Пятниця, 26.04.2024, 14:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 28 » НОВОРІЧНІ ДАРУНКИ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ КОБЕЛЯК



    НОВОРІЧНІ ДАРУНКИ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ КОБЕЛЯК
    13:47
    24 грудня на традиційному місці – біля райвідділу міліції – з'явилась зелена красуня. Святково вбрана ялинка у Кобеляках завжди віщує про наближення Нового року. Мешканці міста і району, проходячи повз красуню, й собі згадують, що треба вже прикрашати ялинку і вдома. І готуються до новорічних свят.
    Діти з нетерпінням чекають, коли в їх оселю завітає Дід Мороз, дорослі метушаться в пошуках подарунків, придбавають з запасом на кілька післяноворічних днів продуктів і напоїв. Жінки чаклують над новорічними стравами, чоловіки – встановлюють ялинку, а дітлахи роздивляються яскраві святкові прикраси в бажанні скоріше одягти їх на вічнозелене деревце…
    Крім святкувань удома, наші земляки матимуть змогу відпочити й на святковій дискотеці з цікавою розважальною програмою, заплановану на 1 січня з 2-ої по 4-ту годину ночі. А 7-го січня відбудеться масове святкування Різдва Христового із залученням артистів фольклорного жанру.
    - Такі народні гуляння вже стали традиційними для нашого міста, - розповідає Олександр Ісип, Кобеляцький міський голова. – Вже вкотре ми влаштовуємо такий захід біля міської ялинки. Хоча цього разу Різдво ми зустрінемо трішки по-іншому. Вперше цьогоріч всі бажаючі зможуть покуштувати смачної каші, це щось на кшталт польової каші на 9 травня. Але, думаю, найкращим подарунком для міста і кобелячан став капітальний ремонт доріг. Протягом кількох останніх тижнів облавтодор відремонтував дороги на п’яти центральних вулицях Кобеляк: Шевченка, Червоноармійській, Фрунзе, Дніпропетровській, Лісгоспній.
    - Скільки коштів витрачено на ремонт кобеляцьких доріг?
    - Всього на капремонт було залучено близько 1-го мільйона державних коштів. Дороги повністю підготовлені до зими – розширені обочини, вирівняно проїзну частину холодним фрезеруванням, проведено ямковий ремонт, місцями перекладено дорожнє покриття  новим шаром асфальтобетону, нанесено дорожню розмітку та встановлено близько сотні нових дорожніх знаків. Силами міської сервісної служби розчищені узбіччя доріг, видалені зайві і старі аварійні дерева та покращено вуличне освітлення. Виконанню цих робіт сприяли такі служби, як ДАІ, Укртелеком, управління газового господарства, водоканал. Подібні об’єми дорожніх робіт плануються і на наступні роки разом з будівництвом об’їзної дороги.
    Урочисте прийняття в експлуатацію відремонтованих доріг відбулося в четвер біля ресторану "Левада".
    - Безперечно приємною подією для Кобеляк стало встановлення перед новорічними святами нової партії контейнерів для сміття, - говорить Сергій Галушко, секретар Кобеляцької міської ради. - Днями, крім вже існуючих 30-ти, на вулицях з'явилось ще 14 новеньких контейнерів на семи спеціально збудованих для їх розміщення майданчиках: біля видавництва "Кобеляки", на перехресті вулиць Жовтневої і Червоноармійської, поблизу відділення страхової компанії "Оранта", по вулиці Полтавській біля оптового складу "Два кума", по вулиці Якіра, біля колишнього кінотеатру „Іскра”. Фінансову допомогу містові у придбанні контейнерів люб’язно надали підприємці Анатолій Близнюк і Юрій Муха (опт "Два кума"),  УЕГГ (начальник Петро Маник), ЗАТ ЗПТ "Мрія" (директор Надія Карнаух), райспоживспілка (голова правління Світлана Хмілевська), Кобеляцький ринок ПП Сороки Н.В. (директор Владислав Прокопенко).
    - Чи планує міська влада і надалі встановлювати контейнери для сміття?
    - В наших планах на майбутній рік – встановити ще кілька десятків контейнерів, зокрема по вулицях Садовій, Пушкіна, Київській. А згодом треба буде придбавати новий сміттєзбирач. Проблемою, звісно, є те, що сміття все більшає, а платити за його вивезення кобелячани не поспішають. Хоча приємним фактом можна вважати те, що вже 300 абонентів, а це 10 % жителів міста,  вже сплачують за вивіз сміття. До кінця наступного року ця позначка, ймовірно, сягатиме 80 %.
    Вартість одного контейнера становить 2,5 тисячі гривень.
    Хорошим подарунком для міста стало встановлення «лежачих поліцейських»  по вулиці Шевченка, поблизу Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2. До речі, штучні обмежувачі руху встановлені експериментально. Тож якщо вони дійсно будуть ефективними, надійними й, звісно, довговічними, міська влада подумає над встановленням додаткових «лежачих поліцейських».
     Кобелячани тепер мають змогу пройтись по гарній алеї у парку Перемоги, присісти на чисту лавку, скористатись урною. На її облаштування із міської казни витрачено 29 тис. грн. Гарно на центральних вулицях міста вночі, адже додалось ще кілька десятків вуличних ліхтарів. До того ж, за словами керманичів міста, освітлення на період новорічних свят буде ще покращено. З’явилась у нас і нова дошка оголошень. Коштував привабливий "грибочок" міському бюджету 4,5 тисяч гривень.
    Міська влада вже привітала кобеляцьку малечу у дитячих садочках зі святом Святого Миколая, вручивши кожній дитині „миколайчики-кіндери”, а також зі святом Нового року. Вихованці дошкільних закладів отримали від Діда Мороза новорічні пакунки із солодощами. На один такий солодкий подарунок з міського бюджету виділялося трішки більше 7 гривень.
    Крім того, за словами Таїсії Протас, керуючої справами виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, солодкі подарунки отримали діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти з багатодітних сімей.
    - У Кобеляках проживають 11 дітей,  які не мають батьків, - говорить Таїсія Миколаївна. – Крім цих дітей, новорічні подарунки отримали і 8 дітей-сиріт з інших районів області, які зараз навчаються в Кобеляцькому аграрному ліцеї. 


    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 770 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net