Пятниця, 26.04.2024, 02:47
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 28 » МОЛОДЬ ЗА ЦІКАВИЙ ВІДПОЧИНОК ТА ПРОТИ ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК



    МОЛОДЬ ЗА ЦІКАВИЙ ВІДПОЧИНОК ТА ПРОТИ ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК
    19:36
    16 жовтня для школярів старших класів проводився семінар-тренінг на тему:
    "Розвиток громадської ініціативи серед молоді"
     
    Тренінг відбувся на базі Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2 для активу учнів 8-10 класів за підтримки Кобеляцької райдержадміністрації та адміністрації школи № 2. Проходив тренінг за ініціативи Кременчуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Молодіжного парламенту Полтавщини та Кременчуцького комітету молодіжних організацій.
    У рамках проекту передбачається підтримка громадської активності молодих людей з 11 міст та районів Полтавської області, їх залучення до роботи громадських організацій та навчання методикам відстоювання своїх інтересів в органах державної влади і місцевого самоврядування. Важливим фактором, що повинен стимулювати участь молоді у вирішенні молодіжних проблем повинні бути молодіжні організації, органи шкільного, студентського, молодіжного самоврядування.
    - На сьогодні розвиток молодіжної громадської ініціативи зосереджений переважно у великих містах області, - промовив Віталій Малецький, директор Кременчуцького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. - У невеликих містах та районах рівень розвитку молодіжних організацій потребує значного покращення. Мінусом для Кобеляк є той фактор, що юнаки і дівчата після закінчення школи їдуть на навчання до інших міст, адже у вашому місті немає вузів. Збільшення кількості активно діючих організацій в невеликих містах та покращення їх організаційної спроможності є нагальною необхідністю. В багатьох містах та районах області громадські організації та органи самоврядування вже створені, і саме через системне навчання на семінарах-тренінгах можливо підтримати розвиток цих організацій. На це і спрямована програма, що буде стимулювати підвищення активності молоді, розкриття їх можливостей в роботі молодіжних, студентських та шкільних організацій.
    Поки Віталій Малецький спілкувався з кобеляцькою молоддю, Зінаїда Прокопевнюк, член правління комітету молодіжних організацій, роздала школярам інформаційні матеріали з питань розвитку громадської активності. А потім Віталій Олексійович мав діалог з учнями. Він навів приклади активного життя кременчуцької молоді, коли, наприклад, у День останнього шкільного дзвоника учні шкіл Кременчука мають можливість стати громадянами молодіжного міста та взяти участь у справжніх молодіжних виборах: з агітацією, дебатами та голосуванням. Програма "Зелена толока" спрямована на популяризацію екологічної свідомості, залучення молоді до вирішення локальних проблем територіальної громади, формування екологічної культури.
    - Ні для кого не секрет, що студентська молодь є рушійною силою прогресу, - говорить Віталій Малецький. - Тож серед кращих студентів вузів щорічно обирається студент року, який відстоює інтереси Кременчука на обласному етапі конкурсу. Конкурс стає все більш популярним - про це свідчить те, що з кожним роком у ньому бере участь все більше команд. А вам у школі можна провести конкурс "Школяр року" і це було б не менш цікаво.
    Після змістовного  діалогу старшокласникам школи № 2 було запропоновано озвучити проблеми, які, на їх думку, є найпріоритетнішими у Кобеляках. Таких важливих проблем назбиралось аж десять - це будівництво альтанки, парку, відсутність місць відпочинку, пляжів, кінотеатру, освітлення вулиць, сміття, стан доріг, шкідливі звички, пасивність молоді. Як бачимо, питання справді вагомі. Потім школярі розділились на чотири команди, кожна з яких обрала собі символічну назву - "Щаслива молодь", "НЕКСТ" (незалежне енергійне корисне суспільству товариство), "Майбутні студенти", "Відродження". Кожна команда працювала над однією з важливих проблем - відсутність альтанки, шкідливі звички серед молоді, проблема відпочинку і пасивності молоді - і озвучувала суть і шляхи вирішення. Важливим аспектом у вирішенні проблеми було питання "А що я зроблю для цього?" Учні пропонували своє бачення вирішення і говорили про свою участь у проекті.
