Субота, 20.04.2024, 11:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 21 » Поки що тече річка-невеличка



    Поки що тече річка-невеличка
    11:42
    На всіх стадіях розвитку людства людина тісно була пов’язана з навколишнім світом. З розвитком промисловості вона стала заручником процесу, який називається прогресом суспільства. Багато проблем людства сьогодні пов’язані зі станом екології.
    Як відомо, екологічні проблеми існують у всіх куточках України, не є виключенням і Кобеляки. Адже варто поглянути хоча б на наші річки – Кобелячок і Ворсклу, на несанкціоновані звалища за містом, та й не тільки ці негаразди. Та, здається, з’явилось світло в кінці темного тунелю. Цілком можливо, що в найближчому майбутньому одну з наших річок таки почнуть розчищати.
    - Кобеляцька міська рада подала заявку на фінансування робіт, пов’язаних із розчищенням, розширенням та благоустроєм річки Кобелячок в межах міста Кобеляки, за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища, - повідомив у розмові Сергій Галушко, секретар міської ради. – Сподіваємось отримати для розчищення річки 200 тисяч гривень, але остаточне рішення про виділення цієї суми повинно бути затверджене Полтавською обласною радою. Левова частка цих коштів піде на проектно – кошторисну документацію, а частина уже і на саму розчистку Кобелячка.
    За більш детальною інформацією автор статті звернулася до Анатолія Шкарбана, голови постійної комісії Полтавської обласної ради “З питань екології та раціонального природокористування”.
    - Приємно, що в цьому році Кобеляцька міська рада ініціювала цілий ряд екологічних питань, - зазначив Анатолій Шкарбан. – Тож на черговій сесії обласної ради будемо пробувати втілити у життя декілька заходів по раціональному використанню і зберіганню відходів виробництва і побутових відходів – це виділення коштів міськраді на закупівлю контейнерів для твердих побутових відходів, автомобіля-сміттєзбирача та деревоподрібнюючої навісної машини ДР 660 Т. Щодо заходів по охороні і раціональному використанню водних ресурсів, то тут питанням для мене № 1 є виділення коштів на розчищення, розширення та благоустрій річки Кобелячок в межах міста Кобеляки. По району теж планую спробувати запропонувати на черговій сесії кілька заходів: Марківській сільській раді виділити кошти на поліпшення технічного стану гідровузла Марківського водосховища, Сітлогірській сільраді – на впровадження заходів щодо озеленення села Світлогірське, регіональному ландшафтному парку “Нижньоворсклянський” - на упорядкування дендропарку на території еколого-освітнього центру РЛП “Нижньоворсклянський”, на природоохоронне забезпечення регіонального ландшафтного парку, на запобігання активним сукцесійним процесам лучних біоценозів Лучківського заказника загальнодержавного значення, на проведення комплексних наукових досліджень на території ландшафтного парку “Нижньоворсклянський”. Задля виконання цих намірів я намагатимусь лобіювати рішення про фінансування цих об’єктів при прийнятті рішень обласної ради.
    Крім того, Анатолій Миколайович зазначив, що разом із місцевою владою зацікавлений у тому, щоб ліквідувати несанкціоноване звалище на краю Кобеляк по вулиці Червоноармійській. До речі, після заборон і статей в ЗМІ деякі громадяни нашого міста продовжують свідомо викидати сміття на звалище. Чомусь кілька десятків контейнерів по місту вони уперто не хочуть бачити. Та це, можна сказати, півбіди. Гірше те, що у Кобеляках проводиться викачування каналізаційних ям машинами, власники яких не мають на це дозволів. Вони хочуть підзаробити, а дозволи отримувати не хочуть, не хочуть виконувати умови таких робіт. Потім викачану рідину нерадиві “заробітчани” виливають на несанкціоноване сміттєзвалище. Не важко уявити, що ця рідина поступово потрапить до ґрунтових вод. Автор статті на власні очі бачила одного з таких свідомих забруднювачів довкілля, який спокійно зливав каналізаційні відходи із асенізаційного автомобіля у яр біля сміттєзвалища. Виходить, що з одного боку ми стараємося вирішувати екологічні проблеми міста, з іншого - свідомо продовжуємо їх створювати, продовжуючи смітити, зливати, палити та знищувати.
    Тож сподіваючись на позитивне вирішення наших місцевих питань на черговій сесії обласної ради, особливо на затвердження коштів щодо розчищення Кобелячка, поки ця річечка ще не загинула, давайте ще раз уважно переглянемо і наше відношення до рідного міста.
    Точна дата проведення сесії наразі ще невідома.


    Марина СІДАШ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1266 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net