Субота, 20.04.2024, 06:19
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 6 » А може Шева потрапив не під Паз?



    А може Шева потрапив не під Паз?
    09:27
    ШевченкоАндрій Шевченко

    Спершу пропоную пригадати, як йшов Шева з того, що став для нього рідним «Мілана». Він довго коливався в ухваленні рішення. Під час одного з домашніх матчів він навіть побував на «Курва Суд», поговорив по душах з лідерами «ультрас», а наступного дня італійські газети рябіли фотографіями Андрія, що утирав сльози на трибуні. Йому було боляче розлучатися з клубом, в якому він зробив собі ім'я в світовому футболі, але він пішов. І тому є багато інших пояснень, ніж офіційна версія про бажання ростити дітей в англомовному середовищі. По-перше, в Італії розгорався суддівський скандал, в який опинився залучений «Мілан», і в травні 2006-го ніхто не міг припустити, чим завершиться штормове літо для червоно-чорного клубу.

    Другим не менш важливим чинником стала поразка партії Сильвіо Берлуськоні на виборах і, як наслідок, втрата мільярдером свого впливу в країні. Ланцюгова реакція досягла і самого клубу, який різко здав свої позиції. Відмітьте, що рівноцінної заміни Шевченком «Мілан» так і не знайшов. А ви не замислювалися, чому клуб, що отримав 50 млн євро за трансфер українця, не зміг купити форварда, що стоїть. І взагалі куди поділася ця астрономічна сума? Відмітьте, компенсацію Роман Абрамович з властивою йому рішучістю виплатив однім-едінственним траншем - явище рідкісне в сучасному футболі. Зараз гравців, особливо дорогих, прийнято купувати в розстрочку. Цілком можливо, що виручені гроші Берлуськоні направив на розвиток якихось інших проектів. Цього нам знати не дано, проте не можна виключати, що власник «Мілана» сам був не проти розлучитися з Шевченком і отримати чималу, по сьогоднішніх реаліях, неустойку.

    А зараз давайте звернемося до чисто футбольних аспектів, які позначилися на лондонській кар'єрі Шевченка. Прибув він в розташування «Челси» з травмою коліна, яку отримав ще в «Мілані». Саме із-за неї він пропустив кінцівку сезону в серії А, травма мучила його і під час чемпіонату світу. Довгий час він не міг повноцінно тренуватися і грати у складі «Челси», пропустивши велику частину передсезонного збору в США. Ви знаєте, як важко по ходу сезону наздоганяти партнерів по команді, які вже набрали пристойну фізичну форму, діють на абсолютно інших швидкостях, ніж ті, хто випав з предсезонки?

    Згоден з тим, що у складі «синіх» Шевченком був і залишається блідішим за себе самого, проте давайте розглянемо його ігрові проблеми в контексті тактичних побудов «Челси». Все-таки футбол - гра командна, а форвард світового класу не міг відразу розучитися грати. У двох переможних сезонах в «Челси» Жозе Моурінью застосовував схему 4-3-3, яка легко трансформувалася в 4-5-1. Розстановка припускала наявність два швидкісних вінгеров, роль яких в різний час виконували Дафф, Джо Коул, Роббен, Райт-филлипс - і одного габаритного форварда в центрі чужої штрафної.

    Після придбання Шевченка і Баллака, португалець змінив тактичну розстановку, перейшовши на 4-4-2. Запитаєте будь-якого хоч трохи грамотного футбольного фахівця, і він скаже вам, що тим самим в тактиці «Челси» був вироблений корінний переворот. Моурінью підстроював схему під зоряних новачків і, як показали результати, а найголовніше, - гра «синіх» в минулому сезоні, експеримент тренера не вдався. Баллак не зміг налагодити взаємодію з Лемпардом, побудова півзахисту у вигляді ромба теж виявилася неефективною, створення дуету Шевченко - Дрогба, в якому українцеві відводилася роль відтягнутого форварда, також провалилося. «Челси» перестав грати також могутньо, як в попередні два сезони, і проблеми Шеви стали похідними від общекомандних труднощів.

