Пятниця, 19.04.2024, 06:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 13 » ВОНИ В СЕБЕ ВЖЕ ПОВІРИЛИ



    ВОНИ В СЕБЕ ВЖЕ ПОВІРИЛИ
    18:15
    В неділю вранці, не дивлячись на вихідний день спортивний зал міської школи №2 був сповнений гамором та веселим дитячим сміхом. Цього дня в місті проходив загальнорайонний спортивний захід в рамках спартакіади «Повір у себе». Він був присвячений Міжнародному дню інвалідів. Це не перший спортивний районний захід, до участі в якому залучаються діти з обмеженими руховими можливостями. Змагання для них організовувалися і під час відзначення Дня захисту дітей і до Дня фізкультурника.
    Та все ж останнє за ліком спортивне свято можна виділити окремо. Перш за все, воно було значно масовішим. Все більше й більше батьків розуміють, що інвалідність дитини не є вироком. Так, це проблема, але не трагедія. Трагедією вона стає тоді, коли люди свідомо обмежують своїх малюків. Обмежують у радощах руху, спілкуванні із однолітками, у можливостях самореалізації. На щастя, все більше людей розуміють, що ц неправильно і дедалі охочіше відгукуються на пропозиції державних і громадських організації, залучаючи дітей до участі в спортивних змаганнях. Якщо під час першого подібного заходу із п’ятидесяти запрошених на нього з’явилися лише вісімнадцять, то зараз вже 34. Суттєво розширилася і географія учасників. У змаганнях взяли участь діти не лише з райцентру, а й з Біликів, Озір, Красного, Сухої, Чорбівки, Червоних Квітів, Бутенок, Свічкаревого. Дебютували на них вихованці школи-інтернату. Ще однією їх особливістю стало те, що у всіх розділах програми разом із дітьми змагалися і дорослі. Продемонструвати свою спортивну звитягу змогли не лише тренери ДЮСШ, а й батьки, і навіть глядачі. Одним із найактивніших на спортивному майданчику був лікар реабілітаційного центру Володимир Захарченко. Що особливо цікаво – далеко не завжди дорослі показували кращі результати. І зовсім не тому, що свідомо піддавались. Просто діти виявлялись спритнішими. Так, у змаганнях по киданню кілець на влучність, такому собі імпровізованому дартсі, не було рівних малесенькій Маргариті Мосур. Вона постійно показувала найкращий результат. А в загальному заліку серед дівчат віком від 7 до 12 років перемогла Діана Дацюк. Слідом за нею розташувались Віта Мосур і Оля Мущіль. Серед наймолодших хлопчиків призові місця посіли відповідно: Ярослав Детюк, Олександр Матвієнко і Максим Киричко. До старшої вікової групи входили хлопчики і дівчата від 12 до 15 років. Тут серед дівчаток беззаперечну перемогу святкувала біличанка Інна Киричко. За нею розмістилися Лисаченко Таня і Головня Юля. У їх ровесників переміг Володя Малинич, другим став Руслан Заєць, третій – Віктор Ващенко.
    Цікаво, що діти, які завдяки своїм батькам та полтавській федерації інваспорту давно і активно займаються спортом, вже досягли дуже високих результатів. І вони їздять на змагання національного та міжнародного рівня. І не просто беруть в них участь, а перемагають. Так Ігор Куба вже став чемпіоном Полтавської області з плавання. І полтавські фахівці вважають цього юнака дуже перспективним і здатним вигравати навіть світові першості.  Вже згадувана Інна Киричко в цьому році в складі збірної України їздила в Москву на Всеросійську відкриту спартакіаду «Планета Спорт» де зайняла 3 місце. Саша Катишков увійшов до збірної Полтавської області з шахів. І в березні разом з командою зайняв почесне шосте місце в першості України.
    Всі ці діти, їх батьки і ті, хто вигравав змагання, і ті, хто лише мріє про п’єдестал, свою головну перемогу вже здобули. Вони дійсно повірили в себе, відкрили двері в світ спорту і сміливо по ньому крокують. Їм потрібно лише трішечки допомогти. Перш за все це повинні зробити батьки, а потім в процес обов’язково включаться держава, громадські організації, спонсори. Допомогу з боку держави публічно пообіцяв голова райдержадміністрації Олег Решетило, який також побував на змаганнях. А голова райспорткомітету Віталій Детюк, коментуючи проведення заходу пошкодував лише про одне. Про те, що на ньому не було депутатів районної ради. Адже побачивши, якою радістю та азартом світяться очі діток, кобеляцькі обранці охочіше виділяли б гроші на розвиток спорту в районі.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 969 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net