Субота, 27.04.2024, 04:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 15 » БИТВА ЗА ЧЕМПІОНСТВО



    БИТВА ЗА ЧЕМПІОНСТВО
    10:56
    Жителі Кобеляк і району вже звикли до того, що не так давно збудований майданчик для гри у міні-футбол, що знаходиться в парку Богдана Хмельницького, став справжньою Меккою для любителів цього найпопулярнішого виду спорту. Здається, футбольне життя на цій маленькій спортивній арені не закінчується ніколи. Офіційні футбольні турнірі, тренування вихованців ДЮСШ, товариські поєдинки – ігри йдуть як на конвейєрі, одна за одною. І бажаючих грати у футбол стає все більше і більше. До речі, цьому й погода сприяє. Українські зими стали такими, що набагато комфортніше грати на відкритому майданчику, як кажуть, по морозцю, аніж нехай і в теплішому, але задушливому спортзалі.
    Недаремно ж і цьогорічний турнір відкритої першості міста Кобеляки зібрав рекордну кількість учасників і відзначився вкрай напруженою, по-спортивному злою боротьбою. 19 команд, майже дві сотні учасників, сотні уболівальників, два місяці безперервної захоплюючої інтриги. Все це сказано про відкриту першість Кобеляк з міні-футболу. Та що там говорити, якщо долю переможця багатоденного турніру визначив один гол, забитий за п’ять хвилин останнього матчу. Цікаво й те, що не дивлячись на запекле суперництво під час змагань не було зафіксовано жодної серйозної травми.

    Засідання КДК

    Як ми повідомляли раніше, до фінальної частини першості Кобеляк вийшло чотири команди. Це - кобеляцький «Колос-1», в якому грають футболісти головної районної команди, білицький «Опт», де задіяні в основному ветерани того ж таки «Колоса», а також молоді та амбітні «Буцики» із райцентру і справжнє відкриття турніру – шенгурівський «Лан».
    Та проведенню фіналу передувала напівскандальна і унікальна для кобеляцького футболу подія. На спеціально скликаному засіданні контрольно-дисциплінарного комітету районної федерації футболу розглядалося одне єдине питання. Але яке!
    Члени комітету намагалися вияснити, чи був матч відбіркового турніру між командами «Буцики» і «Опт» договірним. Підставою для розгляду став рапорт одного із арбітрів, який обслуговував цей поєдинок, та численні телефонні дзвінки в обласну федерацію футболу.  Це деякі глядачі висловлювали своє обурення цим матчем. Особливо всіх обурила кінцівка поєдинку, коли протягом кількох хвилин футболісти обох команд, м’яко кажучи, не горіли бажанням вести спортивну боротьбу.
    На засідання комітету голова районної федерації футболу Олег Дробітько, крім членів КДК Юрія Корчукова та Володимира Крайника, запросив ще й арбітра того «знаменитого» матчу Анатолія Няйка і представників команд Юрія Муху і Богдана Фоміна.
    Під час розгляду справи стало зрозуміло, що єдиної точки зору на скандальний матч немає. Анатолій Няйко заявив, що поєдинок в цілому був сповнений азартом і боротьбою. І лише за дві хвилини до його завершення команди фактично припинили боротьбу. Висловилися про хід матчу і представники команд-учасниць.
    Юрій Муха («Опт»): «В цьому матчі я дав грати всім. Ми випробовували різні тактичні схеми, в тому числі і гру від оборони. Звичайно, гравці боролися не з максимальною віддачею. Але за це їм не можна дорікати. Вирішивши всі турнірні завдання, хлопці елементарно берегли сили і ноги. А те, що хтось обурюється, так то просто емоції. Вони притаманні всім, в тому числі і мені. Але з часом все проходить».
    Богдан Фомін («Буцики»): «Ми налаштовувались лише на перемогу. Хоча всі знали, що нашу команду навіть поразка з невеликим рахунком влаштовує. Ми першими й забили. Але потім довго відігравалися. Суддівством і самими матчем я задоволений. Ніякого «договорняка» не було».
    Під час обговорення старійшина КДК Юрій Корчуков різко розкритикував гравців обох команд за їх гру в останні хвилини матчу. Він сказав: «Ще в Древньому Римі гладіатору, який добре бився, могли подарувати життя. В Англії люди вщент заповнюють стадіони, тому що знають: тамтешні футболісти боротимуться до кінця. А ви тут якісь незрозумілі шоу влаштовуєте». Також Юрій Олександрович пригадав випадок із своєї довгої футбольної біографії. Колись суддя поєдинку припинив матч, в якому обидві команди не бажали демонструвати спортивну боротьбу. І їм була зарахована обопільна поразка. Щось схоже, а також штраф, до речі, загрожували і «Буцикам» та «Опту». Але цього разу члени КДК обмежились лише попередженням. Адже доказової бази для того, щоб визначити поєдинок договірним, явно не вистачило. Водночас було прийнято рішення загострити увагу арбітрів на такому компоненті, як «спортивна гра».

