Субота, 27.04.2024, 00:29
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 27 » РІК «ЗОРІ»



    РІК «ЗОРІ»
    17:01
    14 грудня 2006 року, після довготривалих судових тяжб, в результаті заключення мирової угоди багатостраждальна меблева фабрика «Зоря», що в Кобеляках отримала нового власника. Інвестором, який взяв на себе вантаж відповідальності по погашенню заборгованості перед бюджетом та вирішив реанімувати підприємство став київський приватний підприємець Юрій Терніков. Нічого гріха таїти, у багатьох жителів району поява заїжджого бізнесмена викликала суперечливі почуття. Надто люди звикли до того, що підприємці налаштовані на швидкі гроші, тобто вклавши гривню прагнуть через рік заробити дві. А як це можна було зробити у випадку із «Зорею»? Хіба що зруйнувати все дощенту і випродати будматеріали та металобрухт. І цим самим остаточно стерти фабрику з лиця Землі.
    Та вже через кілька місяців стало зрозуміло, що за швидким і одноразовим прибутком інвестор не женеться. Натомість була розпочата реконструкція «Зорі», завезене нове обладнання. І ось зараз. Через рік вже можна підводити певні підсумки. Підприємство вже почало випускати продукцію і має ще величезний потенціал для розвитку. Про це «ЕК» розповів генеральний директор ТОВ «Зоря» Віктор Трусов. Він же і провів невеличку екскурсію, ознайомивши із виробництвом. До речі, кілька дні втому він ознайомив із підприємством і делегацію держчиновників із Полтави на чолі із головою облдержадміністрації  Валерієм Асадчевим. Валерія Михайловича так зацікавило дане виробництво, що він навіть вдвічі перевищив ліміт часу, відведений для візиту. Дійсно, на «Зорі» є на що подивитися. Перш за все це обладнання та організація праці. Все робиться по кращих європейських зразках. Спочатку деревина потрапляє на німецьку пилораму, на якій трудяться всього-на-всього три робітники. Головний і них, оператор, навіть не підходить до колод, а лише управляє процесом, стоячи за пультом. Після розпилювання дошки завантажуються у австрійські сушильні камери. Високотехнологічне обладнання дає можливість сушити заготовки до чітко визначеної вологості,  не більше ні не менше. За п’ять днів із камери місткістю по 63 кубометри виходить практично ідеальна дошка, яку вже ніколи не «поведе». А в деревообробному цеху, знову ж на найкращих в світ німецьких станках «Weinina» напівфабрикат перетворюється в готову продукцію, будь-то вагонка, плінтус чи фінська обшивочна дошка.
    Віктор Трусов розповідає, що перед тим, як встановлювати обладнання, інженери підприємства об’їхали всю Україну і половину Росії, щоб впевнитися в його ефективності на діючих підприємствах. А вже потім приймали рішення. Працюють же на цій диво-техніці виключно українці, наші земляки-кобелячани. Навчання вони пройшли під час пусконалагоджувальних робіт, дехто був направлений на спеціальні курси. І нічого – справляються на «відмінно». «Спеціалістами не народжуються, ними стають», - говорить Віктор Трусов. І додає, що єдине застереження при прийомі на роботу – лінощі та любов до спиртного. Ні техніка,ні керівництво «Зорі» п’яниць не вітають.
    Зараз на підприємстві працюють 71 чоловік. Інженерно-технічний персонал – полтавчани, робітники – із Кобеляк. А в майбутньому кількість працюючих може зрости до кількох сотень. Адже простір для розвитку таких підприємств як «Зоря» фактично необмежений. Всю продукцію, яку виробляє товариство може «проковтнути» одна лише Україна. Величезний потенціал навіть у нашого скромного Кобеляцького району. Адже узбережжя наших річок та штучних водосховищ з кожним роком все більше й більше приваблює туристів. А їм же потрібно десь жити! А «Зоря» в майбутньому якраз і планує випускати комфортабельні «фінські» будиночки. І цілком можливо, що перші з них будуть встановлені на власній базі відпочинку у Світлогірському. Власник підприємства висловив бажання створити там ідеальні умови для відпочинку і оздоровлення своїх робітників. А він має кілька підприємств по всій Україні. Великі замовлення на фабрику можуть надійти і в зв’язку із відзначенням 300-річчя полтавської битви. Адже Кобеляцький район також має безпосереднє відношення до тієї історичної події. І цілком можливо, що до нас завітає навіть королева Швеції. Кращої реклами для туристів не придумаєш. А будуть туристи – буде попит і на продукцію «Зорі». Отже, матимуть роботу і високі зарплату і сотні кобелячан. А там , дивись, за «Зорею» й інші підприємства відродяться.


    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1267 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net