Вівторок, 16.04.2024, 22:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5552
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 1 » ОЗДОРОВЛЕННЯ ДУШІ І ТІЛА



    ОЗДОРОВЛЕННЯ ДУШІ І ТІЛА
    01:12
    nullЯкщо ви маєте намір оздоровити свій організм чи вам заважає самотність, або ж хочете весело і з користю провести свій час, - настав час діяти. Колектив працівників ранньої соціально-побутової те медично-соціальної реабілітації допоможе вам, надавши ті послуги, яких ви потребуєте.
    Щойно заходиш до Кобеляцького територіального центру соціального обслуговування одиноких і пристарілих громадян, помічаєш затишок і чистоту, що тут панують. На стінах – постійно діючі стенди, виставки робіт дитячої творчості, в кімнатах – охайно й затишно.
    В кабінеті масажист робить масаж відвідувачці територіального центру. В іншій кімнаті культорганізатор складає сценарій до наступного заходу, проведення якого планується найближчим часом. Тільки кабінет психолога поки що пустує, адже цей фахівець центру нещодавно пішла у декрет.
    Як повідомила Валентина Шмуль, директор Кобеляцького територіального центру при УПСЗН реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів, наразі на обліку в центрі перебуває 2574 людини, які потребують соціальної допомоги. 1084 чоловіки з них – інваліди, 117 інвалідів Великої вітчизняної війни, 528 – такі, що отримують пенсію, нижчу за мінімальну.
    - Кожному хочеться приділити увагу, всіх обігріти, - говорить Валентина Шмуль. – Адже досить часто люди похилого віку потребують не стільки фізичної допомоги, скільки психологічної. Вони хочуть виговоритися, пожалітися на доньку, що не подзвонила, на сусіда, який сказав щось не те й про те, що вчасно не принесли пенсію. Тому першочерговий обов’язок кожного соціального працівника – вислухати, підказати. І звісно, допомогти у господарстві, а тут уже спектр обов’язків багатий – приготувати їжу, принести води, попрати тощо. Тож давно вже хочеться створити кабінет психологічного розвантаження, до якого приходили б не тільки наші відвідувачі, а й працівники центру. Адже вони теж потребують психологічної допомоги.
    У центрі функціонує чотири відділення. У відділенні соціальної допомоги працює 78 чоловік, з яких 73 соціальних робітника і 2 – соціальні працівники, 3 спеціалісти знаходяться у відділенні. Три працівники з відділення по наданню грошової і натуральної допомоги – Олена Ломакова, завідуюча відділом, Світлана Савенко, фахівець соціальної роботи, - теж виконують свою роботу, перебуваючи в центрі, а Микола Ніфантов, соціальний робітник з комплексного обслуговування одиноких непрацездатних громадян, надає допомогу пристарілим людям та інвалідам вдома.
    - Цей спеціаліст по дрібному ремонту може полагодити паркан, покрівлю, - говорить Ольга Яременко, виконуюча обов’язки заступника директора територіального центру. - Виконує й інші ремонтні роботи. Взагалі соціальні працівники нашого центру надають більше тридцяти послуг. Зазвичай одній людині надається 15-17 послуг, дивлячись на її потреби. Зазвичай треба купити й доставити продукти, приготувати їсти, обробити земельну ділянку, заготовити овочі й фрукти на зиму, оплатити комунальні платежі і в разі потреби супроводити в поліклініку. Часто навіть надається допомога з отримання натуроплати за зданий в оренду земельний пай.
    На сьогоднішній день на дому обслуговується майже сімсот чоловік, 85 із них – інваліди.
    Соціальна допомога надається жителям Кобеляк і 28-ми сільських рад, зокрема працівники центру є у Світлогірському, Бутенках, Озерах, Біликах. До речі, фото соціального робітника з села Озера Катерини Похил висить на районній дошці пошани.
