Пятниця, 19.04.2024, 16:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 21 » ГАЗ - СЕЛУ, ТАБЛО - СПОРТЗАЛУ



    ГАЗ - СЕЛУ, ТАБЛО - СПОРТЗАЛУ
    10:24
    Коли на початку сесії районної ради прозвучала пропозиція провести її за три години, то більшість депутатів скептично посміхнулися. Мало хто вірив, що вдасться вкластися у відведений регламентом час. Надто багато принципових питань було винесено на розгляд сесії. Так воно й сталося. Добрі чотири години засідали депутати і все одно не вирішили всіх питань.
    А перед оголошенням повістки денної представники Української Православної Церкви Київського Патріархату священики Федір та Дмитро вручили церковну відзнаку Володимиру Капліну, підприємцю, який добуває граніт в Кобеляцькому районі. В ході ж сесії депутати привітали свого колегу "бютівця" Валерія Дригу із днем народження. На цьому приємні процедури вичерпалися і розпочалася буденна і рутинна робота. Спочатку завідуючий фінвідділом РДА Андрій Дацко проінформував депутатів про результати бюджету за 9 місяців 2007 року. Вони відверто радують. Грошей у бюджеті стало значно більше, більше навіть від того, що планувалося. Навіть держава перевиконала свої зобов'язання, надавши Кобеляччині позапланові дотації і субвенції.
    Ось так, порадівши, присутні зайнялися більш складною справою - вирішенням, куди ці гроші направити, на які цілі використати. І тут виявилося, що одноголосся вже немає. Особливо різко розійшлися позиції райдержадміністрації і депутатської комісії, яку очолює Вікторія Шкарбан. Вікторія Іванівна взагалі піддала прямо таки нищівній критиці методи розподілення бюджетних коштів, які застосовує РДА. Зокрема, вона нагадала про те, як райдержадміністрація без відома депутатів провела ремонт в травматологічному відділенні ЦРЛ на суму 82 тисячі гривень. А вже потім попросила грошей. Схожий підхід був застосований і при виділення коштів для ремонту даху актового залу Кобеляцького НВК №1. Знову ж ремонт провели, а потім грошей попросили. Особливо обурило Вікторію Іванівну, що за отриманою нею інформацією роботи в школі зроблені, але навіть договорів на них немає. Тобто виходить все навпаки. Спочатку роблять, потім оформляють документи на ці роботи, а потім просять грошей. Також депутат запропонувала не виділяти гроші на "латання дірок", а за рахунок держбюджету провести капремонт даху НВК. І хоча голова РДА Олег Решетило пробував довести депутатам, що все це робиться на благо дітей, хворих і глядачів на стадіоні, вони незалежно від партійності, підтримали пропозицію Вікторії Шкарбан. Микола Андрієнко зауважив: "Так давайте ми завтра в Радянській школі зробимо ремонт на 200 тисяч, а потім попросимо грошей. А як не дадуть?" Покритикував РДА та апарат райради за безсистемність в розподіленні бюджетних коштів і Віктор Латиш.
    А коли депутати почули, що РДА пропонує використати 45 тисяч гривень на облаштування на стадіоні "Колос" 168 пластикових сидінь, то зал взагалі "закипів". Микола Рибалко назвав запропонований варіант бюджету "бюджетом кобеляцької міської ради". Він аргументував своє твердження тим, що більша частина районних коштів йде на об'єкти,  розташовані в Кобеляках. А селам майже нічого не залишається.
    В кінці-кінців депутати, хоча й обурюючись, проголосували на виділення грошей на ремонт даху, який вже без документів зробили. Але категорично відмовилися давати 45 тисяч на пластикові сидіння. А потім почали думати, куди ж в такому разі ці гроші використати. І вирішили - 18 тисяч виділити на встановлення в новозбудованому спортзалі електронного табло. Щоб дати змогу проводити там спортивні змагання обласного рівня. Між тим, ніхто із опитаних "ЕК" депутатів не знав, що той з великою помпезністю відкритий зал, до цього часу не пущений в експлуатацію. Жодна із компетентних служб не підписала відповідних дозволів. А знали про це лише працівники РДА і члени комісії по спорту. Але на сесії чомусь промовчали. Щоправда, пізніше, в кулуарній розмові один із депутатів висловив впевненість, що незабаром всі дозволи будуть отримані. Але не повідомив на чому ґрунтується його впевненість.
    Іншу частину грошей, що залишилися від сидінь, депутати вирішили витрати на газифікацію Ревущиного. Тут співпали навіть думки таких відомих антагоністів як Олександр Копелець та Анатолій Таранушич із Петром Маником. Олександр Олександрович зауважив: "Колись ми мали районний бюджет в межах 9 мільйонів і виділяли по 100 тисяч на газифікацію. Зараз маємо 80 мільйонів і ні копійки не даємо". На зауваження депутата облради Анатолія Шкарбана щодо неможливості залучення цих коштів для газифікації (від редакції: немає в Кобеляцькому районі відповідної програми)_ колеги запевнили, що вихід знайдуть. Мовляв, пункт про газифікацію є в Програмі соціально-економічного розвитку району.
    Та доки йшла сесія, згадана Програма була знайдена в архіві і виявилося, що ніякого пункту про газифікацію там немає. Отже, гроші від стільців можуть "зависнути", так не ставши "газовими".
    Гаряча аж до кипіння  перепалка виникла між депутатами, коли обговорювалось питання про списання як безнадійної заборгованості по позиках, які брали сільгосппідприємства. Коли мова зайшла про «Довіру», то Володимир Дігтяр дорікнув, що це підприємство користувалося всіма дотаціями, які надає держава. Але чомусь збанкрутувало  і борги повертати не збирається. На це Олександр Копелець різко парирував  не всім зрозумілою сентенцією про “ментів” і лейтенантський рівень. Йому зробили зауваження щодо неповаги до міліції.
    Ще кілька цікавих реплік і зауважень прозвучали в сесійній залі, коли обговорювалося питання про повернення в лікарню комп'ютерів і меблів. Колись їх купили для ЦРЛ, а потім віддали в оренду суду і адміністрації. До речі, на сторінках "ЕК" про це вже розповідав Олександр Андрейко. На сесії ж, деякі депутати минулого скликання заявили, що не приймали подібних рішень і зажадали пояснень від головного лікаря Івана Супруненка. Іван Іванович спокійно пояснив: "Таке рішення було. Всі договори оренди в мене є. Звичайно я б ніколи добровільно не віддав те майно. Але влада є влада, купили мені, а потім в мене ж і забрали".
    "Нашоукраїнець" Володимир Струк прямо назвав махінаціями такий спосіб управління бюджетними грошима. Підтримав його і Дмитро Кулічковський. І сказав: "Робіть махінації, але проводьте їх документально. І йдіть до прокурора". Ось тут святий отець дав привід для роздумів: "Чому йти до прокурора? На затвердження махінацій, чи що?". А з сесійного залу пролунала єхидна репліка: "І одночасно просіть повернення депутатської недоторканості".
    Розповідаючи про сесію потрібно також відзначити, що майже половина питань, пов'язаних із наданням радою різних погоджень, були відхилені або повернуті на доопрацювання. Особливо, коли мова йшла про прохання заїжджих бізнесменів. Не подобаються вони кобеляцьким депутатам. Маються на увазі бізнесмени та їх бізнесменські пропозиції.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 853 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net