    З часом Моурінью і сам здогадався про невдачу, що осягнула його, яка не могла не вивести з рівноваги самовпевненого і амбітного португальця. Шевченко, куплений проти його волі, почав дратувати тренера. Негатив збільшився в рази в січні, коли Роман Абрамович, в спробі виправити ситуацію, вирішив запросити в команду Аврама Гранта, якому була б відведена роль персонального тренера Шеви. Тоді-то і відбувся знаменитий конфлікт між власником і головним тренером «Челси», який тлів до вересня цього року, коли Моурінью нарешті був відправлений до відставки.

    Правда, звільнення Жозе не стало початком відродження Шеви, який геть втратив упевненість в собі. Проте, причини психологічних проблем форварда я схильний бачити не в його гламурной дружині або несподіваних метаморфозах в сприйнятті Андрієм футболу і його принципів. Просто Шевченко став ще одним наочним прикладом того, що в 30-річному або близькому до того віці украй важко змінити обстановку, поміняти чемпіонат і залишитися самим собою.

    У контексті футбольної культури і традицій Італія і Англія настільки разюче відрізняються один від одного, що фіаско Шеви в цілому не повинне кого-небудь дивувати. У «Мілані» зірки часто самі визначають програму тренувального заняття: прийшов на базу, розім'явся, попрацював з м'ячем над елементами, які не вдавалися в останній грі, постукав по комірах і був такий. У Англії все навпаки: на тренуваннях прийнято працювати до сьомого поту і навряд чи кому-небудь вдасться сачкувати в команді, капітаном якої є Джон Тері. З часом Шевченко просто втратив задоволення від тренувального процесу і, як наслідок, від футболу. Недаремно в своєму останньому інтерв'ю він признався, що з радістю приїжджає в те, що має в своєму розпорядженні збірну України.

    Що ж тепер? Видно, резону залишатися в «Челси» немає. Проте на даний момент придбання Шевченка навряд чи входить в плани провідних клубів Європи. По-перше, він заїгран в Лізі чемпіонів. По-друге, в багатьох країнах діє ліміт на гравців, що представляють країни, що не входять в Євросоюз, і можна здогадатися, що вільних квот майже ніде не немає. У ситуації, що склалася, у Шевченка залишається, на мій погляд, два виходи: чекати завершення сезону, після чого зайнятися поверненням на материк, або вже в січні повернутися в рідне «Динамо», що переживає не кращі часи в своїй історії і гостро потребує харизматичного лідера. Втім, упевнений, що Шева в змозі визначитися зі своїм майбутнім. Головне, щоб, на відміну від лондонського варіанту, обставини не виявилися сильнішими за нього.

    Андрій Шевченко.

    Народився 29 вересня 1976.
    Дебютував в київському «Динамо» 23 листопада 1994 року у виїзному матчі групової стадії Ліги чемпіонів проти московського «спартака» (0:1).

    Кар'єра:
    «Динамо» Київ (1994-1999). Провів 166 матчів, забив 94 голи.
    «Мілан» (1999-2006). Провів 296 матчів, забив 173 голи.
    «Челсі» (2006-..). Провів 60 матчів, забив 17 голів.

    Досягнення:
    Володар Суперкубка Італії: 2004
    Володар Суперкубка УЄФА: 2004
    Чемпіон Італії: 2004
    Переможець Ліги чемпіонів: 2003
    Володар Кубка Італії: 2003
    Чемпіон України: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999
    Володар Кубка України: 1996, 1998
    Володар Кубка Англійської Ліги: 2007

    Особисті нагороди:

    Кращий бомбардир чемпіонату України (18 м'ячів): 1999
    Кращий нападаючий Ліги чемпіонів (версія УЄФА): 1999
    Кращий бомбардир Ліги чемпіонів (10 м'ячів): 1999
    Орден «За заслуги» 3-го ступеня: 1999
    Кращий бомбардир чемпіонату Італії (24 м'ячі): 2000
    Орден Святого рівноапостольного князя Володимира 3-у ступеню: 2000
    Кращий бомбардир чемпіонату Італії (24 м'ячі): 2004
    «Золотий м'яч»: 2004
    «Зірка» (версія газети «Спорт-експрес»): 2004
    Герою України «за величезний внесок в розвиток українського футболу»: 2004
    «Зірка» (версія газети «Спорт-експрес»): 2005
    Кращий бомбардир Ліги Чемпіонів: 2006


    СПОРТ.com.ua

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 935 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net