Пятниця, 29.03.2024, 07:40
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 11 » КОБЕЛЯЧАНИ НЕ ЗАХОТІЛИ ЖИТИ У РОЗВАЛЕНОМУ БУДИНКУ



    КОБЕЛЯЧАНИ НЕ ЗАХОТІЛИ ЖИТИ У РОЗВАЛЕНОМУ БУДИНКУ
    01:36
    Вже більше чотирьох років жителі багатоквартирного будинку, що знаходиться по вулиці Московській, 2 г, не турбуються про те, чи буде в їх під’їзді світло, чи, бувало, не протече дах, або ж прорве каналізацію. Мешканці цього будинку уникли багатьох проблем, створивши “Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку” (ОСББ).
    У восьмиквартирному будинку по Московській мешкає близько тридцяти п’яти жителів. Будівля зведена у 1991 році. В тому ж році туди вселилась Валентина Копитець і мешкає там до цього часу.
    - Кілька років тому підвал у нашому будинку повністю залило водою, - пригадує Валентина Григорівна, власниця однієї з квартир. – Скільки ми просили комунальне підприємство про допомогу – марно. Ніхто не відгукувався на нашу біду. Останньою краплею, що переповнила чашу нашого терпіння, стало “розходження швів” на будинку. А на стінах квартир потріскалась плитка… Тож зі своїми проблемами ми звернулися до міського голови Олександра Ісипа. Він і порадив усім жителям будинку об’єднатись. А потім допоміг і з оформленням документації.
    Так 20 жовтня 2003 року утворилось “Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Оберіг”. Головою жителі будинку обрали Валентину Копитець.
    Кожен, хто вступив до ОСББ, безкоштовно, на добровільних засадах займається ввіреною йому справою. Лише бухгалтера Анну Заярну, що відповідає за найважливіше – документацію, кошти – звільнили від квартплати.
    - Всі жителі будинку свої квартири приватизували, - розповідає Валентина Копитець. – І думаю, ніхто з жителів будинку не пожалкував, що ми створили об’єднання. Я впевнена, що сьогодні ніхто не захоче повертатися у підпорядкування комунгоспу. Ми тепер самі собі хазяїни. Власник кожної квартири сплачує квартплату – 30 коп/м2. Ці кошти йдуть на наш рахунок, звідки ми беремо гроші по мірі необхідності на різні потреби – на лампочки у під’їзд, на ліхтар у дворі тощо. Конфліктів з приводу того, чия черга купувати лампу для під’їзду у сусідів тепер не виникає. Коли ж треба почистити каналізацію – ми телефонуємо у комунальне господарство, вони приїздять, ми їм платимо за виконану роботу. Всі задоволені. Якщо ми вирішуємо робити серйозний ремонт, то міська влада допомагає. За цей час, що існує об’єднання, зроблено капітальний ремонт даху, біля будинку – асфальтне покриття, відремонтовані під’їзди. Зараз будинок у належному стані, утримувати його стало набагато легше, коли його співвласники об’єднались.
    Сьогодні жителі будинку міняють водну мережу. За словами мешканців, пити воду останнім часом було просто неможливо, адже вона була жовтого кольору і від неї “несло” ржавчиною. Для заміни старих труб на металопластикові потрібно 9 тисяч гривень. Звісно, самим жителям будинку такий ремонт не подужати. Тож об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку допомогла міська рада, виділивши половину необхідної суми. До цього 3000 тисячі гривень міськвлада надала для того, щоб зробити асфальтне покриття перед будинком.
    У планах жителів багатоквартирного будинку – зробити паркан біля дому, поміняти каналізацію, поставити нові вхідні двері.
    У Кобеляцькій міській раді дали коментар щодо ОСББ. Виявляється, що після створення “Оберігу” ще декілька жителів будинків вирішили також обєднатися.
    - “Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку” – це нова прогресивна форма утримання будинків, - говорить Олександр Письмак, перший заступник міського голови. – 29 листопада 2001 року ухвалено Закон України про “Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”. На сьогоднішній день у Кобеляках функціонує вісім таких об’єднань. Першим з’явився “Оберіг” у 2003 році, останнє об’єднання – “Відродження”, яке утворили 15 лютого 2007 року жителі реконструйованого будинку по вулиці Полтавська, 32. Всі об’єднання сьогодні успішно діють.
    Також об’єднались мешканці будинків по вулицях: Київська, 2 (ОСББ “Наш дім”), Чернишевського, 10 (ОСББ “Броварки”), Чернишевського, 3 (“Злагода”), Жовтнева, 3 (“Даринка”), Леніна, 49 (“Надія”), Червоноармійська, 1а (“Калина”).
    За словами Олександра Письмака, міська влада допомагає коштами жителям цих будинків по мірі можливості. Зазвичай на ремонт будинку кошти витрачаються 50/50 – половина потрібної суми надходить від мешканців, половина – виділяється міською радою. А вже у 2008 році у бюджеті будуть закладені кошти, які виділятимуться не на комунгосп, а на об’єднання співвласників будинку.
    - І щоб не говорили деякі громадяни нашого міста про те, що подібні об’єднання ніякої користі не несуть, що то і “кабала якась”, я впевнений - ми потребуємо такого прогресивного утримання будинків, - заявив Олександр Письмак. – Тим паче, що уворюються ОСББ на законних підставах – створюється статут, обирається голова, проводяться збори членів. Співвласники багатоквартирного будинку при такій формі утримання житла самі акумулюють свої кошти. Адже коштів, що закладені у міському бюджеті, не вистачає для повноцінного утримання об’єктів. А за допомогою людських грошей уже багато вдалось зробити.
    Марина ПРИХОДЬКО


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1391 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net