Четвер, 25.04.2024, 04:28
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 21 » Про оду ОСББ



    Про оду ОСББ
    11:41
    Останнім часом деякі державні мужі і ЗМІ розхвалюють так звані ОСББ - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. “Ехо Кобеляк” - не виключення. Не так давно на сторінках газети Марина Приходько висвітлила позитиви таких об'єднань у Кобеляках.
    Висловлю свою думку про такі об'єднання.
    По-перше, створення ОСББ є втечею керівництва міськради від виконання своїх обов'язків перед членами територіальної громади, визначених у законі України "Про місцеве самоврядування в Україні і законі "Про житлово-комунальні послуги". За їх виконання вони отримують зарплатню з кишені платників податків, розмір якої не відомий мешканцям Кобеляк.(Від редакції: Як правило, ми не коментуємо статті наших авторів, але тут не можемо втриматися. Як кажуть, люби, Боже, правду. Олександр Ісип неодноразово оприлюднював розмір своєї заробітної плати в ЗМІ. До речі, єдиний з чиновників.)
    Чи не за єдиний позитив ОСББ видається той факт, що кошти мешканців будинків не розкрадаються, раціонально і за призначенням використовуються.
    Дозвольте запитати: "А що, без ОСББ, закон дозволяє їх розкрадати і не за призначенням використовувати?". І чи не в обов'язки зокрема міської влади входить дотримуватися законодавства у цій сфері і утримувати житловий фонд у належному стані. Наміри у ініціаторів створення ОСББ начебто і хороші, але, як дехто стверджує, "благими помислами" вимощають дорогу до пекла".
    А тепер про негативи.
    Не варто все спрощувати і уявляти собі ОСББ, як такий собі міні клуб по інтересам, який дає змогу економити гроші.
    Давно відомо, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.
    Діяльність ОСББ регламентована законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку". Детально познайомившись з цим законом знайшла в ньому багато цікавого. По-перше, закон визначає, що об'єднання є юридичною особою з своєю печаткою, рахунком у банку, діловодством, бухгалтерією. Не кожному "колективу" будинку таке під силу.
     По-друге є в законі стаття 28 яка визначає умови ліквідації об'єднання. Її варто привести повністю: "Стаття 28. Ліквідація об'єднання.
     Об'єднання ліквідується у разі:
     фізичного знищення, або руйнування житлового комплексу, яке унеможливлює його відновлення або ремонт;
     відчуження житлового комплексу за рішенням суду;
     придбання однією особою всіх приміщень у житловому комплексі."
     Все! Цілком відверто. З акцентом на відчуження і придбання.
     Звертаю увагу, що закон не передбачає ліквідацію об'єднання за бажанням членів цього об'єднання. Як кажуть "За вхід карбованець, за вихід два". Поясню далі. Ні Закон України про місцеве самоврядування в Україні, а ні Житловий Кодекс України не надають можливості "законно" позбавити людину житла. Перша шпарина в законодавстві для цього створена законом "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку". То ж повернімось до ст.28, абзацу першого: "фізичне знищення, або руйнування…". Припустимо, що таке може відбутися лише під впливом якихось непереборних природних сил чи аварії типу Дніпропетровської. Що далі? А далі, якщо такий будинок відповідним чином не застрахований, то претензій до влади ніяких бути не може. Ідіть собі під тин. Оформлення страховки на суму, яка б передбачала вам відшкодування ринкової вартості житла зведе на внівець обіцяне здешевлення утримання будинку. (Перший абзац статті між іншим "не заперечує" і навмисного руйнування будинку…)
     Абзац другий коментарів не потребує бо усім повинно уже набриднути чисельні телесюжети про захоплення рейдерами цілих підприємств, які переходять із рук в руки не без відповідних судових рішень. Головне, щоб у когось із грошима виникла потреба в будинку, чи в земельній ділянці під ним. До речі нікому достеменно не відомо, кому належить земельна ділянка під тим чи іншим будинком. Сам Президент ініціюючи продаж землі, стверджує, що певна частина її вже де-факто продана. От виявиться, що земля під будинком по вул.Полтавська,32 належить вже не міські раді, а якомусь заморському пану. Прийдеться тоді мешканцям будинку пережити долю їх попередників. Пояснять їм, що неефективно використовувати той шмат землі під будинок. Раціональніше використати його, наприклад, під передавальну антену телефонної мережі. А люди? Та сплатять їм внесену частку грошей і годі.
     Абзац третій передбачає також можливість викупити, при потребі, Ваш будинок однією особою. Добре, якщо викупить хтось щедрий. А якщо за одну зарплату, як купила дружина міського голови квартиру під крамничку, про що сам він пояснював виборцям. Ніяка ж влада бабусь - пенсіонерів членів ОСББ не захистить від можливих шахраїв. Та і не тільки бабусь. Бо якби колишні мешканці гуртожитку по Полтавській, 32 усвідомлювали собі можливі наслідки їх "добровільного виселення" і на слово міській владі не вірили, то не залишилися б без житла. Спробуй тепер щось довести.
    "Поїзд пішов". Закони не діють.
    …. Всім відома історія з ваучерами, коли вас робили співвласниками підприємств.
    Володієте?
    Не сьогодні - завтра подібне відбудеться із землею.
    Останній рік всі зусилля влади були направлені на видачу державних актів на землю. Для чого? Аби володіли нею селяни. Думаєте володітимуть?
     Вважаю, що ідея ОСББ - не що інше, як аналог подібного в житловій сфері. Не віритеи? Поживемо - побачимо. Це моя приватна думка, але вона має право на існування.
     Скажете, що в Кобеляках будинки нікому не потрібні. Процитую статтю "Нікому общага не потрібна," яка була надрукована в газеті міськради "Панорама" три роки тому: "Люди думають, що гуртожиток спеціально хтось прагне залишити без світла, води і людей, щоб потім приватизувати. Наївні. На щастя, а можливо й на жаль, ніяким бізнесменам і "бригадам" він не потрібен. Вони ж бо дуже добре вміють рахувати гроші". Виявилося що був потрібний. І гроші хтось порахував…


     Депутат міськради Людмила Пряхіна
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 921 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net