Пятниця, 29.03.2024, 01:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 30 » БУТЕНКИ СИЛЬНІ СВОЇМИ ТРАДИЦІЯМИ



    БУТЕНКИ СИЛЬНІ СВОЇМИ ТРАДИЦІЯМИ
    14:48
    Фразу, винесену в заголовок статті промовив Віталій Детюк, голова відділу сім’ї та молоді РДА. А прозвучала вона в п’ятницю 23 листопада в спортзалі бутенківської школи. В цей день школярі, педагоги, жителі села відзначали свій особливий, унікальний ювілей. Шкільному спортзалу виповнилося 20 років.
    Людині, з Бутенками, з місцевою школою незнайомій, подібне торжество може видатися дивним. Чи й не свято, чи й не дата – двадцятиріччя спортзалу сільської школи? Але так може подумати лише людина стороння. Тому що Бутенки, їх школа дійсно мають свої унікальні, давні і міцні традиції. І згаданий ювілей є цьому зайвим підтвердженням. В якій ще школі є книга спортивної слави, хто ще може похвалитися таким впорядкованим і ошатним спортзалом, чиї юні спортсмен незмінно є кращими в районі? Це все про Бутенки, це їх традиції.
    Традиції свято дотримувались і того дня. Це відчувалось у найменшому нюансі великого святкового дійства.
    Тог дня в спортзалі буквально ніде було яблуку впасти. На свято прийшли і сучасні учні, і люди, які почули свій останній шкільний дзвоник кілька десятиліть тому, прийшли і представники влади, і звичайні рядові жителі села. Приїхали в Бутенки і гості з Кобеляк. Вже згадуваний Віталій Детюк і начальник відділу освіти Наталія Коваль сердечно привітали сільчан з їх святом і вручили педагогам відеоапаратуру та футбольні м’ячі. Наталія Мефодіївна в своєму виступі назвала бутенківське школу найкращою по спортивній роботі. Недаремно її досягнення були відзначені навіть на загальнодержавному рівні. Також школярів і педагогів поздоровляли виконуюча обов’язки сільського голови Валентина Дрига і директор СТОВ «Здобуток» Микола Сердюк.
    Та безумовно не вони були того дня головними на святі. Як і годиться найбільше уваги приділили вчителям та директору школи Тамарі Колодяжній. Найгучніші аплодисменти також звучали на їх адресу. Справжніми оваціями вибухнув зал, коли були названі імена сьогоднішніх вчителів фізкультури двох Микол – Мигулі і Дриги.
    Добрим словом згадали і їх попередників – Юрія Щербакова, Олега Душку, Олега Дробітька.
    Ну, а після урочистої частини та невеличкого концерту розпочалось найцікавіше дійство. Воно, до речі, також є суто бутенківською традицією. З року в рік у школі проводяться змагання «Тато, мама і я – спортивна сім’я». Навіть «просунуті» Кобеляки не можуть чимось подібним похвалитися. А в Бутенках сімейні спортивні змагання відбуваються регулярно.
    Цього року у змаганніх взяли участь шість команд. Це сім’я Кравчин – Віка разом із мамою Тетяною Олександрівною і татом Сергієм Михайловичем, Іванови – Саша разом із Світланою Володимирівною та Сергієм Івановичем, Борзілови – Ростік разом із Валентиною Василівною та Сергієм Володимировичем, Гуски – Владик разом із Мариною Леонідівною та Андрієм Ярославовичем., Єрмакови – Настя разом із Наталією Юріївною та Олегом Вікторовичем та своєрідна збірна – Дмитрик разом із мамою Світланою Василівною Жорняк иа Володимир Миколайович Касьян.
    Більше години в спортивному залі кипіли небувалі пристрасті, глядачі кричали, свистіли плескали в долоні, одним словом – завзято вболівали. А діти-учасники змагань разом із батьками бігали, стрибали, кидали кільця на влучність, ловили і подавали м’ячі. Кілька конкурсів промайнули, як одна мить, настільки вони всіх захопили. А коли настав час підбивати підсумки, то стало зрозуміло, що переможців та переможених у цьому турнірі немає. Перемогли всі, не лише учасники, а й глядачі, котрі отримали величезну кількість позитивних емоцій. Та все ж, як би там не було, а головний приз потрібно комусь вручати. І підрахувавши бали, отримані спортсменами в ході всіх конкурсів, журі оголосило переможцями сім’ю Борзілових. Друге місце зайняла сім’я Гуски, третє – Кравчини.
    Після закінчення сімейних змагань на майданчик вийшли баскетболісти. У товариській грі помірялися силами сьогоднішні учні та недавні випускники школи. У грі, яка пройшла в абсолютно джентльменській манері перемогу святкували старші спортсмени.
    В ході свята директор СТОВ «Здобуток» Микола Сердюк висловив пропозицію в наступному році оновити сільський стадіон. І першим зголосився надати для цього матеріальну і фінансову підтримку. Знаючи бутенківське традиції можна бути впевненим, що так і буде. Тому що допомога іншим також є звичною для цього села. Адже й для проведення ювілейного вечора кошти надали не лише сільська рада та СТОВ «Здобуток», а й директор комбінату хлібопродуктів Микола Іващенко, директор СТОВ «Бережнівське» Іван Байбара, голова фермерського господарства «Відродження» Валерій Дрига, приватні підприємці Олександр Труховський, Сергій Ісай, Василь Телятник, Олег Сєров, Анатолій Сердюк, Володимир Шапка, Іван Стрюк, Леонід Вознюк. А наймолодшим і найнесподіванішим спонсором став… одинадцятикласник Олександр Омельченко. Він подарував рідній школі набір ракеток для настільного тенісу.
    І ще одна бутенківська традиція яскраво виявилася на спортивному святі. Воно відбулося у надзвичайно спокійній, дружелюбній атмосфері, без будь-яких ексцесів. Кидалося у вічі те, що вчителів тут дуже поважають. Команди Миколи Мигулі миттєво виконували не лише учні, а й дорослі чоловіки. Вони розуміли, що він – Вчитель. Він тут головний.
    Так що з такими традиціями Бутенки й далі ітимуть до нових перемог. І не лише спортивних.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1101 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net