Пятниця, 26.04.2024, 17:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 1 » Чи потрібні району депутати?



    Чи потрібні району депутати?
    12:54
    Нещодавно мені повідомили про лист – скаргу голови Кобеляцької районної ради Жукова В.В. до вищого керівництва «Блоку Юлії Тимошенко» стосовно моєї депутатської діяльності.
    Не знаю, що там вимагає Володимир Жуков, чи то покарати мене доганою, чи застосувати імперативний мандат, чи розстріляти. Не знаю. Тим більше не хочу обговорювати сьогодні людські і чоловічі риси характеру скаржника. Писати скарги, кляузи замість публічної дискусії, аргументованого відстоювання своєї точки зору - це, знаєте, на великого любителя.
    Мене попереджали про таку рису характера В. Жукова, як тягу до писанини скарг у вищі інстанції на своїх опонентів. Та Бог йому суддя. Ми і в дитинстві таких не поважали, прозивали “ябедами” і часто лупцювали.
    Сьогодні я про інше, про свою депутатську діяльність. Хочу продовжити інформувати виборців про останні свої рішення і ініціативи.
    Для прикладу, пропоную до уваги рекомендації постійної комісії районної ради, яку я очолюю, від 15 січня 2008 року. Ці рекомендації прийняті депутатами одноголосно, незалежно від партійної чи фракційної приналежності.
    Комісія пропонує:
    - при розподілі бюджетних коштів запланувати виділення коштів на ремонт приміщення видавництва “Кобеляки”, для розміщення трудового архіву;
    - доручити райдержадміністрації розробити та подати на затвердження районної ради:
    • Програму підтримки та ремонту доріг районного значення,
    • Програму газифікації населених пунктів Кобеляцького району,
    • Інвестиційну програму.
    - доручити райдержадміністрації вирішити питання забезпечення автобусним сполученням сіл району та міста. (Розглянути можливість залучення інших автоперевізників, крім “Кобелякиавтотранс”),
    - управлінню економіки райдержадміністрації щоквартально надавати в комісію інформацію щодо підприємств – банкрутів,
    - райдержадміністрації терміново надати інформацію в комісію щодо запитів, поданих в обласне дорожнє управління по ремонту доріг в Кобеляцькому районі,
    - доручити заступнику голови райдержадміністрації Жуку О.Г. на черговій сесії районної ради проінформувати депутатів по питанню заключення договорів оренди на землі за межами населених пунктів.
    Як бачите, кожна із цих рекомендацій направлена на покращення умов проживання кобеляцької громади. Та, на жаль, наші пропозиції районною радою проігноровані і в бюджеті 2008 року не враховані. Адміністрація принципово не звертає увагу на депутатів ради. Адже частина пропозицій рекомендувалася ще в 2007році. Тож логічним продовженням став мій виступ на сесії і внесення пропозицій у районний бюджет 2008року. Цей документ мав такий зміст:
    Керуючись п.п.6, п.2 ст.19 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, вношу пропозицію до проекту рішення:
    “Про районний бюджет на 2008 рік”
    Пропозиція:
    1. На виконання районної Програми “Шкільний автобус на 2003 – 2010 роки” передбачити в районному бюджеті на 2008 рік кошти для фінансування придбання шкільних автобусів у сумі 450 тис. грн.
    2. Передбачити в районному бюджеті на 2008 рік кошти для фінансування газифікації населених пунктів Кобеляцького району в сумі 500 тис. грн.
    3. Передбачити в районному бюджеті на 2008 рік кошти для фінансування робіт і послуг по виготовленні Державних актів на постійне користування земель, які використовуються закладами спільної власності територіальних громад Кобеляцького району.
    4. Передбачити в районному бюджеті на 2008 рік кошти на фінансування районної студії Кобеляцького телерадіомовлення “Ворскла” в сумі 300 тис. грн.
    Як бачите, нічого протизаконного я не пропонувала, та мої пропозиції В.Жуков не тільки не поставив на голосування, а навіть не оголосив на сесії.
    Не знаю, чим закінчиться розгляд скарги В.Жукова про діяльність депутата В.Шкарбан, але знаю, що вперше на Україні голова ради пропонує покарати депутата ради за його депутатську діяльність.
    Та й взагалі ситуація, яка зараз складається в Кобеляцькій районній раді не може не турбувати. Якщо на початку діяльності ради 5-го скликання процеси в ній відбувалися відносно прозоро і демократично, то зараз депутатів намагаються зробити слухняними «кнопкодавами». Події, які передували останньому за ліком сесійному засіданню і сам перебіг сесії зайвий раз підтвердили цю тезу. Схоже, що керівництво ради остаточно утвердилося в своєму бажанні узурпувати владу, спускати всі рішення зверху, не дослухаючись ні до прохань сільських голів як представників органів місцевого самоврядування, ні до пропозицій окремих депутатів і комісій.
    Не буду голослівною, наведу конкретні приклади. Вже давно забули про «пропуски» сільських голів, нікого не цікавлять проблеми громад, які вони представляють. Недаремно ж частина керівників рад базового рівня публічно висловили свій протест прямо під час сесії. І це не інтриги якихось міфічних ворогів Володимира Жукова. Ніхто сільських голів не під’юджував, спеціально їх виступи не організовував. Просто людям набридло волати в пустелі.
    Також свідомо замовчується інформація про майбутнє закриття кількох сільських шкіл. А відомо ж – немає школи, то немає і села. І будьте певні, ніхто за ті навчальні заклади, а значить і за населені пункти, не боротиметься, ніхто їх не рятуватиме. Керівництво ради бачить лише все велике і грандіозне. Не менше, аніж весь район. І звичайно ж себе, любимих, на чолі. Між тим є ініціативи Президента Віктора Ющенка про створення навчально-виховних комплексів. Вони могли б об’єднати школу і дитсадок. І зробити це можна і в Перегонівці, і в Прогресі. І дати оті майже 5 тисяч гривень на дитину туди, в конкретне село. Так ні ж, ініціативи Президента для Володимира Жукова і Олега Решетила - не догма. Вони воліють акумулювати гроші в районі і розподіляти їх в ручному режимі. Дійсно, ну дасиш їх на село? А ті ж від щастя не зможуть ними розпорядитися.
    Йдемо далі. На сесії ми затверджували бюджет, в якому жодного слова, жодної цифри не було написано щодо прибутків від оренди майна, від діючих комунальних підприємств, від процентів, від депозитів. Звичайно ж, ніхто не інформує депутатів, скільки районних грошей лежать в банках на депозитах і в яких банках.
    Так скажіть на милість, навіщо ж тоді нас, депутатів, обирали? Хіба не для того, щоб ми контролювали, як збираються і витрачаються гроші районної громади? До речі, про витрати. Дивує вибірковість, з якою «верхи» розподіляють гроші всього району. Скажімо, є в Кобеляцькому районі добровільне спортивне товариство «Колос». Це типова громадська організація, яка по ідеї повинна фінансуватися за рахунок якихось членських внесків, благодійних пожертвувань, спонсорів тощо. Але в Кобеляцькому районі вона фінансується виключно за рахунок бюджету. У всякому випадку іншої інформації депутатам не надають. І гроші на «Колос» ідуть чималенькі. В цьому році – 369,3 тисяч гривень. Ні. Я нічого не маю проти спорту, проти громадських організацій. Їм потрібно допомагати. Але ж… У нас ще є організації сліпих, чорнобильців, ветеранів, інвалідів. Є зрештою така ж сама як і «Колос» громадська спортивна організація «Спарта», яка базується в Біликах. Але їм чомусь не дають жодної копійки. А що, біличани гірші? Їх спортивні споруди не потребують додаткового фінансування?
    На ці запитання ніхто не бажає давати відповідей. А тих, хто їх ставить, вважають ледве не «ворогами народу». А щоб депутати взагалі нічого не знали і не розуміли на сесії «протягли і такий пункт рішення. Дозволю собі невеличку цитату: «У процесі виконання районного бюджету у виняткових випадках (від автора: що це за випадки - ніхто не пояснював) за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів районного бюджету фінансове управління здійснює перерозподіл видатків… Перерозподіл… здійснюється лише за погодженням із постійною комісією районної ради з питань бюджету,  фінансів і цін та наступним затвердженням сесією районної ради».
    Це взагалі шедевральне рішення. Сядуть голова РДА і голова ради разом у кабінеті вдвох, та й розподілять всі районні гроші. А виняткові випадки вони придумають. Депутатам же залишатиметься лише підняти руки і проголосувати за витрати, які вже давно зробили. І зробили нікого не питаючи.
    От після всього цього і виникають найважливіші  запитання. А навіщо тоді району така рада, такі депутати, всі оті комісії? Залиште лише бюджетну комісію, а всі інші нехай відпочивають до наступних виборів. Так, Володимире Володимировичу? Схоже, Ви пробуєте в Кобеляцькому районі втілити в життя путінський стиль керівництва. Але зважте – рівень не той. Та й кляузи інший Володимир Володимирович нишком не строчить.

    Вікторія ШКАРБАН,
    депутат Кобеляцької районної ради
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 955 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net