Субота, 20.04.2024, 02:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 15 » ВАЛЕРІЙ АСАДЧЕВ: «Газифікація Світлогірського – пріоритетне завдання»



    ВАЛЕРІЙ АСАДЧЕВ: «Газифікація Світлогірського – пріоритетне завдання»
    10:34
    Минула субота, не дивлячись на статус законного вихідного дня була, надзвичайно насиченою і щедрою на події. Особливо в Кобеляках. Захоплююча боротьба на футбольному турнірі, бурхлива партконференція НСНУ – все це дало поживу для роздумів і матеріал для статей. Не менш цікавий захід відбувався і в залі засідань Кобеляцької районної ради. В район із робочим візитом приїжджав голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев. Мету свого приїзду сам керівник охарактеризував наступним чином: з’ясування стану речей в районі, вияснення проблем і накреслення планів. Він одразу підкреслив, що 2008 рік буде для України важким, особливо в сфері аграрного виробництва. Адже наша держава вступила у Світову організацію торгівлі, а це викличе зміни у системі оподаткування сільгоспвиробників. Крім того, аграріям вже зараз потрібно готуватися до появи ринку землі.
    На початку розмови Валерій Асадчев запропонував прозвітувати місцевим посадовцям. І перед присутніми виступили голова райради Володимир Жуков, міський голова Олександр Ісип та депутат облради Анатолій Шкарбан.
    Олег Решетило повідомив, що в 2007 році економіка Кобеляцького району розвивалася досить швидкими темпами. Є підстави думати, що подібна тенденція збережеться і в поточному році. В аграрному секторі досягнуті наступні результати: в 2007 році зібрано 81 тисячу тон зерна, 49 тисяч тон цукрових буряків, 14,7 тисяч тон соняшнику. Озимими засіяно 16,6 тисяч гектарів, ріпаком – 4,1, на зяб виорано – 36,6.
    На Кобеляччину прийшли одразу кілька потужних інвесторів. Це, перш за все, підприємці, які відновили роботу колишньої меблевої фабрики «Зоря», Тахтаївського гранкар’єру, Шматківського кар’єру гранітів «Діорит». Всього лише за 3 квартали 2007 року на Кобеляччину надійшло більше 27 мільйонів гривень у вигляді інвестицій. Це говорить про те, що в районі створено сприятливий інвестиційний клімат. 7 мільйонів гривень було освоєно на ремонт доріг, газифіковані села Лучки і Просяниківка.
    Із проблем, які потребують у своєму вирішенні допомоги від держави, першочерговим є продовження газифікації району, надійне водозабезпечення ЦРЛ, закінчення ремонтів Канавського і Красненського будинків культури, ремонт сільських доріг, придбання для управління праці і соціального захисту населення адмінбудівлі колишнього СТ «Будівельник». Крім того, над бюджетними установами району фактично вже зав’язаний «тендерний зашморг». Через недосконалість законодавства в сфері державних закупівель діти в школах і в дитсадках можуть залишитися буз підвезення і харчування, лікарня - без медикаментів.
    Реагуючи на це зауваження, голова ОДА різко розкритикував роботу Верховної Ради України. З його словами, парламентарії вже забули про свої передвиборчі обіцянки. Всі політичні партії перед виборами клялися, що змінять законодавство про держзакупівлі. А коли настав час голосувати, то за зміни проголосували лише 215 чоловік. І законопроект не був прийнятий. Найцікавіше, що не голосували і «найпринциповіші» борці за знедолених – комуністи. І в результаті влада на місцях зайнята тим, як «обійти» недосконалий закон.
    Володимир Жуков повідомив, що бюджет Кобеляцького району виконаний на 108%, а керівництво ради працює над тим, щоб створити одну-єдину фракцію – Кобеляцького району.
    Міський голова Олександр Ісип з гумором порівняв місцеве самоврядування із маленькою дитиною, яка з надією і водночас із жахом дивиться на державну владу, не знаючи чого від неї сподіватися. За його словами, система місцевого самоврядування в Україні планомірно знищується. А ради поступово перетворюються у звичайні каси, які займаються всього-на-всього видачею зарплати. Крім того, від імені міських депутатів він вручив Валерію Асадчеву грамоту з подякою за сприяння в ремонті доріг міста.
    Анатолій Шкарбан підкреслив, що обласні депутати підтримають всі ініціативи, які йтимуть від міської та районної влади.
    У завершальному виступі Валерій Асадчев наголосив, що газифікація села Світлогірського є у 2008 році пріоритетним завданням для обласної виконавчої влади. Для цього будуть залучатися як державні субвенції, так і кошти «Нафтогазу». В Полтаві знають про великі перспективи цього населеного пункту, як прекрасної зони відпочинку. І тому спрямовуватимуть державні кошти на створення там відповідної інфраструктури.
    Крім цього, пообіцяв очільник обласної виконавчої влади і сприяння в завершенні ремонтів будинків культури і в придбанні приміщення колишнього «Будівельника».
    Окремо Валерій Асадчев зупинився на перспективах аграрного сектора. На жаль, законодавці не поспішають повідомляти селян про нові правила гри в цьому бізнесі. Якщо після вступу в СОТ для аграріїв введуть 20-відсоткову ставку ПДВ, то вони «загинуть». Між тим, у суперрозвинутій Німеччині для тамтешніх сільгоспвиробників цей податок становить лише 9%. А для всіх інших – 19%. Зовсім не є абсолютно вільним і німецький ринок землі. Там новий власник далеко не одразу починає володіти землею. Він ще повинен проходити купу узгоджень і перевірок. Перевага при купівлі надається місцевим жителям. Крім того, власник зобов’язується довічно платити продавцеві відсотки. Чи будуть встановлені схожі правила гри в Україні? Про це зараз не знає ніхто. Між тим, всі знають, що 90% власників земельних паїв є пенсіонерами. І вони охоче продадуть землю. Ті ж, хто на ній зараз працюють, не мають грошей для її придбання. І може вийти як завжди.




    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 841 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net