    "Майбутні студенти" для будівництва альтанки пропонували збирати кошти серед учнів й жителів міста, розповсюджувати інформацію про проект серед громадян Кобеляк, а також обіцяли фізичну допомогу для благоустрою альтанки. Цікавою пропозицією "Майбутніх студентів" було будівництво фонтану в альтанці. Учнями висловилась думка про те, що в майбутньому доброю традицією стали б відвідини цього місця відпочинку не тільки випускниками шкіл, а й подружніми парами у день реєстрації шлюбу. "Щаслива молодь" розповіла про те, що в Кобеляках немає належних місць відпочинку, де молодь змогла б цікаво й змістовно провести свій вільний час. Для цього треба ще кілька  спортивних комплексів, адже кобелячани небайдужі до здорового способу життя, треба зважити й на відсутність парків і пляжів. У місті лише один пляж вважається центральним, а ще кілька, нічим не гірші, - стихійні, які б, на думку школярів, не вадило б належним чином облаштувати. Хоче молодь і кінотеатр у Кобеляках. Однією з причин відсутності хороших місць відпочинку учні ЗОШ № 2 вважають відсутність потенційних спонсорів, адже досить часто люди, які мають змогу допомогти місту розвиватися, вкладають кошти у бари, магазини й інші заклади, в яких молодь відпочивати не хоче. Для вирішення проблеми "Щаслива молодь" пропонує створити клуби за інтересами, збудувати басейн, каток, облаштувати парки й пляжі.
    Команда "Відродження" вважає, що шкідливі звички серед молоді з'являються, головним чином, через проблему, озвучену попередньою командою - відсутністю хороших місць відпочинку. Саме через "нічим зайнятися" деякі несвідомі хлопці та дівчата починають палити, ходити по барах, вживати алкогольні напої. Крім цього, нерадиві продавці продовжують попри заборону продавати неповнолітнім тютюнові й алкогольні вироби. Однією з причин поширення шкідливих звичок серед молодих людей є малоінформованість населення про вплив шкідливих товарів. Шляхи вирішення проблеми, запропоновані "Відродженням": заборона продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім, створення організації по боротьбі з порушниками закону в нашому місті, залучення молоді до спорту і культурного життя. Представники команди "НЕКСТ" занепокоєні фактором пасивності сьогоднішньої молоді. Для вирішення цієї проблеми вони пропонують влаштовувати благодійні концерти, різні цікаві масові заходи, створити певний молодіжний комітет з рейтинговою системою, щоб кожний хотів досягнути більшого. За корисну  суспільну роботу "НЕКСТ" пропонує нагороджувати молодих людей, наприклад, безкоштовним походом на дискотеку тощо.
    Тож бачимо, що молодіжних проблем у нашому місті вистачає. Школярі навіть окреслили шляхи вирішення та можливі варіанти покращення молодіжного дозвілля. Тому важливим фактором, що повинен стимулювати участь молоді у вирішенні молодіжних проблем повинні бути громадські організації, органи шкільного та студентського самоврядування, органи молодіжного самоврядування.
    - Розвиток молодіжної ініціативи зосереджений переважно у великих містах, - додав пізніше у розмові Віталій Малецький. Тому хотілося б, щоб у кобеляцьких школах функціонували молодіжні організації, які були б нашими партнерами. Адже у великому місті в молоді більше шансів для розвитку, але ж не варто забувати, що 90 % на Україні - це невеличкі міста і селища. Тому мета організації, яку я очолюю, - активізувати молодь у малих містах. Це дуже добрий варіант співпраці з владою, коли молодь підказує, що робити, висловлює своє бачення розвитку міста, пропонує власні конструктивні ідеї.
     
    Марина ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 7886 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net