Субота, 27.04.2024, 04:44
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 1 » ВЕТЕРАНИ НЕ ХОЧУТЬ СТОЯТИ В ОЩАДБАНКІВСЬКИХ ЧЕРГАХ



    ВЕТЕРАНИ НЕ ХОЧУТЬ СТОЯТИ В ОЩАДБАНКІВСЬКИХ ЧЕРГАХ
    12:52
    Щотижня Кобеляцька міська організація ветеранів проводить зустрічі-консультації з лікарями, спеціалістами районної поліклініки та керівниками служб міста і району. Ветеранів війни на такі зустрічі приходить завжди не менше двадцяти чоловік.
    17 січня до них завітали Геннадій Грабар, лікар-ЛОР, та Валерій Герасименко, заступник начальника Кобеляцького вузла поштового зв’язку. Лікар розповів присутнім про те, що обов’язково кожного року треба проходити медичний огляд. Крім того, для учасників та інвалідів війни за бажанням можна отримати путівку до госпіталю, який знаходиться в Полтаві. Валерій Герасименко ознайомив ветеранів з роботою пошти.
    Коли запрошені гості розійшлися, Олександр Живулько, голова міської ветеранської організації, розпочав розмову на тему, яка останнім часом хвилює всіх, хто свого часу мав необережність вкласти кошти в “Ощадний банк СРСР”. Організація ветеранів підготувала лист Валентині Березі, керівнику Комсомольського відділення “Ощадбанку”, в якому висловлено прохання підтримати пропозицію ветеранів щодо позачергового прийому і оформлення реєстрів для інвалідів при Кобеляцькому відділенні “Ощадбанку”. Адже ці всі люди - похилого віку. Вони не мають сил і здоров’я стояти годинами в черзі, тому й звертаються до керівництва банку в надії знайти порозуміння. Організація ветеранів навіть надасть списки інвалідів І-ІІ груп для зручного позачергового прийому, щоб потім щодня приймали по 6-8 чоловік з цього списку.
    24 січня зустріч-консультація тривала близько двох годин. Наталія Каун, лікар-фтизіатр, повідомила про те, що у минулому 2007 році на облік взято 47 хворих на туберкульоз.
    - Хвороба ця передається повітряно-крапельним шляхом, тож треба бути дуже обережним, - мовила лікар. – І ні в якому разі не займатися самолікуванням. І дуже шкода, що не існує ніякого законодавства, яке змушувало б лікувати хворих на туберкульоз, адже самі хворі досить часто не звертаються до лікаря, а продовжують заражати здорових людей.
    Цікавою була бесіда з Євгеном Бондаренком, заступником начальника Кобеляцького РВ УМВС, якого буквально “засипали” питаннями. Ветерани цікавились, чому так допізна працюють деякі кобеляцькі кафе (“генделики”, як їх обурено назвали ветерани), через що навіть вночі люди не мають спокою. Запитували й про те, чи можна якось заборонити любителям салютів пускати їх після 22-ї години.
    - Майже всі кафе у місті зазвичай закриваються до 23-ої години, найпізніше, напевно, зачиняється “Шансон”, колишнє кафе “Сніжинка”, - відповів Євген Бондаренко. – Дискотеку теж обмежили в часі, і вже після 12-ї години ночі вона повинна зачинятись.
    Щодо феєрверків, то тут, як пояснив заступник начальника райвідділу, немає чіткого законодавства, яке б регулювало пускання салютів у пізній час. Тому треба покладатися лише на совість окремих громадян, які це роблять.
    Загалом на зустрічі-консультації було детально обговорено роботу підрозділу дільничних інспекторів міліції. Дільничними у минулому році було розкрито близько 80 злочинів, що, за словами Євгена Бондаренка, становить третину всіх розкритих райвідділом злочинів. В 2006 році розкрито більше 60 злочинів. Складено майже 1400 адміністративних протоколів на порушення - це і насилля в сім”ї, і дрібне хуліганство, й поява в нетверезому стані в громадських місцях тощо.
    Зустріч ветеранів із працівником міліції мала на меті проведення роз’яснювальної роботи. Піднімали й питання організації охорони громадського порядку в період виплат грошових заощаджень. На даний момент узгоджується питання взаємодії з керівництвом Кобеляцької філії Комсомольського відділення “Ощадного банку” та керівництвом “Укрпошти” з питань попередження протиправних проявів відносно листонош, працівників ощадкас та громадян. Дільничні інспектори під час подвірних обходів проводять роз’яснювальну роботу з громадянами. Під час зустрічі Євген Бондаренко роз’яснював людям похилого віку, як реалізувати своє право на отримання коштів і не бути потім обікраним, радив не стояти цілими днями в чергах, адже гроші можна бути отримати в будь-який час протягом року. А ще досить часто довірливих пенсіонерів обкрадають злодії, які довідуються, що в них з’явились гроші. Тому Євген Бондаренко залишив для ветеранів пам’ятку про те, як вберегтися від крадіжки, що робити, якщо це все-таки сталося (Уривок із ПАМ”ЯТКИ ми подаємо в статті – авт.).

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 786 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net