Субота, 20.04.2024, 13:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 10
    Гостей: 10
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 27 » Ідуть по Україні солдати групи «Центр»



    Ідуть по Україні солдати групи «Центр»
    16:03
    Пісня Володимира Висоцького, слова з якої взяті в заголовок цієї статті, написана дуже давно. А події, про які в ній йдеться, відбулися ще раніше. Але тому Висоцький і класик, що його твори актуальні в будь-який час.
    По сьогоднішній Україні також тріумфально крокують окупанти. У тому числі і ті, що належать до групи «Центр». Але вони не іноземні зайди, не солдати вермахту чи американські командос. Вони – наші. Наші доморощені українські окупанти переможно крокують по чорноземах, їдуть по шосе, пливуть по річках, захоплюючи і поневолюючи все і всіх на своєму шляху. Вони нахабні, безцеремонні і безпринципні. