи пожежнику в такий день-та коли виклик ,здоровий глузд стае вищим за забобони,і людина виконуе свій професійний обовьязок. Можливо Ви виняток ,але більшість людей вірять у всілякі прикмети та забобони і з цим нічого не поробиш навіть у Леніна з Сталіним нічого не получилось. А от якщо Вам перебіжить дорогу чорна кішка?можливо Ви підете далі не звертаючи уваги,а от більшість або обійде,або підожде щоб пройшов хтось інший ну в крайньому разі сплете пальці
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
Grey | Дата: Неділя, 03.08.2008, 21:37 | Повідомлення # 24 |
Лікар
| Quote (STALKER) по церковному Михайлове чудо буде чудо Архистратига Михаіла Гавриїла Громника- Архангела Гавриїла Де в Біблії сказано - що це святкові неробочі дні? Quote (STALKER) більшість людей вірять у всілякі прикмети та забобони І до чого тут християнство - це елементарне язичництво! Quote (STALKER) якщо Вам перебіжить дорогу чорна кішка?можливо Ви підете далі А чим чорна кішка гірша чорного собаки або баби з пустими відрами
|
|
| |
STALKER | Дата: Понеділок, 04.08.2008, 19:55 | Повідомлення # 25 |
Новачок
| Quote (Grey) І до чого тут християнство - це елементарне язичництво! Значить більшість християн на Україні-Це ЯЗИЧНИКИ,бо я не знаю ні одної людини якаб не вірила в прикмети чи забобони. До речі а Ви самі можете прямо заявити -Я істинний християнин Я ревностно дотримуюсь усіх 10 заповідей і жодної не порушив Я дотримуюсь усіх постів Я постійно ходжу жо церкви Ви віддаете шану богу коли готуетесь приймати їжу,а також знаете багато молитов? Ну тещо ви не вірити в прикмети і забобони я уже поняв,а от щодо іншого? І іще- я так висловив свою думку стосовно християнства,бо бачу як до нього відноситься більша половина суспільства,а не тому що з кимось хочу посперечатись яким повиннен бути християнин. Ви так стараетесь мені щось доказати ,та Ви відкрийте очі ,вийдіть у світ та придивіться до оточуючих і Ви самі побачите що ідеальних немае:хтось десь щось вкрав,хтось бере хабарі ,хтось зводе сплетні чи бреше своїй половині та друзям та багато іншого,а коли у когось питають про віросповідання-щиро відповідають : ХРИСТИЯНИН.І в усьому що я сказав у верхніх повідомленнях є велика доля істини.Просто у Вас своя точка зору щодо християнства,а у мене своя .І якщо ви дійсно такий істинний християнин ,то я за ВАС щиро дуже радий-бо таких як Ви одиниці.
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
Grey | Дата: Понеділок, 04.08.2008, 20:54 | Повідомлення # 26 |
Лікар
| Quote (STALKER) Я ревностно дотримуюсь усіх 10 заповідей і жодної не порушив А Ви працюєте в суботу? А мені доводиться - хоча якщо дослівно слідувати Біблії - це гріх Quote (STALKER) Значить більшість християн на Україні-Це ЯЗИЧНИКИ Це їх особиста біда! Quote (STALKER) Я дотримуюсь усіх постів Дивлячись що Ви вкладаєте у поняття "піст" Quote (STALKER) також знаете багато молитов? А що - чим більше молитов ти знаєш, тим правильніший ти християнин? У 99% відстотках молюся своїми словами - головне до Кого спрямована молитва Quote (STALKER) а Ви самі можете прямо заявити -Я істинний християнин Максимально прагну до цього, як кажуть "немає межі досконалості"
|
|
| |
STALKER | Дата: Субота, 09.08.2008, 18:01 | Повідомлення # 27 |
Новачок
| Quote (Grey) А Ви працюєте в суботу? А мені доводиться - хоча якщо дослівно слідувати Біблії - це гріх У біблії написано- що треба відпочивати у суботу(6 днів робив на 7 відпочивав)просто у нас за радянських часів ,а можливо і ранійше, не знаю вихідним зробили неділю.Так що Ви фактично дотримуетесь божої заповіді відпочиваючи в неділю. Щодо мене я працюю в суботу коли це потрібно,а так стараюсь відпочити ,бо як кажуть від роботи і коні дохнуть.А Вам як лікарю тим паче потрібен відпочинок,бо не даром кажуть лікарі доробляються до того що забувають то бинти ,то ще якісь предмети у тілі паціента після операції.А все тому що працюють фактично без перепочинку ,і з нічної ідуть робить операцію(і це не образа ,а вивод) Quote (Grey) Quote (qnSTALKER/qn)uzqЗначить більшість християн на Україні-Це ЯЗИЧНИКИ/uzq/uzquote Це їх особиста біда! Ну праввильно -більшість язичників,а друга більшість сектанти(як не харі-крішна так свідки іегови,або ще хтось ) Quote (Grey) А що - чим більше молитов ти знаєш, тим правильніший ти християнин? У 99% відстотках молюся своїми словами - головне до Кого спрямована молитва От тут я з Вами на 100 відсотків згоден молитва повинна іти від серця і душі Quote (Grey) Максимально прагну до цього, як кажуть "немає межі досконалості" Ну от і добре і дай Вам Бог досягти задуманного головне не стати ФАНАТИКОМ
Имею Мнение Хрен Оспориш
|
|
| |
premium | Дата: Субота, 09.08.2008, 20:05 | Повідомлення # 28 |
Досвідчений
Репутація: 12
| Quote (Нереклама) Quote (premium) Я - греко-католик. Розкажіть чим конкретно відрізняються греко-католики від православних? Лише тим, що УГКЦ підпорядкована Риму. Добавлено (09.08.2008, 19:59) ---------------------------------------------
Quote (oleksiy11) Quote (Нереклама) Розкажіть чим конкретно відрізняються греко-католики від православних? Вони правлять за православним обрядом (як і в нас уцеркві) а главою їх є папа римський Це таки краще ніж залежати від попа московського і коли правлять російською і займаються московською пропагандою. Добавлено (09.08.2008, 20:02) ---------------------------------------------
Quote (STALKER) А от щодо великих церковних свят(Громника,Михайлове чудо вперше чую про такі свята Добавлено (09.08.2008, 20:05) ---------------------------------------------
Quote (Grey) А Ви працюєте в суботу? А мені доводиться - хоча якщо дослівно слідувати Біблії - це гріх Для цього є неділя, субота - це з іншої опери.
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Субота, 09.08.2008, 22:28 | Повідомлення # 29 |
Професіонал
| Quote (premium) Це таки краще ніж залежати від попа московського і коли правлять російською і займаються московською пропагандою. premium ви нам не повідаете як виникла УГКЦ там теж здаеться щось про окупантів було
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
|
|
| |
premium | Дата: Субота, 09.08.2008, 23:44 | Повідомлення # 30 |
Досвідчений
Репутація: 12
| Quote (oleksiy11) premium ви нам не повідаете як виникла УГКЦ там теж здаеться щось про окупантів було Нормально виникла, відбувся Флорентійський собор, на якому православна церква об'єдналась з католицькою. УГКЦ це і є православна церква, яка визнала це об'єднання християн. В 17ст. звичайно були притензії до уніатів, але історія показала, що вони захищали українські інтереси.
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |