Вівторок, 23.04.2024, 18:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 7 » Є новий рентгенкомплекс, черга за приміщенням



    Є новий рентгенкомплекс, черга за приміщенням
    17:14
    У четвер, 31 січня, у приміщенні райвідділу освіти відбувся “круглий стіл” за ініціативи влади району. Увага районних і обласних депутатів акцентувалася на питаннях соціально-економічного розвитку Кобеляцького району, зокрема на визначенні об’єктів, які пропонуються до фінансування у 2008 році за рахунок субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на виконання інвестиційних проектів. В тому числі й на будівництво газопроводів-відводів та газифікацію населених пунктів.
    На засіданні, крім керівників політичних фракцій у районній раді, голів постійних комісій, керівників районних служб, представників органів місцевого самоврядування, були присутні і депутати Полтавської обласної ради. Це - Анатолій Шкарбан, депутат від Блоку Юлії Тимошенко, Іван Коваль (Соціалістична партія України), Валерій Головко (Народний Союз “Наша Україна”). Народні обранці з області брали активну участь в обговоренні заявок, які надійшли від громад та бюджетних організацій.
    Як стало відомо, на ремонт районного центру культури і дозвілля, сільських клубів, шкільних спортзалів та ін. потрібні кошти в сумі 6,4 мільйона гривень.
    Валерій головко повідомив, що цього року державні субвенції скорочені на 25 %, тоді як очікувалось їх збільшення. Поряд з цим великі кошти виділятимуться на культуру.
    Депутат районної ради Олександр Копелець обурився тим фактом, що знову немає ніякої інформації на папері, з якою можна було б ознайомитись. На зауваження депутата зважили і вже через кілька хвилин кожен присутній отримав роздатковий матеріал, в якому зазначались пропозиції на фінансування програм районного значення у 2008 році та перелік об’єктів, які пропонуються до фінансування.
    Голова райдержадміністрації Олег Решетило повідомив, що районна лікарня має проблеми з водогоном, який відновленню не підлягає. Головний лікар району Іван Супруненко прохав, щоб виділили кошти на свердловину і порадував приємною новиною про те, що в Кобеляцька лікарня отримала новий рентгенівський діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення.
    - Вартість такого рентгенапарату - 620 тисяч гривень, придбано його за державні кошти, - говорить Іван Іванович. – Але, щоб установити рентгенкомплекс, треба демонтувати старе обладнання, відремонтувати приміщення згідно з європейськими вимогами, вирівняти підлогу, провести нові електролінії. Для цього треба ще 30 тисяч.
    Анатолій Шкарбан схвильований тією ситуацією, що склалася на Кобеляччині з газифікацією сільських населених пунктів.
    - Люди порозбирали печі, купили котли, а тепер не дочекаються газу в свої домівки. Я розумію обурення тих людей, - мовив Анатолій Миколайович. – Влада району повинна виражати позиції територіальної громади району. Найголовніший об’єкт на сьогоднішній день – це, безумовно, закінчення будівництва підвідного газопроводу Озера-Світлогірське.
    Валерій Головко зазначив, що добре було б спочатку проблеми району винести на обговорення у профільних комісіях, а вже потім повідомити про них обласним депутатам.
    - Крім того, я б порадив районному керівництву зробити план роботи на кілька років, таку собі п’ятирічку, - говорить Валерій Анатолійович. – Адже всі села охопити й газифікувати одночасно неможливо, тому треба вирішити так: у перший рік проводимо газ у Світлогірське, на другий рік – в інше село і так далі. До того ж, Кобеляцький район – другий в області по величині, а проблема із сільськими будинками культури залишається. Треба полагодити клуби, щоб хоча б функціонував він один на три села.
    Голови Красненської сільської ради Галина Зайченко та Канавської сільради Сергій Ігнатенко розповіли про позитивний досвід співпраці з Українським Фондом Соціальних Інвестицій.
    - В Красненському будинку культури за кошти Фонду зроблено 70% ремонту, але коштів все рівно не вистачає, - розповіла Галина Іванівна. - 105 тисяч гривень ще треба самотужки знайти на газифікацію об’єкта. 40 тисяч сільрада ще якось в змозі виділити, а 65 катастрофічно не вистачає. Без опалення в клубі ремонт його зійде нанівець.
    - Хотілось би бути інформованими про те, які проблеми існують у вашому районі, - зазначив Іван Коваль. – Адже досить часто депутати області не володіють повністю ситуацією при прийнятті рішень, тому було б добре, якби нас частіше запрошували на такі “круглі столи”, щоб ми мали змогу ознайомитись з проблемами заздалегідь.
    Очільники району пообіцяли звернути увагу на пропозиції своїх колег з області.
    - Такі засідання ми проводимо з метою обговорення проблем району, знаходження компромісів і визначення пріоритетів, - мовив наостанок голова районної ради Володимир Жуков.



    Марина СІДАШ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 789 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net