Середа, 24.04.2024, 10:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 24
    Гостей: 24
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 6 » Світлогірці чекають допомоги



    Світлогірці чекають допомоги
    15:50
    Сказати, що газифікація є для Світлогірського найголовнішою проблемою – це не сказати нічого. Величезне й до цього часу дуже перспективне село вже десятиліттями очікує приходу «блакитного вогника». Але якщо раніше мешканці Світлогірського в основному лише пасивно очікували, сподіваючись виключно на зусилля активістів нечисленного газового кооперативу, то з 2007 року вони почали діяти. Нібито й приводів для оптимізму у людей небагато, адже «зверху», як і рік, два, п’ять тому, в основному лише обіцяють. Але впевненість жителів наддніпрянського села у тому, що газ до них таки підведуть, міцніє день від дня. Вони навіть на «газові» сходки почали збиратися по-іншому – більш оперативно і організовано. І питання люди обговорюють інші – більш конкретні і практичні.
    Коли редакційний колектив «ЕК» прибув на традиційне для Світлогірського місце сходок – невеличку площі між пам’ятником Леніну та будівлею сільради, то там вже яблуку ніде впасти було. Чоловіки і жінки, старі і малі зійшлися і з’їхалися, щоб почути останні новини по газовому питанню. Основний вид транспорту, який використовують сільчани – велосипеди густо обліпили навколишні дерева і паркани. А їх власники разом з іншими земляками (ми нарахували більше чотирьох сотень учасників сходки) уважно слухали промовців.
    Спочатку керівники кооперативу «прометей» Михайло Гулович і Олександр Кришень повідомили, що приблизна вартість розподільчого газопроводу для світлогірчан становитиме півтора мільйони гривень. Це в цінах на сьогоднішній день. Враховуючи, що потенційно членами кооперативу можуть стати більше тисячі чоловік – це далеко не непосильна сума. Навіть для не надто заможних світлогірців. За рахунок раніше зібраних грошей керівництво кооперативу вже придбало в повному обсязі труби для розподільчого газопроводу. Черга – за покупкою різноманітною фурнітури, тобто згонів, муфт та іншого. Посильну допомогу в газифікації надала сільська рада, виділивши 15 тисяч гривень.
    А ось від ради районної світлогірці допомоги поки що лише чекають. З цього приводу Олександр Кришень заявив: «От і сьогодні ми запрошували на сходку керівників району. І попередили, що не випустимо її із села без гарантії фінансування підвідного газопроводу. Вони не приїхали, отже, гарантій немає. Нічого, ми запросимо ще раз. А ось потім вже їхатимемо в Кобеляки, під стіни райради і райдержадміністрації. І будемо вже не просити, а вимагати».
    Також заступник голови кооперативу застеріг земляків від можливого шахрайства. І наголосив, що в разі появи «шабаїв», які пропонуватимуть свої послуги в газифікації, ні в якому разі не можна давати їм готівкою кошти. Найкращий варіант – з’ясувати всі деталі у керівництва «Прометею», а вже потім, в разі необхідності, проводити оплату.
    Прослухали учасники сходки і доповідь голови ревізійної комісії Заскалько Зінаїди. Вона чітко і дохідливо відрапортувала, скільки, коли і як було витрачено пайових коштів. Зокрема повідомила, що до початку сходки 639 пайовиків «Прометею» здали майже 703 тисячі гривень. Учасники сходки проголосували за те, що ті із світлогірчан, хто почне здавати кошти після початку земляних робіт, платитимуть згідно із коефіцієнтом 1,5. Тобто замість двох тисяч вноситимуть три.
    Надали слово для виступу і представнику Кобеляцького управління з експлуатації газового господарства В’ячеславу Татарку. Він наголосив на тому, що роботи по проведенню розподільчого газопроводу потрібно починати якомога раніше, тільки-но дозволять погодні умови. І додав: «ми до роботи готові. І працюємо дуже швидко – для цього є і техніка, і фахівці».
    Інші промовці на сходці закликали застосувати диференційований підхід до збору коштів. Скажімо, бізнесмени і багаточисельні «дачники», які масово заселяють узбережжя Дніпра, повинні здавати на газифікацію набагато більше коштів, аніж рядові члени кооперативу. Підведення газу до ФАПу повинна взяти на свої плечі сільська рада, а до лікарні і школи – рада районна.
    Присутній на сходці заступник голови райради Микола Жук заявив, що фракція соціалістів голосуватиме за виділення грошей на газифікацію Світлогірського.
    Доки йшла сходка, до складу кооперативу записувалися нові й нові його члени. Люди несли і несли гроші. Вони сподіваються на успіх, на допомогу влади. Адже підвідний газопровід жителі села профінансувати не зможуть.
    Ігор ФІЛОНЕНКО
    P.S. Коли матеріал вже був написаний, заступник голови Світлогірського кооперативу Олександр Кришень повідомив, що «Прометей» налічує вже 667 учасників. А за зібрані гроші вже закуплені і згони, і муфти. Зателефонував до редакції і Микола Жук. І ще раз заявив, що всіляко підтримуватиме газифікацію Світлогірського. І навіть готовий віддати на рахунок кооперативу свою місячну зарплату.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 835 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net