Субота, 20.04.2024, 08:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Грудень » 28 » (Кабінет)АНАТОЛІЙ ШКАРБАН: «Загальний депутатський стаж нашої родини 60 років»



    (Кабінет)АНАТОЛІЙ ШКАРБАН: «Загальний депутатський стаж нашої родини 60 років»
    15:01
    Продовження "Кабінету"

    @ - Цікавить Ваше бачення щодо доцільності будівництва об’їзної дороги. Які підводні камені, плюси і мінуси, стан просування проекту в даний час?
    @ - Чи згодні Ви, що будь-яка влада пила і питиме чужу кров (образно)?
    @ - Ваша думка з приводу раптового ремонту доріг в Кобеляках?
    - Об’їзна дорога будуватиметься незалежно від наших бажань і точок зору. Це доцільно, бо це «артерія держави». Інша справа, як це робиться. Можна згадати Тімерлана: «Великі народи жахнулися, якби дізналися, як вожді ними керують». Це не дослівно, але вірно. При будівництві доріг діють найбільші «відкати» - до 40%. Будівництво доріг – це справа вигідна, особливо перед виборами чи після них.
    Сьогодні найпривабливіший «шматок» для місцевої влади – розподіл землі біля майбутньої дороги. В межах населеного пункту це право міської чи сільської ради, за межами – адміністрації. Сьогодні, впливаючи на це питання, чиновник адміністрації може забезпечити безбідне існування не одного покоління своєї родини.
    - Згоден, що при будь-якій конфігурації влади чиновники будуть шукати шляхи її використання для особистої користі. Протидією цьому може бути лише громадський контроль.
    - Кінець бюджетного року і на область «скинули» субвенцію із Державного бюджету. Якщо ці гроші не освоїти, підтвердивши актом виконаних робіт, то вони повернуться в Київ. Тому їх освоюють штурмовим методом. Це чергове підтвердження бюджетної політики держави у стосунках з регіонами. Кошти збираються і перерозподіляються у ручному режимі. Скинувши субвенцію в 4 кварталі Кабмін і не сподівався на її освоєння.
    Дзвінок
    - Алло, я можу поговорити з Анатолієм Шкарбаном?
    - Так, я Вас слухаю.
    - Це Олександр Андрейко. Чи не склалося у Вас враження під час роботи в раді, що більшість депутатів діють як отара овець. Вони навіть не знають, що їм на сесіях робити потрібно.
    - Ну, я б не став так грубо говорити. Тим більше, що вперше прийшовши в раду також не знав, як діяти.
    - Але ж, вівцями є люди, яких обирають і вдруге, і втретє. Виступають на сесіях 5-6 чоловік, а всі інші сидять мовчки і піднімають руки, коли їм скажуть.
    - Не обов’язково по кожному питанню всім виступати. В такому разі сесії йшли б місяцями. Крім того, потрібно чітко усвідомлювати, що влада не зацікавлена в активності депутатів. Їй вигідніше повністю перетягти ковдру на себе. От скажімо, у нас, в кобеляцькому районі. Голова райради їздить по селах, щось людям обіцяє, відкриває придорожні кафе, їдальні і кіоски. Але ж це не є його службовими повноваженнями. Він повинен чітко організувати роботу ради. І все. Все ж інше – самодіяльність і перетягування ковдри. А щоб цього не було і депутатам, і керівникові ради потрібно просто прочитати законодавство і виконувати свої обов’язки.
    Дзвінок
    - Прочитав у газеті про те, що рада виділяє гроші на придбання машини замість газифікації. Як Ви можете вплинути на ситуацію?
    - Прямого впливу на районну раду депутат облради не має. Хоча не буду лукавити, мені шкода, що деякі керівники не змогли себе реалізувати, заплутались в своїх обов’язках і обіцянках. Я особисто грав не останню роль у тому, щоб Володимир Жуков став головою районної ради. Ось тепер і доводиться чухати потилицю. Хоча в кадрові питання на рівні району втручатися не збираюся. Є фракція, є керівництво парторганізації. Вони повинні діяти.

