Пятниця, 19.04.2024, 23:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 5 » НАВІЩО Ж КУПЛЯТИ ВЛАСНУ ЗЕМЛЮ?



    НАВІЩО Ж КУПЛЯТИ ВЛАСНУ ЗЕМЛЮ?
    13:37
    Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Суб’єктами земельних відносин є громадяни, юридичні особи, органи місцевого самоврядування та органи державної влади. Земельні відносини регулюються Конституцією України, Земельним кодексом України, а також прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами.
    25 жовтня 2001 року, без сумніву, стало історичною датою в житті нашої країни. Цього дня Верховною Радою України був прийнятий Земельний кодекс України, спрямований на створення умов для функціонування ринкового земельного ладу, гарантування й забезпечення прав на землю громадян, юридичних осіб, територіальних громад та держави. Суб’єктами права на землю є громадяни та юридичні особи. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок у власність із земель  державної або комунальної власності. Згідно ст. 116 це право їм надається один раз на території України.
    Стаття 121 Земельного Кодексу України передбачає наступні категорії і норми землі, які громадяни України можуть приватизувати безкоштовно: для ведення особистого селянського господарства – до 2 гектарів, для ведення садівництва – не більше 0,12 га; для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд: у селах – не більше 0,25 га, у селищах  не більше 0,15 га, у містах – не більше 0,10 га; для будівництва індивідуального гаража – до 0,01 га. 
    Але, як відомо, для того, щоб безкоштовно приватизувати землю потрібно оформити цілий ряд документів. Ось тут гроші вже платити доведеться. Стаття 126 Земельного Кодексу передбачає, що право власності на землю посвідчує державний акт, який в обов’язковому порядку повинен бути зареєстрований в органах Державного Земельного кадастру.
    Отже, куди людині потрібно йти і скільки платити, щоб отримати державний атк на право власності на землю.
    По-перше, потрібно зібрати вихідну документацію – рішення і форма 6 ЗЕМ. Ці послуги в Кобеляках надає міська рада і вони є безкоштовними.
    Друге. Рішення про обмеження на земельну ділянку видає відділ архітектури райдержадміністрації. За цю послугу доведеться заплатити 20 гривень.
    Третє. Висновок земельного відділу коштуватиме 30 гривень.
    Четверте. Технічна документація «потягне» на 180 гривень.
    І останнє – реєстрація державного акту. В різних організаціях, які мають право надавати цю послугу, вона коштуватиме від 30 до 60 гривень. Так що на оформлення документів на одну земельну ділянку вам доведеться витратити 260-280 гривень.
    Аналізуючи ситуацію в Кобеляках стосовно безоплатної передачі земельних ділянок у власність громадянам України для будівництва і обслуговування житлового будинку  та господарських споруд можна зробити висновок, що половина населення або не розуміють, або не хочуть використати право безоплатної передачі землі, термін дії якого діє до 1.01.2008 року.
    Виходячи з вищевикладеного, Кобеляцька міська рада повідомляє, що громадянам України, які ще не використали своє право безоплатної передачі земельних ділянок і мають у власності будівлі чи споруди, які розташовані на землях комунальної власності, потрібно звернутись до міської ради для отримання рішення про безоплатну передачу земельної ділянки у власність.
    Громадянам, які мають на руках відповідні рішення, потрібно звернутись в Кобеляцький районний відділ «УДЗК», для складення технічної документації із землеустрою щодо посвідчення права на земельну ділянку та внесення відомостей про земельну ділянку до єдиної державної системи земельно-кадастрових робіт.
    Право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом. Форма державних актів затверджена Кабінетом Міністрів України. Право власності громадяни набувають після реєстрації державного акту в Кобеляцькому районному відділі «УДЗК», який знаходиться по вул. Огія, 17 в Кобеляках.
    Вважаю за необхідне наголосити, що згідно із Законом України «Про внесення змін до Земельного кодексу України» №2063 від 6 жовтня 2004 року безоплатно приватизувати землю можна лише до 1 січня 2008 року. Тобто вже через місяць «правила гри» у земельних питаннях можуть змінитися. Якщо, звичайно, Верховна Рада не продовжить термін безоплатної приватизації.
    І в ці останні дні 2007 року слід добре подумати чи скористатися своїм право на безоплатну приватизації, чи в подальшому можливо викупляти землю, на якій стоїть власний будинок. До речі, і це важливо – маючи на руках рішення міської ради прийняте до 1 січня 2008 року всі ніші процедури можна закінчувати вже в році наступному. Приватизація все одно буде безоплатною.

    Віталій САВЕНКО,
    землевпорядник Кобеляцької міської ради
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1066 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net