Середа, 24.04.2024, 19:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 18 » Автобусні страждання



    Автобусні страждання
    09:51
    Шановна редакціє!
    4-місячне листування з органами місцевого самоврядування Кобеляцького району та Полтавської області так і не дало нам конкретної відповіді на одне конкретне запитання, з яким до них зверталися, а саме: «Хто конкретно і на якій підставі  позбавив пенсіонерів з сіл на маршруті від Кобеляк до Світлогірського пільгового проїзду на приміських автобусах з 03.07.2007 року?»

    Відповідь про те, що група пенсіонерів позбавлена пільги на безкоштовний проїзд на тій підставі, що сполучення ряду сіл з райцентром Кобеляки здійснюється міжміським, а не приміським автобусним маршрутом «Полтава-Світлогірське» засвідчує лише недбале ставлення державних службовців до виконання своїх прямих службових обов’язків по забезпеченню всім громадянам району можливостей користуватися своїм законними правами.
    В чому провина сільських пенсіонерів, яких ТОВ «Кобелякиавтотранс» не забезпечило приміським автобусним сполученням з райцентром Кобеляки?
    Оскільки за 4 місяці письмового спілкування з безвідповідальними державними чиновниками наочно переконалися в їхньому небажанні забезпечити законні порушені права громадян, то в черговий раз звертаючися до цього питання до голови Кобеляцької райради п. Володимира Жукова, - ми навіть не маємо певності в тому, що він винесе це питання на розгляд на сесії райради.
    А тому висловлюємо надію, що Ви оприлюдните цю заяву у Вашому часописі, аби виборці (перед наступними виборами до органів місцевого самоврядування) наочно бачили, як їхні обранці захищають їхні законні права.

    Голові Кобеляцької районної ради п. Володимиру Жукову
    Депутатам Кобеляцької районної ради
    Копія: Голові Кобеляцької РДА п. Олегу Решетилу
    Копія: Голові Полтавської ОДА п. Валерію Асадчеву
    Заява
    Виношу на Ваш розгляд для прийняття відповідного рішення питання про порушення права на пільговий безкоштовний проїзд пенсіонерів у автобусах приміського сполучення адміністрацією ТОВ «Кобелякиавтотранс».
    Це порушення має системний характер.
    Спочатку адміністрація ТОВ «Кобелякиавтотранс» протизаконно обмежила право на пільговий проїзд  пенсіонерів у приміських автобусах лише одним днем на тиждень. А вже з 03.07.2007 р. незаконно взагалі позбавила пенсіонерів пільгового проїзду на маршруті «Полтава-Світлогірське».
    Звертаю Вашу вагу на те, що пільга на безкоштовний проїзд в міському громадському та приміському залізничному  та автобусному транспорті встановлена Законом. А, згідно ст. 22 Конституції України, будь-які підзаконні постанови, розпорядження (з Урядом включно), які звужують права громадян, встановлені Законами, прийнятими Верховною Радою України, є незаконними і мають бути відмінені.
    Звертаю Вашу увагу і на ту обставину, що Закон не діє лише в окремі дні, в окремих населених пунктах чи на окремих маршрутах. Також цей Закон не стосується окремих груп громадян, в залежності від їхнього місця проживання – чи то в місті, чи то в селі.
    Тоді чому міські пенсіонери користуються пільговим проїздом в трамваях, тролейбусах, автобусах щоденно і без територіальних обмежень, а сільські пенсіонери Кобеляччини спочатку «отримували милостиню» від містечкових чиновників лише один рейс на тиждень, а з 03.07.2007 р. пенсіонерів сіл по автобусному маршруту «Полтава-Світлогірське» було взагалі позбавлено і цієї жебрацької милостині?
    В зв’язку з цим слід зауважити, що саме такі безвідповідальні дії чиновників місцевого самоврядування, порушуючи законні права громадян, провокують правовий нігілізм, який руйнує весь законопорядок в державі.
    На наші запити стосовно цього конкретного порушення прав групи громадян - хто конкретно і на якій підставі позбавив групу пенсіонерів в Кобеляцькому районі (двічі до районного прокурора О.Панченка та один раз до полтавського губернатора) – ми так і не отримали конкретної відповіді. З обох адрес була дана формальна відписка, що мешканці-пенсіонери з сіл по маршруту від Кобеляк до Світлогірського обслуговуються міжміським автобусним маршрутом «Полтава-Світлогірське», а тому, мовляв, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 р. №354 пенсіонери з цих сіл «законно» позбавлені права на пільговий проїзд на цьому автобусному маршруті.
    Тобто, ніхто конкретно ні в Кобеляках, ні в Полтаві не позбавляв групу сільських пенсіонерів Кобеляччини пільгового проїзду з 03.07.2007 року, а просто саме в цей день, мов непередбачуване стихійне лихо, зненацька задіяла вищенаведена постанова Уряду…?
    В такому випадку постає наступне питання: «Хто конкретно має понести відповідальність за те, що починаючи з 17.05.1993 року і по 03.07.2007 року група пенсіонерів Кобеляччини «незаконно» користувалася пільговим проїздом?»
    Дивно, що даючи ухильну відписку на конкретне запитання, ні Кобеляцький районний прокурор О.Панченко, ні чиновники з Полтавської ОДА не встали на захист порушених прав групи пенсіонерів Кобеляччини, а просто констатували факт беззаконня, як законний. Адже, коли б вони сумлінно виконували свої прямі службові обов’язки по забезпеченню прав громадян, вони мусили дати правову оцінку цьому конкретному фактові і поставити керівництву ТОВ «Кобелякиавтотранс» вимогу забезпечити порушене право групи сільських пенсіонерів Кобеляччини шляхом організації приміського автобусного маршруту на відтинку дороги Кобеляки-Світлогірське.
    Приватизація державних підприємств мала на меті покращення якості, збільшення асортименту послуг населенню та задоволення в повному обсязі його потреб і забезпечення можливостей користуватися своїми законними правами. Даний конкретний випадок наочно засвідчує, що ТОВ «Кобелякиавтотранс» як в асортименті послуг населенню, так і в їх якості (автобуси регулярно ламаються на маршруті), не виконує вимог до приватизованих підприємств. Тож, логічно поставити питання про повернення автотранспортного підприємства «Кобелякиавтотранс» у державну власність.
    Виходячи з усього викладеного вище, пропонуємо Вам розглянути на сесії Кобеляцької районної ради два конкретних питання:
    1.    Про забезпечення порушених прав пенсіонерів групи населених пунктів на маршруті з Кобеляк до Світлогірського;
    2.    Про доцільність повернення ТОВ «Кобелякиавтотранс» у державну власність.


    Юрко ЧОРНИЙ,
    представник ВГО «Свобода» с. Лучки

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 777 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net