Пятниця, 26.04.2024, 22:57
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 22 » За соціальний захист,



    За соціальний захист,
    12:10
    Уже тривалий час у суспільстві викликає стурбованість щодо того, як діють, або, точніше, бездіють Закони України. Саме тому зареєстровано районну громадську організацію «Захист дітей війни», презентація якої відбулася 2 лютого 2008 року. Вона працюватиме, щоб громадою, разом домагатись дії Законів України про соціальний, правовий і моральний захист людей похилого віку. Щоб менше було пустопорожньої балаканини про те, як турбується влада про народ. І незалежно від того, яка партія ініціювала і який Уряд прийняв ці закони, досить вішати «локшину» на вуха народу.
    Покоління «дітей війни», як кажуть, пішло на заслужений відпочинок, тобто на пенсію. Та спокою немає - погодьтеся. Ці діти відбудували фабрики, заводи, Донбас і цілинні землі. І стали жити заможно. Ні, це не ностальгія. Це - історія, і ніде від неї не подітись. Та роки незалежності, перебудова системи відкинули нас назад на 100 років. Піднімаємо тепер село, культуру,економіку. Із руїн. Без роботи залишилися наші діти і внуки. Хіба це не болить нашому старшому поколінню? Багато хто з молоді живе за рахунок наших мізерних пенсій. Втікають діти і внуки із сіл, із міст – хто куди.
    Закони щодо захисту трудящих людей похилого віку не діють, бо нема коштів у бюджеті і дію їх зупиняє влада, яка приходить, - ніяк наші пільги не «влазять» у бюджет. Зате ті закони, якими передбачені пільги високопосадовцям, діють, і на це вистачає бюджету. Шановні нардепи, Ви ж творите ці закони, щоб вони діяли на благо народу. А виходить той, що творить, живе добре, а для народу залишається дірка від бублика.
    А недоторканність? Виходить, щось дуже бояться депутати зняти з себе цей привілей. Тільки невідомо, кого вони бояться і хто до них повинен не торкатись. Та люди вже зрозуміли, що якщо є недоторканність - то невдовзі будеш мільйонером або мільярдером. І де вони тільки беруться, ті мільйони?!
    От із цим Законом України так склалось, що прийнятий в 2005 році Верховною Радою, а до бюджету частково лише внесений в 2006 році.
    Як принизливо для українського народу віддають ці знецінені вклади! І ось високопосадовці говорять, що ці 1000 гривень спричинять в Україні високу інфляцію. І ці ж, що говорять, так сміливо дивляться на той «лекторат» і сміються. А «лекторат», тобто народ, думає: «Значить мої 1000 гривень спричинять інфляцію – це той мізер від того, що я колись відкладав на весілля дітям чи внукам. А ви, шановні слуги народу, як колись вас називали, одержуєте по 40 тисяч зарплати і пенсії в 20 тисяч гривень, і це на ціни не впливає.
    Планом роботи громадської організації «Захист дітей війни» є також вихід з пропозицією до райради про створення аптеки для дітей війни з тим, щоб різницю в ціні профінансували із бюджету. Райрадою вже проводиться робота по поверненню до Кобеляк ощадкаси.
    Від імені комітету по організації зборів громадської організації «Захист дітей війни», хочу подякувати всім кобелячанам, що прийшли, відгукнулися, яким доля наша, наших дітей і внуків небайдужа.
    Тож будемо разом боротися і поборемо. Комітет, що обраний Вами, діє. Приходьте і дзвоніть нам. Наш телефон: 3-31-39, адреса: м.Кобеляки, вул. Калініна №40. В кожну суботу з 9 годин до 12 в штабі є черговий, який занотує всі ваші пропозиції.
    На зборах зверталися люди і просили повідомити, якими пільгами згідно Закону України користуються діти війни.

    Пільги громадянам, які мають статус «Діти війни»

    Згідно статті 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» дитина війни - особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років.
    Статтею 5 вищезазначеного Закону дітям війни передбачені такі пільги:
     право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників;
     використання чергової відпустки в зручний для них час;
     одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;
     виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи;
     першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва;
     безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів у межах області (Автономної Республіки Крим) за місцем проживання;
     право на 25-відсоткову знижку при платі за користування комунальними послугами (газом, електроенергією, тощо) у межах середніх норм споживання.
    З 1 січня 2008 року в Україні вперше вводяться дві нові доплати: для дітей війни і постраждалих від нацистів, а це значить, що кожна дитина війни отримує додатково 47 гривень і прирівнюється до учасників війни.




    Віра Ситник
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 870 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net