Четвер, 25.04.2024, 14:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 15 » Виплата компенсацій: на Кобеляччині ситуація найгірша



    Виплата компенсацій: на Кобеляччині ситуація найгірша
    10:28
    Тема повернення вкладів з «Ощадбанку» ще довго залишатиметься однією з найактуальніших для всіх ЗМІ. Напевне, аж до того моменту, коли людям гроші повернуть.
    Актуальна ця тема і для нашого району, і нашої газети. Особливо в зв’язку із тим, що на Кобеляччині ситуація із поверненням заощаджень, м’яко кажучи, неоднозначна. Місцеві пенсіонери, надивившись бравих рапортів про високі темпи повернення грошей, щодня ходять до відділення «Ощадбанку» і замість купюр отримують чергового облизня. І, щоб якось потішитись, розповідають один одному про те, як добре організована робота по виплаті компенсацій в інших регіонах України.
    Щоб перевірити цю інформацію (чи дійсно скрізь добре, а у нас погано) «ЕК» провела власне невеличке журналістське розслідування. Ми спробували порівняти ситуацію на Кобеляччині із тотожним процесом виплат на сусідній Новосанжарщині, у Комсомольську ті Зіньківському районі. У Нові Санжари ми поїхали самі, а з інших місць інформацію отримали по телефону.
    Отже, Нові Санжари. Завдяки протекції працівника тамтешньої селищної ради Вікторії Дев’ятко, завідуюча філією «Ощадбанку» Раїса Піскова нас люб’язно прийняла і розповіла, як розвивається ситуація із виплатами. Розмова наша відбулася під час обідньої перерви. Черга вкладників під дверима фінансової установи (не більша і не менша чим в Кобеляках) без особливих нарікань пропустила журналістів в приміщення. До цього люди встигли повідомити, що гроші є, їх видають. Але дають дуже потроху і не по тому списку, в який вони пишуться. Тобто все дуже схоже на кобеляцьку ситуацію.
    Раїса Піскова розповіла, що новосанжарська філія «Ощадбанку» є безбалансовою. І відноситься вона до 43-го відділення Октябрського району міста Полтави. Реєструвати вкладників вони почали 8-го січня. На момент нашого візиту в Нові Санжари зареєстрованими були більше двох тисяч чоловік. Гроші отримали двісті вкладників. В основному, це ті люди, в кого на рахунку було менше тисячі. Реєстрація проводиться в п’ятницю і суботу, виплата грошей - з понеділка по четвер.
    Також реєстрацією вкладників займається відділення в Нехворощі і Перещепині. Але грошей там не видають, вкладники змушені їздити в райцентр. Про те, хто із жителів може приїжджати за грошима, повідомляють сільським головам, а вже ті – інформують односельців. Соціальні працівники, які за дорученнями реєструють своїх підопічних, в новосанжарській філії обслуговуються поза чергою.
    Тобто, в Нових Санжарах ситуація не набагато краща від тієї, що склалася в Кобеляцькому районі. Добре хоча б те, що там людям не доводиться за грошима за межі свого району виїжджати, а журналістам дзвонити Бог зна куди, щоб найменше питання вияснити.
    Комсомольські журналісти повідомили нас, що в їх місті головною проблемою при виплаті компенсацій є недостатня кількість грошей, які надходять з Києва. У всьому іншому там все більш-менш нормально.
    І зовсім несподівану інформацію ми отримали із Зіньківського району. У місцевому відділенні «Ощадбанку» реєстрацію пройшли вже більше 12 тисяч чоловік, гроші отримали близько 2,5 тисяч. Реєстрація і виплата там відбувається щоденно, крім неділі. Заради справедливості потрібно відзначити, що у Зінькові функціонує самостійний, на відміну від Кобеляк і Нових Санжар, підрозділ «Ощадбанку». Можливо саме з цим і пов’язана така разюча відмінність в ефективності роботи. Тоді зовсім недаремно депутати Кобеляцької районної ради добиваються підвищення статусу нашого підрозділу цієї установи.
    А що ж у нас, на рідній Кобеляччині? У середу на дверях відділення банку, що в Кобеляках, з’явився список із 45 чоловік. Це справжній прорив у порівняні з тими 4-10 вкладниками, яких ощасливлювали в інші дні. Всього, за неофіційною інформацією, в місті отримали гроші трішки більше 100 чоловік.
    Вкладникам, які зареєструвалися в Білицькому, Бутенківському, Світлогірському відділеннях, як відомо, запропонували їздити за грошима в Комсомольськ. І люди поїхали. Так, в Бутенках гроші отримали близько сотні осіб. У Біликах – 20, у Світлогірському – 10. Із Комсомольська повідомлялися у сільські відділення прізвища людей, на чиї рахунки гроші вже зараховані. А потім - хто автобусом, хто на автомобілі вирушають в місто на Дніпрі.
    Щодо людей, яких обслуговують соціальні працівники, то за інформацією Валентини Шмуль, завідуючої відділенням по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян, із 723 чоловік за допомогою в реєстрації звернулось 411. 138 громадян соціальні працівники вже зареєстрували. Всі відділення «Ощадбанку» в районі отримали листи із проханням сприяти цьому процесу. Чи отримав вже хтось із одиноких людей гроші? Про це Валентина Шмуль не знає. Говорить: «Самі розумієте, це конфіденційна інформація. Та принаймні я про такі випадки не чула».
    Про повернення заощаджень через поштові відділення, як і раніше, кобелячани лише в теленовинах чують. В район ні відповідні документи, ні гроші не надходили.



    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 902 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net