    Фінальний турнір: ніхто не хотів поступатися

    Зате фінальний турнір повністю виправдав сподівання вболівальників. Всі без винятку матчі пройшли в безкомпромісній боротьбі, яка точилася до останніх секунд гри. Спочатку на поле вийшли футболісти «Лану» і «Колоса». «Колосяни», взявши ініціативу в свої руки, провели три швидких голи. Але тільки-но трішки заспокоїлись, як шенгурівські футболісти відквитали один м’яч. В подальшому гра йшла на зустрічних курсах і закінчилася з рахунком 4:1 на користь «Колоса».
    Надзвичайно цікавим видався поєдинок між «Оптом» і «Буциками». Цього разу ніхто навіть уявити не наважився б, що цей матч є договірним. Команди ніби намагалися спростувати найменші підозри у неспортивності. «Буцики» в ході матчу вели з рахунком 3:0. Така суттєва перевага була досягнута перш за все завдяки старанням їх лідера Богдана Калитки. Богдан вів гру, забивав сам і роздавав паси. І лише за рахунку 4:2 на користь «Буциків» «Опт» зумів переломити хід поєдинку. І на останній хвилині матчу завдяки удару захисника  Володимира Кругового біличани зуміли вирвати перемогу. 4:5 на їх користь – так закінчився цей матч.
    Наступного дня «Буцики» знову поступилися. Цього разу «Лану». Напевне, кобеляцькі футболісти не зуміли відновитися після «битви» з «Оптом». У шенгурян, як завжди, добре зіграли їх юні «зірочки», брати Дмитро і Максим Михайленки. Надзвичайно швидкі форварди раз-по-раз «розривали» оборону «Буциків». «Лан» переміг 5:3.
    Центральним матчем туру, а можливо й всього турніру, став двобій фаворитів – «Опту» і «Колоса». Хоча почалася гра досить несподівано. Надзвичайно добре налаштовані  на боротьбу «колосяни», пресингуючи по всьому полю, буквально не давали «продихнути» суперникам. І забили три «сухих» голи. Дуже старався їх форвард Сергій Тоноянц, який крім виграшу своєї команди прагнув стати і кращим бомбардиром турніру. І в запалі боротьби забув про обережність та за друге попередження був вилучений з поля. А перед цим епізодом «Опт» зумів «розмочити» рахунок. На другий тайм «Колос» вийшов у меншості і біличани зуміли ще раз скоротити розрив у рахунку. Атаки суперників стали ще гострішими, боротьба - ще запеклішою і принциповішою. Аж ось вже наприкінці матчу гравець «Колоса» Ігор Кононенко вирішив вибити м’яч із своєї штрафної красивим ударом через себе. І поцілив ногою прямо в голову Володимиру Круговому. Арбітр Анатолій Няйко не вагаючись призначив пенальті та ще й вилучив порушника з поля. На майданчику спалахнула суперечка. «Колосяни» доводили, що не можна їх за одне порушення двічі карати. Але суддя свого рішення не змінив. Удар, гол, нічия.

    Останній день:
    нагородження кращих

    Отже, доля чемпіонства повинна була вирішитися в останніх двох іграх. Лише «Буцики» втратили шанси зайняти перше місце. Всі ж інші могли стати чемпіонами.
    Спочатку на газон вийшли спортсмени «Лану» і «Опту». Почався матч із стрімких атак шенгурян. І вже на другій хвилині гри за фол останньої надії був вилучений з поля воротар біличан. А «Лан» після штрафного удару вийшов уперед. Та поразка зовсім не входила в плани досвідчених біличан. Гру на себе взяв їх диспетчер Юрій Няйко. Спочатку він зрівняв рахунок, витримавши біля воріт суперників таку паузу, що їй би міг позаздрити будь-який професійний футболіст. А потім почав видавати партнерам такі паси, що їм залишалося лише забивати. Так рахунок став 6:1 на користь «Опту». Могли біличани забити й більше, але їх форвард Роман Андрейко, котрий вийшов на заміну, двічі не влучив у порожні ворота. Ех, знав би Роман, що ці промахи можуть вирішити долю чемпіонства.
    Отже, «Буцики» і «Колос». Для перших цей матч нічого не значив. Другі ж прагнули чемпіонства, а для цього мали вигравати із різницею в чотири голи. Та це було непростим завданням, адже в складі «Колоса» не змогли зіграти дискваліфіковані Тоноянц і Кононенко. «Буцики» абсолютно не збиралися здаватися без бою. Перший тайм закінчився з рахунком 1:0 на користь «Колоса». Цього для чемпіонства було явно недостатньо. І тому Максим Оніщенко гнав і гнав своїх партнерів уперед. А на вістрі атаки «колосян» постійно знаходився реактивний Сергій Зінченко. І в кінці-кінців за п’ять хвилин до фінального свистка він таки забив вирішальний четвертий гол. Враз стихли вболівальники, зникла інтрига. Досвідчені «колосяни» змогли зберегти потрібний для себе рахунок. І стали чемпіонами.
    Нагородження проводили міський голова Олександр Ісип, голова спорткомітету Віталій Детюк та голова районної федерації футболу Олег Дробітько. Міський голова зокрема зазначив, що вже всім зрозуміло – кобелячанам потрібен по меншій мірі ще один майданчик для міні-футболу. І пообіцяв разом із районною владою докласти максимум зусиль, щоб це бажання здійснилося.
    Призи, крім чемпіонів, отримали і кращі футболісти в окремих номінаціях. Кращим воротарем визнали Олега Максюту із білицького «Опту», захисником – Миколу Баранчика із «Лану», нападником - Богдана Калитку із «Буциків». Кращим гравцем турніру був проголошений Максим Оніщенко із «Колоса». А найкращим бомбардиром, забивши 31 гол, став юний Олександр Калитка, форвард «Лідера-1».
    Ну а чемпіоном Кобеляк став «Колос». І залишається лише поздоровити Максима Оніщенко, Ігоря Кононенка, Сергія Тоноянца, Ярослава Ломакова, Сергія Зінченка, Олександра Борзовця, Юрія Колінька, Миколу Варича, Володимира Перебийноса, В’ячеслава Калитку, Олексія Фещенка із перемогою.



    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 984 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net