Пятниця, 29.03.2024, 13:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 21 » Врятований вожак



    Врятований вожак
    12:03
    Досить часто люди, далекі від полювання, в яких інстинкт чоловіка-годувальника давно і міцно спить, ставляться до мисливців із деякою настороженістю. Вони вважають всіх тих, хто полює на дичину, безжальними вбивцями, для яких незрозумілі такі поняття, як добро і милосердя. Нібито мисливцям потрібно лише єдине – вдовольнити спрагу крові, вибити, винищити все живе, що літає, бігає, плаває і рохкає в дикій природі.
    Насправді ж цей стереотип дуже далекий від істини. І справжні мисливці є такими ж милосердними людьми, далекими від кровожерливості. Я, маючи великий любительський досвід полювання, ще жодного разу не зустрічав на своєму життєвому шляху серед колег безжальних варварів, котрі зупиняються лише у випадку, коли скінчилися набої. І можу привести чимало фактів, які підтверджують це.
    Даний випадок стався не так вже й давно, теплої осінньої пори. Якраз повним ходом йшов переліт птахів у теплі краї. Особливо багато було тієї осені гусей. Їх кількість взагалі за останні роки різко зросла. Можливо, полювати на них стали менш інтенсивно, а можливо маршрути міграції гусей змінилися. Та в будь-якому разі, перелітні птахи стали не лише нагадувати про скорий прихід зимових холодів. Багатотисячні табуни гусей, сідаючи перепочити і підгодуватися на посіви озимих, почали завдавати їм відчутної шкоди. І тому мисливці, крім власне полювання, за сумісництвом ставали і охоронцями пшеничних полів.
    До речі, полювати на гусей зовсім не так просто, як може здатися. Це дуже обережні птахи. Як правило, спочатку на місце майбутньої посадки табуна прилітають кілька розвідників. Вони кілька разів облітають поле, щоб упевнитись у відсутності небезпеки. А вже потім, побачивши на землі своїх пернатих родичів, сідає весь табун.
    Знаючи всі ці премудрості, ми із моїм добрим товаришем приготувались до полювання. Для початку знайшли скошене кукурудзяне поле, на яке залюбки сідають гуси. І за день до полювання зробили на ньому кілька схованок, таких собі міні-куренів із бадилля кукурудзи.
    Того разу все йшло за звичним сценарієм. Ми приїхали на поле поряд із Дашківкою за кілька годин до заходу сонця. Це якраз той час, коли гуси прилітають підживитися. Залягли ми із Семеном Панасовичем у своїх засідках і чекаємо. Довго нудитися і мерзнути не довелося. Через якихось десяток хвилин над полем закружляли гуси-розвідники. А згодом на землю сіли сотні пернатих. Ми почали стріляти. Я вполював двох гусей, таким же був талан і мого напарника. Та виявилося, що він підранив ще й третього гусака. Ох і змокріли ж ми, ганяючись за підранком по кукурудзинню. Та зрештою спіймали птаха. І що б ви думали, зробив Семен Зозуля із своєю здобиччю? Думаєте, дорізав і засмажив? Та ні – помиляєтесь. Семен Панасович обробив і перев’язав рану і забрав гусака додому. Через деякий час я поцікавився долею підранка. І почув, що той майже одужав, живе разом із домашньою птицею і вважає себе ватажком нової зграї. А пізніше, підкорюючись інстинкту дикою природи, гусак все ж покинув оселю доброго господаря і відлетів.
    І зараз, коли бачу в синьому небі величезні табуни перелітних птахів, думаю: «А десь же серед них веде своїх товаришів і наш гусак». Чомусь я впевнений, що він став саме вожаком. І, можливо, згадує мисливців, які вміють не лише вбивати, а й рятувати.


    Віктор БУРЯЧЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 873 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net