Четвер, 28.03.2024, 12:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5531
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 21 » По закону жити дешевше



    По закону жити дешевше
    03:36
    Шановна редакціє ! В минуломі номері ЄК надрукована стаття  вашого кореспондента "найдисциплінованіші підприємці".  Оскільки стосується вона і мене особисто, як одного із мешканців згаданого в ній будинку по вул.Пушкіна 22,  прохаю редакцію надрукувати  відгук на неї.
    Зізнаюся, що я був одним із "підбурювачів" людей щодо не укладання договору з КП "Міська сервісна служба" на вивезення сміття.  Який привід був для цього? Елементарний. Така діяльність міської ради і  комунальних служб суперечить чинному законодавству.
    При цьому я намагався пояснити мешканцям, як будуть розвиватися події в подальшому.
    Згодом міська сервісна служба підрахує обсяг вивезеного сміття і поставить людей перед тим фактом, що ця послуга повинна коштувати не 1 гр.60 коп, а наприклад, 10 грн.60 коп. І очікувати цього довго не прийдеться. А головне те, що Ви шановні не зможете нічого заперечити. На підвищення тарифу на квартплату введений мораторій, а на тариф з вивезення сміття такої заборони не має, бо й тариф такий нічим не передбачений.
    Говорив і про те, що весь обсяг робіт по вивезенню сміття міська рада буде намагатися перекласти на мешканців багатоквартирних будинків, бо ніхто з приватного сектору укладати такі договори не буде і не зобов'язаний, бо це діло суто добровільне.  Правда вивозити сміття до контейнерів мешканці приватного сектору будуть, і не в тій кількості, що одинока бабуся пенсіонерка з багатоквартирного будинку і з мінімальною пенсією, а автопричепами. От тільки сплачувати за все змусять бабусю пенсіонерку.
    Намагався я пояснити і те, що люди, які мають пільги,  на цей вид послуг їх мати не будуть.
    Не випадково в  управлінні праці і соціального захисту населення корреспонденту роз'яснили: ".. на сьогоднішній день немає документів, які регламентують надання пільг саме на цей  вид послуг". Від себе добавлю -  і ніколи не буде,  бо не зобов'язаний законодавець пристосовуватися до  незаконних новацій міськради. Послуга з вивезення сміття входить до складу квартплати і сплачуватися повинна балансоутримувачу будинків, який і отримує державну дотацію для пільговиків.  Решта варіантів не що інше,  як самодіяльність, яку так полюбляє виконком кобеляцької міської ради. І вся ця самодіяльність має присмак шахрайства  і намагання ошукати людей під приводом турботи про них. Ну хто це такі флюїди випромінює, постійно штовхаючи виконком на незаконні рішення?
    Що стосується підприємців, то цілком нормальне явище,  коли вони сплачують за  прибирання прилеглої території.  Це передбачено законом.  Твердження  ж  кореспондента: "… жителі будинків по вул..Шевченка,32 та Пушкіна,22 дружньо відмовилися платити" м'яко кажучи не вірне.
    Вони також платять. У вигляді квартирної плати, як і передбачено чинним законодавством.
    ККП "Водоканал" повинен перераховувати сплачені йому кошти за надавану послугу в КП "Міська сервісна служба", оскільки сам її не надає. Причому тут люди, коли керівники собі ради не можуть дати?
    А не бажає депутат райради - директор ККП "Водоканал" Ю.І.Тагадюк дотримуватися вимог закону,  то нехай міська рада передасть будинки на баланс сервісній службі, яка може буде і сміття вивозити, і освітлення місць загального користування відновить, і інші послуги надаватиме..
    Про порядок надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій повинні добре знати соціалісти, які зараз при владі в районі, як самі стверджують у інтерв'ю опублікованому в попередньому номері Єхо.  Я добре пам'ятаю їх передвиборчі обіцянки 2006 року. Навіть зберіг їх кольоровий плакат з переліком послуг, які входять до складу квартплати. Можу подарувати бажаючим. В їхньому  інтерв'ю говориться і про  турботу за інвалідів. А хто із них втрутився і захистив інваліда  війни, який так як і мешканці будинку по вул. Полтавська, 28/2,  вимагав освітлення під'зду. Помер інвалід не діждавшись допомоги. Іншого інваліда війни влада виселила під тин, і нікому його захистити. Бо це ж не кашу варити, та пусті обіцянки  проголошувати. Тут потрібно стосунки з владою псувати, а депутатам і чиновникам це ні до чого.     Правда зараз життя змушує партійних діячів  місцевого масштабу винаходити нові обіцянки в очікуванні можливих виборів. Ніхто ж не розраховував на такий "розклад". Шкода  тільки, що пам'ять у електорату  коротка, тих самих знову і  оберуть. Щоб одним соціалістам не дошкуляти, скажу, що депутати міськради з інших партій від них не надто відрізняються. Але турбуватися їм не варто і їх оберуть. Бо байдуже вже все люду. А щоб життя покращити, потрібно, як писав  у своєму фейлетоні О.Андрейко, всім "колотитися". Аби державна служба і депутатська діяльність медом не здавалися. Але від національного кредо "моя хата скраю" хто відмовиться? От так і живемо в Кобеляках і в країні. "Маємо те, що маємо".
     
    Р.S. Передбачаю  можливе запитання опонентів: "де брати гроші на вивезення сміття?"  Тому хочу звернутися до редакції з проханням, аби вона провела кореспондентське розслідування і повідомила кобелячанам скільки винні міській раді (читай територіальній громаді) за оренду землі, скільки з бюджету виплачується по судовим рішенням,  які з'явилися  не без самодіяльності міськради. Поінформовані джерела повідомляють, що то не одна сотня тисяч гривень! І навіть не п'ять сотень тисяч.  В майбутньому може з'явиться проблема відшкодування збитків потерпілим від беззаконня мешканцям колишнього гуртожитку.
    Шкода тільки, що всі відшкодування робляться не за рахунок винних, а за рахунок міського бюджету.
    Тож виникає запитання: "чи не дешевше жити по закону?"
     
    Валерій Коробчинський
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1105 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net