    @- Ви витратили близько 10 років, щоб отримати диплом лікаря. Чому Ви покинули традиційну медицину?
    - Мене і мою дружину «видавили» із системи охорони здоров’я. Але мітингів з цього приводу ні серед колег, ні серед пацієнтів я не пам’ятаю.
    Дзвінок
    - Оксана, проживаю в Кобеляках. Питання, як до лікаря. Після того, як пішли з медицини, чи чекали запрошення повернутися?
    - Ні, не чекав. Тобто не хотів, і не чекав. Це різні речі.
    - Чи не думали розпочати приватну практику?
    - Це не для мене. Не можу заробляти на життя приватною практикою. Хоча за допомогою люди звертаються. В міру можливостей пробую допомагати.
    - Дякую за відповідь.
    @- Хочу запитати у Шкарбана, яка в його закладі середня зарплата і скільки отримує він?
    - Зарплата працівників інтернату не задовольняє ні їх, ні мене. Держава не надто високо оцінює працю людей, які обслуговують інвалідів і ветеранів. Говорити ж про конкретні зарплатні цифри не буду. Та і права не маю.
    @- Що Ви можете сказати про кваліфікацію лікарів у кобеляцькій лікарні? Зараз майже не залишилось людей, які нею задоволені. В чому причина такого явища?
    - Я виховувався в часи, коли обговорення рівня надання медичної допомоги колегами вважалося неетичним. Тож оцінку робити не буду й зараз. Проблема в іншому. В зниженні авторитету медпрацівника в ринковий період. 20 років назад я прийшов на роботу молодим лікарем. І через півроку мене знав весь район. Інше ставлення у людей було до медиків. А зараз пацієнт сьогодні не пам’ятає ініціалів людини, яка його вчора рятувала. І це проблема. На жаль, до медицини зараз ставляться, як до обслуговування, порівнюючи з іншими надавачами послуг. А це зовсім інші речі.


    @- До мене надійшла інформація, що Вам пропонували більш злачні місця пі сонцем І ви відмовились. Чи це правда? Якщо так, то що тримає Вас в Кобеляках і Ліщинівці?
    - «Злачних» місць мені не пропонували (посміхається). Якщо мова йде про інше місце роботи, то офіційних пропозицій до мене не надходило. Хоча повинен відзначити, що після того, як Юлія Тимошенко стала Прем’єр-міністром стали відбуватися незрозумілі речі. 19 грудня, на свято Миколая до мене телефонували і поздоровляли люди, котрі роками цього не робили. Може щось знають? Жартую. Невже я Кобелякам так набрид? Кобеляки – це нормальне місце для проживання.
    @- А можна особисте запитання? Хто Ви по гороскопу? Ви вірите в дію знаку Зодіака на характер особистості?
    - Рік 1961 – це рік Бика. 19 травня – період Тільця. В сумі маємо подвійний Тілець або Бик в квадраті. Погоджуючись з характеристиками, які дають знаку тлумачі гороскопів, хотілося б їм відповідати. Гороскопам вірю в частині очікуваних подій і не хочеться вірити неприємним попередженням. А взагалі всі ми марновірні, просто соромимося це визнати.
    @- А Ви пам’ятаєте коли останній раз співали?
    - Якщо зараховується «мурчання» собі під ніс, підспів мелодіям в автомобілі і «арії» дома дружині при гарному настрої, то через день. А в компанії чи перед публікою не співав років 10. А й слухом музичним ніколи не міг похвалитися.
    Так у запитаннях і відповідях промайнули дві відведені на розмову в „Кабінеті” години. Перед завершенням ми задали останнє, редакційне запитання.
    - Якого питання Ви очікували, а його не задали?
    - Не було задане цікаве для мене питання про омолодження в політиці і виконавчій владі. Я уявляю це як родину. Є старше покоління, середнє і молодше. Тоді родина повноцінна. А в українській політиці, владі немає молодшого покоління. Тих, хто росли і формувалися вже за часів Незалежності.
    - А може й добре, що немає молодих? Для мене особисто уособленням молодого українського політика є секретар Київської міськради Олесь Довгий. Невже буде добре, якщо у владу прийдуть цинічні і нахабні, які навіть не намагаються приховати цих своїх якостей?
    - А можливо це чесніше? Зараз, в основному, брешуть про турботу про народ, волають, що мають Президента, прем’єра чи спікера в серці, голові чи якійсь іншій частині тіла. А Довгий словом не прикривається, він діє. Та якщо серйозно, то серед молоді більше чистих романтиків та ідеалістів, а не прагматиків і циніків. Навіть в політиці.
    - Спасибі за розмову. Із Новим роком та Різдвом Христовим.
    - Спасибі й Вам, поздоровляю із святами і редакційний колектив.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 941 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net