Четвер, 28.03.2024, 17:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Жовтень » 21 » СВЯТО ЮРИСТІВ



    СВЯТО ЮРИСТІВ
    12:55
    nullДнями всі кобелячани, хто в силу своїх професійних обов’язків причетний до юриспруденції, а це працівники суду, прокуратури, міліції, адвокати, нотаріуси, юрисконсульти, держслужбовців відзначали своє свято. Юридична служба України дуже молода, молодша, навіть за українську державу. І в цьому році працівники відзначали свій перший ювілей – десятиріччя Дня юриста. Та значення їх роботи для нормального функціонування суспільства навіть неможливо переоцінити. Надто ж в правовій державі, створення якої проголосила Україна. І хоча за останні роки вітчизняні політики доклали максимум зусиль, щоб знівелювати, а то й повністю знищити поняття Права в Україні, все одно юриспруденція залишається незмінним і обов’язковим державним атрибутом. Саму тому, щоб привітати кобеляцьких працівників із їх професійним святом до них в гості завітали перші посадові особи району – голова РДА Олег Решетило, голова районної ради Володимир Жуков. Голова районної ради в своєму виступі звернув увагу присутніх на те, що в українській Конституції розділ, який обумовлює права громадян значно більший аніж той, що регламентує їх обов’язки. І відповідно, завданням юристів є докласти максимум зусиль для захисту прав українців. Не забуваючи, звичайно, і про ті невеликі обов’язки. Лише це дасть можливість зробити різкий прорив у покращенні якості життя всіх і кожного. Голова РДА наголосив, що виконавча влада і надалі приділятиме багато уваги розбудові правового суспільства на теренах Кобеляцького району.

    Та все ж, не перші посадові особи були головними дійовими особами свята. Справжньою господинею і вмілою ведучою виступила начальник Кобеляцького районного управління юстиції Надія Рихлик. Свій виступ вона почала із невеличкого екскурсу в історію. І сказала: «Народна мудрість гласить, що той, хто не знає свого минулого, той не має майбутнього. Тому у цей день ми віддаємо шану і глибоку повагу Ярославу Мудрому, який у 1016 році створив «Руську правду» - першу збірку законів Київської держави. Ми складаємо шану і Володимиру Великому, який впроваджував на нашій землі ідеї права через Християнство. Ми схиляємо голову перед нашим славетним земляком Григорієм Сковородою, який так наполегливо шукав справедливості у світі. Україна пишається тим, що Пилип Орлик подарував їй першу Конституцію ще у 1710 році – задовго до революцій у Європі та Америці. Той, перший у світі подібний закон закрипів основні права та інститути незалежної демократичної України, передбачив розподіл влади на законодавчу, виконавчу і судову, закріпив життя і здоров’я, честі і гідність, недоторканість і безпеку Людини, як першочергові пріоритети, котрі має захищати держава.
    Пророчими стали слова Тараса Шевченка: «…Коли Ми діждемось Вашингтона З новим і праведним Законом? А діждемось таки колись!»
    Ми віддаємо належне першому українському Президентові Михайлу Грушевському за його вагомий внесок у справу оформлення державності України…»
    А під час концерту, який був проведений силами працівників відділу культури, Надія Рихлик продемонструвала ще й свої поетичні здібності. Дотепні вірші, які вона прочитала викликали зливу оплесків серед присутніх.
    Також Надія Андріївна разом із Володимиром Жуковим вручила почесні грамоти і цінні призи як ветеранам юридичної ниви, так і молодим юристам. Серед нагороджених були …


    Наш кор.


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2547 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net