Середа, 24.04.2024, 03:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 10 » ТАК СКІЛЬКИ Ж ЗАРОБЛЯЄ ОЛЕКСАНДР ІСИП?



    ТАК СКІЛЬКИ Ж ЗАРОБЛЯЄ ОЛЕКСАНДР ІСИП?
    18:26
    В черговий раз повернутися до теми офіційної зарплати кобеляцького міського голови “ЕК” примусив лист депутата міськради Лю дмили Пряхіної, який друкується поряд із цим матеріалом. Лист цей надійшов до редакції два тижні тому, але ми вирішили не друкувати його одразу, а провести своє власне розслідування на тему “Зарплата міського голови”.
    Одразу потрібно наголосити - проводити розслідування було надзвичайно просто і комфортно. Міський голова без будь-яких застережень погодився надати редакції документи, які засвідчують його заробітну плату. Хоча згідно з чинним законодавством міг цього не робити. Адже Законом України від 24 березня 1995 року №108/95-ВР “Про оплату праці” стаття 31 встановлено, що відомості про оплату праці працівника надаються будь-яким органам чи особам лише у випадках передбачених законодавством або за згодою чи на вимогу працівника.
    Тепер щодо декларації, яку за твердженням Людмили Олексіївни, до речі, зробленим без посилання на будь-які закони повинен оприлюднити міський голова. 11 серпня 1995 року вийшла в світ Постанова Кабміну Міністрів України №641 “Про застосування статті 13 Закону України “Про державну службу”. Згідно із цим документом відомості, що містяться в деклараціях про доходи є конфіденційними. А особи, винні в їх неправомірному використанні несуть відповідальність згідно із чинним законодавством. Є в Україні і Закон про інформацію. Стаття 37 цього Закону говорить, що не підлягають обов’язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять в собі конфіденційну інформацію.
    Хоча дійсно, є в Україні ряд найвищих державних посадових осіб, яких закон зобов’язує оприлюднювати свої доходи. До них належить Президент України і ще кілька посадовців. Міських голів у цьому переліку немає.
    Ми в редакції вважаємо, що подібна законодавча база обмежує права громади на отримання інформації. Було б дуже добре, якби всі перші посадові особи не лише держави, а й області, району, міста, села були зобов’язані публічно оприлюднювати свої доходи. Громадяни повинні знати, скільки заробляють люди, які їм служать. Але, на жаль, маємо те, що маємо і своїх законів писати не можемо. Саме тому в ході розслідування ми могли сподіватися лише на добру волю Олександра Ісипа. І він її проявив. До речі, єдиний із посадовців Кобеляцького району. Більше ніхто не поспішає повідомляти скільки заробляє, служачи народу. Так от, за листопад 2007 року кобеляцький міський голова отримав заробітну плату в сумі 3219 гривень 95 копійок. А секретар міськради Сергій Галушко, який теж погодився надати редакції дані про свою зарплату - 2457 гривень 57 копійок. Цікаво, що найбільш високооплачуваним працівником у Кобеляцькій міській раді є не Олександр Ісип. Кілька працівників отримують зарплату вищу, аніж міський голова. Чому? Та тому, що мають дуже велику вислугу років. Всього ж Фонд заробітної плати міськради за рік становить 315120 гривень 12 копійок. Це при 18 працюючих і без нарахувань. Якщо поділити цю цифру на кількість працюючих і на 12 місяців, то 3 тисячі гривень не вийде. Тобто інформація, яку отримала газета абсолютно не співпадає із даними, якими оперує депутат Пряхіна. Єдине, в чому ми з нею абсолютно погоджуємося - громада таки повинна знати доходи своїх обранців.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1346 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net