Четвер, 28.03.2024, 14:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5531
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 13 » Ющенко: Росії нема чого хвилюватися



    Ющенко: Росії нема чого хвилюватися
    14:55
    Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками української діаспори в Москві заявив, що Україна готова законодавчо закріпити заборону на розміщення військових баз НАТО на своїй території.
    Як передає Ехо Москви слова Президента, "російська сторона може не турбуватися про натівські бази на території України, Україна ніколи на це не піде".
    Крім того Ющенко зазначив, що в Україні з часом буде проведено референдум з питання про вступ країни в НАТО. У той же час він визнав, що на сьогоднішній день 97% українців не інформовані про те, що таке Північноатлантичний альянс.
    Водночас,  Як повідомила прес-служба Глави держави, зустріч Президента з представниками української діаспори відбулася в у приміщенні Культурного центру України в Москві.
    Президент ознайомився з діяльністю Культурного центру, оглянув бібліотеку та нове приміщення Української недільної школи.
    Під час зустрічі з громадою Ющенко відзначив важливість української присутності у світі. Йдеться, за його словами, як про економічну, так і про культурну сфери. У цьому напрямку, за словами Президента, українська політика повинна бути "активною та амбітною". Звертаючись до представників української громади, Президент наголосив, що високо цінує їх внесок у збереження української національної присутності в Росії. Він також особливо відзначив ту важливу роль, яку українська громада може відігравати у розбудові партнерських відносин між Україною та Росією.
    Глава держави підкреслив надзвичайну важливість для України розвитку подальших добросусідських відносин із Росією, наголосивши, що йдеться, безперечно, про стратегічного партнера України.
    У своєму виступі Президент також зупинився на низці питань двосторонніх відносин України і Росії. Зокрема, йшлося про такі чутливі питання, як мова, роль учасників українського визвольного руху 20-50-х років XX століття, Голодомор 1932-33 рр., політику безпеки України в контексті її євроатлантичних прагнень. Щодо останнього з перелічених питань, Президент зазначив, що йдеться не про політику, яка формує взаємні непорозуміння з іншими державами, а виключно про право нації на вибір оптимальної безпекової моделі. У цьому контексті Ющенко зауважив важливість прозорого та чесного діалогу України з Росією.
    Щодо питання євроатлантичної інтеграції України, український лідер окремо наголосив на важливості проведення відповідного діалогу і всередині українського суспільства. "Давайте спокійно, без ажіотажу будемо визнавати право нації на діалог. Як скаже нація, так і буде", – зауважив він.
    Президент запевнив українську громаду, що всі її проблеми завжди будуть предметом уваги української влади. Україна, підкреслив він, "не шкодуватиме ні грошей, ні зусиль", щоб посилити та надати всю належну підтримку для задоволення національних, культурних і духовних потреб українців у Росії. Серед актуальних проектів, які мають бути реалізовані в Москві, Президент, зокрема назвав відкриття української школи, театру, проведення різних культурницьких заходів.
    Віктор Ющенко закликав українську громаду Росії до активної праці, підтримки тісних зв’язків з Україною. Глава держави також передав Культурному центру подарунки з України.
    Нагадаємо,  12 лютого,  у Москві пройшла зустріч Ющенко й Путіна у форматі віч-на-віч.
    Путін заявив, що Росія й Україна виробили принципи  співробітництва в газовій сфері на 2008 і наступні роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані договори на найближчий час.
    Крім того під час прес-конференції Президент Росії Володимир Путін визнав, що вступ України в НАТО - її внутрішня справа.


    За матерiалами РБК-Україна
    Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net