Четвер, 25.04.2024, 13:44
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 28
    Гостей: 28
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 21 » ХТО ХОЧЕ – ШУКАЄ МОЖЛИВОСТІ



    ХТО ХОЧЕ – ШУКАЄ МОЖЛИВОСТІ
    22:33
    «Есть люди, в которых живет Бог.
     Есть люди, в которых живет дьявол.
     А есть люди, в которых живут только глисты.»
    (Ф. Раневская)

    На першій сторінці газети «Колос» (субота 15 грудня) надрукована замітка під назвою »Швидко слово мовиться ,та не швидко  справа  робиться». Цей  девіз у роботі РДА  на чолі  з    О. Решетило став заголовком статті кореспондента газети «Колос».
    Законспірований журналіст « спробувала вияснити» проблеми газифікації села Ревущино. Так як і я була згадана у цій замітці – «… ініціативна група…» , «…перед  натиском…» якої В. Жуков не відступав «…як дехто намагається розцінювати…» , дозволю і собі маленький коментар.
    Підтверджую – В. Жуков не відступав і відступати, як видно, не збирається. Тупо чи твердо стоїть на своєму.
    Шкода, що редакція не захотіла висвітлити суть обговорення цього питання на постійній комісії, яка відбулася 4.12.07. « Читайте в наступному номері» – примірно так звучало висвітлення роботи комісії “З питань соціально – економічного  розвитку  регіону  інвестицій,  будівництва  та  управління  майном  та за  участю  комісії “З  питань  бюджету,  фінансів  і  цін”. Ішов час, продовжувалося життя, з’явилися інші питання і «нібито» питання газифікації Ревущино  відійшло на другий план .Але такі питання не можуть йти на другий план! Це питання не тільки  першочергове ,навіть не політичне – це питання є життєво важливим для жителів села Ревущино ,як територіальної одиниці Кобеляцького району- району який цілий рік пропрацював з перевиконанням бюджету.
    Право редакції - визначати важливість тієї ,чи іншої події, надавати слово для коментарів хоча викликають занепокоєння  спроби високопосадовців від влади маніпулювати фактами. Але факти річ вперта. Тож повернемося до них.
    На сесії районної ради депутат  М.Рибалко запропонував виділити  кошти  на  газифікацію Ревущино. Пропозицію внесли « з голосу» в порушення регламенту, без попереднього обговорення на комісіях і фінансового обґрунтування. Це правда. Тоді б і проявити Володимиру Жукову своє знання регламенту, красномовність і весь свій авторитет , щоб не приймати поспішних рішень. Та і Андрію Дацко проявити б талант знавця Бюджетного Кодексу, і на завершення підкріплене вагомими доводами Олега Решетила не останньої людини у виконавчій владі (згідно Закону та і отримуваної зарплати), тоді депутати може і не поспішили б із рішенням.
    Та промовчали «вожді», просиділи, «прожували». В результаті рішення проголосоване, кошти депутатами районної ради  виділені. А рішення ради обов’язкове до виконання адміністрацією. Беріть і виконуйте.
    Але ж ви читали лозунг влади - «Швидко слово мовиться, та не швидко справа робиться». Розпочала влада жувати бюрократичну жуйку – бумажку писали, конвертик слинили, листоношу запрошували і т.д. і т.п.-  трудилися називається. Можна було звичайно і прискорити розгляд питання – зібрати нараду із зацікавлених осіб, намітити шлях і термін виконання, призначити відповідальних – взяти на себе відповідальність. А кому воно потрібно!? Думаєш, працюєш, виконуєш рішення і що!? Пропозиція ж від регіонала - де особиста моральна, політична чи матеріальна зацікавленість? Немає!?
    А доки депутати і влада гралися на полі політичних перетягувань канатів, процес рухався. Почувши радісну новину про фінансову підтримку з району зраділи жителі Ревущино. В останніх скептиків по створенню кооперативу розвіялися сумніви. Влада рішення прийняла! Як не вірить владі?! І щоб не затягувати з газифікацією, щоб цивілізовано зустріти Новий Рік - стали збирати гроші.
    Мені соромно і навіть страшно  запитувати, де ці люди брали свої копійки. Чи то здавали останні заощадження, чи позичалися, чи в кредити повлазили - не знаю. Знаю, що не зайві такі суми у нашого селянина. Грошей зібрали немало- майже 50 тисяч- своїх, кровних, зароблених нелегкою селянською працею. А район?! Район «думає», грається, дискутує і шукає винних?!
    Послали ревущани гінців у районну столицю - правди шукати. Шукати правду у владі? Де це ви її бачили?! Що не  кабінет - то чиновник із своєю « писулькою», що не «представник влади» - то свої вимоги. Вимоги стандартні : « Ідіть туди, не знаю куди; принесіть те, не знаю що, але обов’язково (!!!) щоб було і щоб печаток купа».
    Зверталися гінці і до партій у яких  є представники при владі. Тим більше, що вибори тільки закінчились, свіжі ще обіцянки про захист і виконання доручень. У “Регіонів” позиція залізна: «Ми пропозицію внесли, кошти виділили, тож «помаранчеві» нехай виконують». Хоча де ті «помаранчеві» ? Решетило?  Чи то ставленик  соціалістів, які тепер від нього відхрещуються, чи то  кандидат в депутати від лазаренківської «Громади»? Оголосив сам себе членом команди Ющенка і «нарощує» Президенту авторитет?! Тьху! Як каже Сердючка –тричі тьху! Від такого авторитету треба хреститись і вдень і вночі! Чим і займається більшість кобеляцької громади.
