Четвер, 25.04.2024, 00:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 14 » НА «НИВІ ПОДАТКІВ» ЛІДИРУЄ «НИВА»



    НА «НИВІ ПОДАТКІВ» ЛІДИРУЄ «НИВА»
    11:08
    5 лютого відбулось засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Вів засідання Володимир Жуков, голова Кобеляцької районної ради, присутніми були - Микола Жук, заступник голови райради, сільські та селищний голова та інші. Провідною темою засідання був стан сплати податків сільгоспвиробниками району.
    Та разпочали не з “офіційщини”, як часто буває, а з приємного, коли Володимир Жуков відзначив найкращих платників податків у районі серед сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Виявилось, що на “ниві податків” лідирує ТОВ “Нива” (директор Анатолій Рябека), яке сплатило 154,8 грн. з 1 га. ТОВ АФ “Оріль” (директор Анатолій Тарасенко) сплатило 129,46 грн. з 1 га, СБК “Радянський” (Микола Андрієнко) – 128,88 з 1 га. Серед фермерських господарств відзначили ФГ “Громада” (Сергій Жук), яке сплатило 128,11 грн. податку з 1 га землі. Представників даних господарств голова районної ради привітав квітами.
    Далі працівники Податкової служби Ярина Білоусько та Ольга Красноплахтич детально розповіли про сплату податку з доходів фізичних осіб сільськогосподарськими підприємствами та ознайомили з інформацією щодо повноти сплати податків сільгоспвиробниками району.
    - Відповідно до статті 7 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»ставка податку з доходів фізичних осіб до 1 січня 2007 року становила 13 відсотків, а з 1 січня 2007-го – 15, - повідомила Ярина Білоусько, завідувач сектору оподаткування фізичних осіб. – Законом передбачено перерахування податку з доходів не по виплаченій заробітній платі, а по нарахованій. Тобто, податок перераховується до бюджету одночасно з виплатою доходу, а якщо підприємство своєчасно не виплачує заробітну плату (орендну плату за земельні частки - паї), в місячний термін повинно перерахувати податок з доходів до бюджету в повному обсязі. Підприємство здійснює перерахування податку з доходів фізичних осіб за місцем своєї юридичної адреси або за місцем знаходження свого структурного підрозділу.
    В 2007 році надходження податку з доходів фізичних осіб по району склали 14,6 млн. грн., в тому числі підприємствами-сільгоспвиробниками сплачено 3,3 млн. грн., або 23 відсотки від загальної суми надходжень. Кількість платників податку з доходів фізичних осіб по підприємствах-сільгоспвиробниках становить 115. Проте значною кількістю фермерських господарств не утримується та не перераховується до бюджету податок з доходів фізичних осіб. Як свідчать письмові пояснення, голові фермерського господарства заробітна плата не нараховується та не виплачується, а наймані працівники відсутні. Проте аналіз посівних площ та сплати інших податків (податку з власників транспортних засобів та збору за забруднення ПНС) свідчить про те, що по таких господарствах цілком можливе використання неоформленої найманої праці, зокрема сезонних працівників та виплата тіньових коштів. Але в зв’язку зі специфікою галузі виявити такі випадки досить складно. Так, в 2007 році не перераховувало податок ФГ „Дрижиногреблянське” (сплачувався збір за забруднення ПНС), ФГ „Маліс” (Орлицька сільська рада, сплачувався лише єдиний податок), СФГ „Митько”, ФГ „Дронго-1” (Марківська сільрада) ФГ „Довіра” (Озерянська сільрада, керівник Макарічев О. А. сплачував земельний і єдиний податок та орендну плату), ФГ „Андрієве” (Григоро-Бригадирівська сільрада), ФГ „Тахтаївське” (керівник Черкай Г.В.), ФГ „Ямал” (Комендантівська сільрада).
    З залу пролунало зауваження, що сільські голови не в змозі змусити керівників підприємств сплачувати податки, тим паче, якщо останні не місцеві. На що Володимир Жуков відповів, що було б добре, якби на Координаційній раді були присутні не лише сільські голови, а й керівники господарств. І додав, що в майбутньому буде проводитися робота в тому напрямку, щоб земля Кобеляцького району по можливості належала людям з району.
    - Чому мене не запросили на це засідання? – звернувся депутат районної ради Олександр Копелець до голови райради. – Адже я є злісним неплатником податків! Мабуть, тому, що про мене легше говорити, коли мене немає.
    Микола Жук обурився тим фактом, що Олександр Копелець, будучи керівником кількох господарств, має борги по сплаті податків, через що Жуківська сільрада, на території якої знаходяться товариства, завжди в мінусах.
    - Агрофірма “Довіра”, керівником якої є Олександр Копелець, має величезні борги перед бюджетом, - зазначив заступник голови райради. – Договори суборенди земельної ділянки “Довіра” ні з якими сільськогосподарськими підприємствами не укладала, державна реєстрація не проведена. Скільки ж можна тягнути? Треба вже давно було заплатити борги!
    Пізніше в розмові Микола Жук додав:
    - Я прийшов працювати у районну раду не заради грошей, а для того, щоб чогось добитись для простих людей. Відрадно те, що Володимир Жуков не менше, ніж я, зацікавлений у вирішенні податкових питань. Як наслідок бюджет району значно зріс. Та це не межа. Ми всіх щурів повитягуємо з нори. Поблажок не буде нікому.
    Далі присутнім було запропоновано переглянути слайди на теми “Розподіл земельного фонду Кобеляцького району по угіддях за 2007 рік”, “Надходження коштів по платі за землю за 2005-2007 роки” та інші.
    Наостанок Олег Решетило, голова районної державної адміністрації, повідомив присутнім, що згідно Указу Президента України “Про проведення Весняної толоки з озеленення і благоустрою”, з 5 березня по 20 квітня треба провести заходи із благоустрою та озеленення населених пунктів, впорядкування прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих і спортивних майданчиків. Голова звернувся до сільських голів, щоб вони виробили план дій щодо проведення цих заходів.




    Марина СІДАШ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 981 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net