    - По мірі можливостей відділенням надається матеріальна допомога тим, хто справді її потребує, - говорить Олена Ломакова. – Часто надаємо натуральну допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу. При центрі існує пункт прийому ношених речей. Люди здають сюди свій поношений одяг, але, звісно, у нормальному вигляді, і хтось потребуючий саме цього виду допомоги, отримує її, підібравши одяг для себе чи своєї дитини. Раз на три роки Кобеляки отримують гуманітарну допомогу від міста-побратима Зінгена. А ще спасибі місцевим спонсорам, які небайдужі до громадян, щоо соціально незахищені в суспільстві – це ПП Василь Бєляєв, СК "Радянський", ЗАТ ЗПТ "Мрія", АТ "Світ", ПП Олександр Бистряков, ПП Олександр Бондарєв.
    Працівники ще двох відділів Кобеляцького територіального центру при УПСЗН зазвичай знаходяться у центрі. Відділення ранньої соціально-побутової реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів налічує чотири працівника – Наталія Іщенко, фахівець по соціальній роботі, Катерина Бусленко, культорганізатор, Наталія Штриньова, швачка, Ольга Павлюк, перукар. І поки що п’ять (а взагалі шість, адже тимчасово вакантна посада психолога) фахівців медико-соціальної реабілітації – Володимир Захарченко, завідувач відділення, Любов Кірсанова, медсестра фізкабінету, Валентина Гордійко, інструктор лікувально-фізичної культури (ЛФК), Катерина Семеніченко, масажист, Юлія Концаренко, медсестра відділення медико-соціальної реабілітації по відвідуванню інвалідів на дому.
    - Наше завдання полягає в тому, щоб відвідувачі центру не відчували себе самотніми в нашому місті, - говорить Наталія Іщенко. - Щоб вони мали змогу оздоровитись реабілітаційно оздоровитись у будь-який час, щоб виглядали привабливо, були здорові. Ми хочемо надавати практичну допомогу вдома, підтримувати морально.
    - Взагалі, таке наше покликання – завжди бути поруч з людьми, - додає Катерина Бусленко. - Відвідування центру – це поєднання оздоровлення тіла і духу. Весь персонал працює тільки для людей.
    У відділеннях соціально-побутової та медико-соціальної реабілітації відвідувачі можуть брати участь у лекціях, диспутах, бесідах, засіданнях клубів, у виставках, екскурсіях, відвідати бібліотеку, яка створена самими відвідувачами. Крім цього бажаючі займаються фізичною культурою на заняттях у залі ЛФК, на тренажерах.
    До центру можна приходити протягом дня, займатися групами та індивідуально. Якщо відвідувач не знає, якої саме допомоги він потребує, йому допоможуть спеціалісти: інструктор ЛФК, масажист, медсестра фізкабінету, культорганізатор, фахівець по соціальній роботі, надавши консультації. Крім цього працює профспілковий комітет, який очолює Неля Детюк. Тож на свято Нового року чи 8 березня пенсіонер чи інвалід обов’язково отримає листівку з теплими побажаннями.
    - Є на обліку в центрі багато інвалідів з різними фізичними вадами, людей пенсійного віку, одиноких, - говорить Володимир Захарченко. - З такими людьми ми працюємо по направленню дільничних або сімейних лікарів.
    - До того ж територіальний центр опікується громадянами, які повернулися з міст позбавлення волі, - повідомила Валентина Шмуль. – Їм необхідно надати соціальне житло, забезпечити працевлаштуванням, намагатися запобігати правопорушенням. Також ми займаємося людьми, що не мають постійного місця проживання, коротше кажучи, "бродячими". Центр опікується громадянами різних категорій населення.
    А взагалі, стає зрозуміло, що в такій установі, як центр соціального обслуговування одиноких і пристарілих громадян, повинні працювати люди з великим серцем. Адже тільки людина з доброю душею зможе подбати не тільки про себе, а й про інших, вислухати самотніх, потурбуватися, щоб в оселі немічного дідуся чи бабусі було тепло, щоб був хліб на столі.
    Марина ПРИХОДЬКО


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2241 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net