Четвер, 25.04.2024, 23:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 22 » Про карантин і тендери



    Про карантин і тендери
    13:16
    Одразу дві новини, прямо пов’язані із навчальним процесом в школах району, були актуальними минулого тижня. Перша з них - це оголошений з середи 20 лютого в зв’язку із епідемією грипу карантин. В середу не пішли до школи діти з Кобеляк, Біликів, Куст-Кущів і Красного. А з наступного дня були закриті всі навчальні заклади Кобеляцького району.
    За словами заступника головного державного санітарного лікаря району Валентини Семиног даний захід довелося застосовувати у зв’язку із зафіксованим минулого тижня різким зростанням кількості захворювань на грип. До останнього моменту медики і педагоги сподівалися, що Кобеляччина обійдеться без карантину. Адже наш район був більш-менш благополучним в плані захворюваності на грип та ГВРЗ. Але хвороба добралася і до нас. Карантин оголошений до 29 лютого. Та поскільки наступні дні є вихідними, то на навчання школярі підуть аж 3 березня. Почувши про таку приємну для них новину, діти одразу ж схопили санки, клейонку та інші підручні засоби і подалися до всіх навколишніх гірок, щоб досхочу навтішатися спуском по рідкісному для Кобеляччини снігу.
    Та як би грип не лютував, а епідемія неминуче відступить. І проблема карантину зникне разом із ним. А пропущений матеріал школярі надолужать. Інша ж проблема так просто не вирішиться. І загрожує вона Україні якщо не загальнонаціональною катастрофою, то величезними труднощами та порушенням конституційних прав громадян.
    Про цю проблему нам повідомили жителі маленького села Чумаки, що поряд із Бутенками. Справа в тому, що останніми днями їх дітям, які навчаються в школі, довелося платити за проїзд в шкільному автобусі. Це надзвичайно обурило не надто заможних батьків. І вони попрохали журналістів розібратися в ситуації.
    Відповідь на питання розгніваних батьків ми вже знали наперед. І досить швидко упевнилися, що схожі проблеми виникли не лише у жителів Кобеляцького району. Стогне і обурюється сьогодні вся Україна. Крім кількох тисяч чоловік, які нею крутять.
    Отже, що сталося. А сталося те, що у всій «красі» проявив себе недолугий Закон «Про державні закупівлі». Згідно із ним постачальники товарів і послуг, в тому числі і продуктів харчування, і ліків, і паливно-мастильних матеріалів для бюджетних установ (якими є школи і лікарні) повинні визначатися спеціальним тендерним комітетом на спеціальних відкритих торгах.
    Тендерний комітет у відділі освіти, який опікується перевезенням школярів і їх харчуванням, є. Відкриті торги відбудуться 26 лютого. Здається – в чому проблема? А проблема в тому, що вже зараз із майже стовідсотковою впевненість можна стверджувати – торги не відбудуться. Згідно із законодавством, на постачання кожного виду товарів чи надання послуг повинно бути не менше трьох претендентів. А їх і одного немає! Не бажають бізнесмени, хоч убий, брати участь в тендерах. І зовсім не тому, що ліниві, не хочуть заробити, чи проти того, щоб дітки їздили в школу. Ну навіщо підприємцю, який заключає договір на 50 тисяч гривень, сплачувати ще 12 тисяч 200 гривень невідомо за що невідомим нікому київським дядькам. Та ще й спалити не на одну сотню бензину, їздячи в столицю за всякими узгодженнями.
    Якщо ж не витримана вся ота тендерна процедура, то будь на рахунку віділу освіти хоч десятки, сотні мільйонів гривень, робити оплату освітяни не мають права. І ні голова РДА Олег Решетило, ні голова райради Володимир Жуков, ні завідуюча відділом освіти Наталія Коваль нічого вдіяти не можуть. Якщо почнуть допомагати людям, то це буде розцінено, як корупція. Ось такі в нас закони. Хто винен? Та той, хто їх приймав.
    Так що, на жаль, нічим порадувати скаржників із Чумаків та інших сіл ми не можемо. І якщо парламент не почне нарешті працювати і не відмінить отой злополучний закон або не втрутиться в ситуацію Президент чи Прем’єр-міністр, то так і платитимуть школярі за проїзд до навчального закладу. А діабетики невдовзі почнуть помирати без інсуліну. Там теж тендерні закупівлі.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1362 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net