    Представники БЮТ на ситуацію з газифікацією Ревущино  зреагували більш оперативно, доручивши розглянути цю проблему на засіданні профільної комісії, а ще, як крайній варіант, скликати позачергову сесію районної ради.
    Я ж не чекала чиїхось доручень. Одразу, на другий день  після сесії районної ради,  розпочала пошук шляхів вирішення проблеми. Познаходила і розпорядження С.Бульби «Про затвердження прогнозних показників будівництва підвідних газопроводів до сільських населених пунктів Полтавської області на 2005-2007 роки» - де є і  газифікація Ревущино, і програми газифікації, хоч і застарілі - та все ж якась зачіпка, і запити та пропозиції щодо прискорення виділення коштів по даному питанню до О.Решетила направила. Але побачивши якийсь дисбаланс у правдивості  і не бажання виконувати адміністрацією рішення сесії,  4 грудня 2007   скликала  комісію. Перед всіма учасниками тієї наради, оголосила головне завдання – пошук  шляху фінансування  газифікації Ревущино, других варіантів не може бути!!!
    «Вождів» на комісії не було! Вони (говорять у Кобеляках) поїхали в Інститут Президента – мабуть хочуть «заховатись» за науку в цей період !?
    В.Жуков по телефону погрожував поскаржитись на мене аж Юлії Тимошенко (напевно за те, що людям вирішила допомогти) але участі в роботі комісії не взяв. Хоча перед цим на сходці в Ревущино «в три короба» селянам підтримку обіцяв. Та обіцяти - не значить  одружитись.  Головне посвітитись, якщо вирішиться питання - який молодець! Не вирішиться – он вони, депутати, винуваті!
    Засідання комісії проходило бурхливо, виступи були емоційні, висновок однозначний – перерахувати гроші на підвідний газопровід до Ревущино та зобов’язати голову РР В. Жукова підписати договір з сільським головою 5 грудня. І крапка! Других варіантів чи пропозицій не було.
    Тож не із “ініціативною групою” зустрічалися «вожді» Решетило і Жуков. Зустрічалися з депутатами, з керівниками комісій і фракцій. Зустріч відбулася напружена, “попало” від «вождів» всім депутатам і присутньому голові сільської ради (слава Богу не “попало” хоч голові кооперативу), але результату здавалося досягнули – договір підписано, процес зрушився з місця. Скажу чесно і відверто – такого  принизливого  і бридкого  внутрішнього  дискомфорту після  тієї  розмови  я не відчувала у своєму житті жодного разу (це чиста правда).
    Вискочивши з кабінету, першим наміром панувала думка кинути все -  кинути депутатство, кинути політику і жити спокійним життям. Та потім я щиро пожалкувала, пожалкувала не за тим, що не було диктофону, щоб записати всі «перли», які Жуков та Решетило казали на  адресу депутатів; як вони  «повчали» нас читати Закони та їх виконувати  (чого самі ще ні разу навіть не пробували робити) - пожалкувала, що на їхнє  хамство стрималася і не «заїхала у вухо» - не дала здачі. Щиро жалкую і більше такої помилки не допущу, а здачі я дати можу, вистачить і характеру і здоров’я. Та досить про це.
    Результати цієї боротьби ви вже знаєте. «Швидко слово мовиться, та не швидко справа робиться».
    Результат нульовий, точніше мінусовий. Вкотре влада обдурила людей. Вкотре не дотрималася слова.! Вкотре чиновники,  прикриваючись законами і обставинами, не виконують покладені на них обов’язки і при цьому уникають відповідальності. Робота без результатів. Хоча результати є. О.Решетило отримав державні кошти і дозвіл для купівлі службової автомашини (53 тис. грн.), В. Жуков, без будь яких рішень депутатів, дав дозвіл Андрію Дацко за кошти районного бюджету купити службовий «Ланос» (49 тис. гр.) для районного фінансового відділу. І гроші знайшлися, і законність витримали, і в терміни «тендерні» вклалися. Що значить для себе рідних старатися, результат же буде на лице - точніше під чиновницькою гепою. Буде на чому в Ревущино їздити, на сходках людям обіцянки роздавати!
    Я написала цю статтю не для того щоб щось комусь довести, виправдовуватися чи звинуватити. Я написала - щоб вибачитися! Вибачитися перед виборцями за себе, що сили не вистачило для кінцевого вирішення питання. Вибачитися перед людьми за владу, яка черговий раз показала своє  дійсне обличчя. Вибачитися перед колегами депутатами, що поклали контроль за виконання рішення на мою комісію. А ще я впевнена, що це добра наука і для виборців, і для депутатів ради. І результати цього навчання ми, надіюся, скоро побачимо.


    З великою та щирою  повагою
    Вікторія Шкарбан
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 728 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net