Четвер, 25.04.2024, 21:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 10 » ГРИП НАСТУПАЄ



    ГРИП НАСТУПАЄ
    18:05
    За 10 місяців 2007 року в Кобеляцькому районі зареєстровано 5933 випадки захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції та 994 випадки грипу, більше 50% від загальної кількості хворих складають діти до 14 років. Епідемія зазвичай починається в січні-лютому і триває до кінця березня. Але сезонний  цьогорічний  підйом захворювань уже розпочався.
    Олександр Семиног, головний державний санітарний лікар Кобеляцького району, говорить, що захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в порівнянні з 2006 роком знаходиться на одному рівні, а захворюваність на грип виросла в 2,5 рази за рахунок захворюваності в зимово-весняний  період 2007 року. Міністерство охорони здоров’я України на епідемічний сезон 2007-2008 років прогнозує ймовірне підвищення рівня захворюваності населення порівняно з минулими роками, зокрема дитячого, в разі  розповсюдження нового підтипу вірусу грипу, до якого відсутній імунітет у людей.
    - Коли почнеться епідемія грипу?
    - Ріст на гострі респіраторні інфекції, як правило, розпочинається з жовтня місяця, - повідомив Олександр Семиног. - Так, у вересні поточного року було зареєстровано 466 випадків захворювань на ГРВІ, а у жовтні вже 810. В листопаді зареєстровано перші випадки грипу. Епідемічний підйом захворюваності на грип в різні роки починається в різні періоди, так в 2007 року в Полтавській області мав місце епідемічний підйом захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в лютому й на початку березня. За 5 тижнів перехворіло 95612 осіб, що складає 6% від загальної кількості населення області. В Кобеляках  зареєстрований в листопаді лише 1 випадок грипу, але згідно даних районної поліклініки на ГРВІ, в жовтні по місту перехворіло 435 чоловік, а за листопад  - близько трьохсот чоловік, що значно вище показників минулого року.
    - Який вид  грипу прогнозують цього року?
    - На епідемічний сезон 2007-2008 років ВООЗ прогнозує наступний штамовий  вид вірусів А /Соломонові острови/ 03/06 (HINI), В (Вісконсин) 67/05 (H3N3), В (Малайзія) 2506/04. Вірус  Соломонові острови - для нас новий вид вірусу. Імунітету до нього в населення немає. Як відомо, імунітет до вірусів грипу специфічний - тільки до того виду, яким ти перехворів.
    - Що потрібно робити, щоб не захворіти?
    - Найефективніший спосіб профілактики грипу - щеплення. Робити його бажано ще в жовтні, - говорить головний санітарний лікар району. - Ще рекомендуємо вживати вітаміни і багаті на них продукти, вживати в їжу часник, цибулю, квашену капусту, в якій вітаміну “С” в 3,5 рази більше, ніж в лимонах, свіжі фрукти, які вирощені в рідній місцевості - яблука, груші, виноград, в будинку проводити вологе прибирання, провітрювання. Щоб не захворіти на грип,  потрібно вести здоровий спосіб життя: проводити загартування, вживати препарати, що підвищують імунітет (ехінацею, імунал тощо), вітамінні препарати, профілактично можна приймати амізон, ремантадин, арбідол, кагоцел. Одним з найдешевших, але в той же час досить ефективним противірусним засобом, є оксолінова мазь для носа, яку в період підвищення захворюваності на ГРВІ та грип необхідно застосовувати щодня  перед виходом з дому. Частіше бувати на свіжому повітрі. Та найефективнішим засобом залишається проведення профілактичних щеплень проти грипу.
    - А які вакцини проти грипу рекомендовано на сезон 2007-2008 років?
    - Всесвітньою організацією охорони здоров’я рекомендовано наступний штамовий  склад вакцин проти грипу на сезон 2007-2008 років: а/Соломонові острови /3/06(HINI);  А/Висконзин/67/2005(H3N2); В/Малайзія /2506/2004. В Україні зареєстровані та є в наявності вакцини проти грипу, які містять штами вірусів грипу цих типів: Флюарікс-Бельгія, Інфлувак -Нідерланди, Інвівак - Нідерланди, Інфексал В - Швейцарія, Ваксігріп-Франція, Грипол-Росія. З приводу придбання вакцини необхідно звертатися в мережу аптек. Ціна однієї дози вакцини коливається в межах 74-95 гривень, при закупівлі 10 доз і більше ціна буде меншою.
    - Як правильно робити щеплення?
    - Щеплення необхідно проводити в передепідемічний період до підйому захворюваності - в жовтні-листопаді, щоб виробився імунітет. Перед купівлею вакцини краще проконсультуватися у лікаря. Він скаже, чи можна робити щеплення в даний момент. Ні в якому разі не можна робити щеплення самотужки. Щеплення необхідно проводити в лікувально-профілактичному закладі. Не слід проводити щеплення, якщо ви перехворіли на гострі респіраторні інфекції менше 1-го місяця.
    - Що робити, якщо захворів?
    - Не слід займатися самолікуванням. Якщо вже захворіли, то не лікуйтесь самі, а зверніться до лікувальний заклад, що знаходиться в вашому населеному пункті. Що раніше людина звернеться до лікаря, то легше її вилікувати. Медичний працівник огляне Вас і призначить правильний курс лікування, а ще краще викличте медпрацівника додому, адже ви хворі і можете заразити інших людей, що знаходитимуться в лікувально-профілактичному закладі. Треба пам’ятати, що якщо в домі є хворий, потрібно частіше провітрювати приміщення і проводити вологе прибирання, щоб у повітрі було менше вірусів.

    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 982 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net