Субота, 20.04.2024, 00:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 21 » Вибори по-котовському



    Вибори по-котовському
    11:59
    У минулу неділю жителі Бутенківської та Світлогірської сільських рад обирали собі нових сільських голів. І хоча в цілому виборчий процес пройшов досить спокійно, без зайвого ажіотажу та нагнітання пристрастей, все ж без застосування «брудних» технологій та скандалів не обійшлося. «Чорний піар» вже став «родзинкою» не лише загальноукраїнської боротьби за мандати нардепів, а й увійшов у життя звичайних сільських жителів. Адже те, що відбулося в суботу у Світлогірському, нічим іншим, як застосуванням «чорного піару», не назвеш. Всім відомо, що за 24 години до початку голосування передвиборча агітація в Україні заборонена. Але хтось невідомий у Світлогірському зважився на відкрите порушення законодавства. У ніч з п’ятниці на суботу на будинках, парканах і стовпах наддніпрянського села були розклеєні агітаційні листівки. Точніше було б їх назвати контрагітаційними. Адже зміст послань без підпису та вихідних даних зводився до очорнення трьох кандидатів на посаду сільського голови – Віктора Жука, Юрія Соломахи і В’ячеслава Охріменка. В кінці ж свого звернення невідомий автор закликав світлогірців не голосувати за Віктора Жука. По даному випадку у світлогірську ТВК надійшло дві скарги від жителів села, а інформація про порушення виборчого законодавства направлена в Службу безпеки України. Що найцікавіше – «піарщики», якщо й досягли результату, то швидше за все протилежного тому, на який сподівалися. Після підрахунку голосів стало відомо, що із 1605 жителів сільради, які взяли участь у голосуванні, 1009 висловилися на підтримку Віктора Жука. Найближчий його переслідувач Віктор Муха набрав 260 голосів. Як кажуть, перемога за явною перевагою. Відтепер Віктор Жук, який довгий час виконував обов’язки сільського голови, став повноправним керівником органу місцевого самоврядування.
    У Бутенківській сільській раді посада сільського голови стала вакантною після того, як її полишив, повернувшись на роботу в обласне ДАІ, вибраний у 2006 році Микола Скрильник. Забігаючи наперед, потрібно відзначити той цікавий факт, що людина, через яку вибори власне й відбулися, знову балотувалася на посаду і… І тріумфально виграла вибори. Микола Скрильник переміг на всіх виборчих дільницях. За нього проголосували 700 жителів Бутенок, Бережнівки, Свердлового, Котовського і Чумаків із 1862, котрі взяли участь у виборах. Представниця «Нашої України» Оксана Кобель набрала 231 голос. Всі інші численні претенденти на посаду бутенківського сільського голови відстали ще більше.
    Процес голосування на території бутенківської сільської ради дуже ретельно контролювали представники «Нашої України» і Блоку Юлії Тимошенко. Адже ці політичні сили мали на виборах у Бутенках своїх висуванців. Саме «бютівці» і виявили кричущі порушення виборчого законодавства, які згодом призвели до безпрецедентного випадку, коли територіальна виборча комісія визнала недійсними вибори по котовській виборчій дільниці. Що ж сталося у цьому маленькому, Богом і людьми забутому селі? А сталося те, що довірена особа кандидата в сільські голови Олександра Кривогуза, депутат райради Гліб Ульяненко виявив цілий «букет» дуже грубих порушень закону. Коли близько 14-ої години Гліб Валентинович та інші «бютівці» завітали на виборчу дільницю у Котовське, то побачили, що на робочих місцях знаходяться лише двоє членів виборчої комісії. Це із десяти діючих! Між тим, законодавство передбачає легітимність комісії лише при наявності 2/3 її членів. Більше того, не було на той момент і протоколу про початок роботи комісії. Тобто, по закону вона фактично і не починала працювати. Апофезом виборів «по-котовському» став сам процес голосування, коли в присутності численних свідків, під прицілом відеокамери мобільного телефону члени комісії видали виборчий бюлетень відомому лише їм громадянину, навіть не спробувавши ознайомитись із даними його паспорта.
    Про все це Гліб Ульяненко у письмовій скарзі повідомив територіальну виборчу комісію. Та ще й підкріпив даними відеозйомки. Більше двох годин розглядали члени ТВК скаргу довіреної особи. Голова комісії Петро Сільман, визнаючи факти кричущого порушення виборчого законодавства у Котовському, все ж довго пропонував не визнавати вибори там недійсними, а знайти більш «м’яке» формулювання. Та Гліб Ульяненко наполягав на своєму, наголосивши: «Якщо дії членів ДВК у Котовському будуть визнані правомірними, то це створить надзвичайно небезпечний прецедент для всього району. Та що там району – України! Всі знатимуть – можна не ходити на засідання комісії, можна голосувати, не маючи паспорта!»
    В кінці-кінців після двогодинної дискусії справа дійшла до голосування. І члени ТВК одноголосно визнали вибори у Котовському недійсними. До речі, на цій виборчій дільниці також переміг Микола Скрильник.


    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1121 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net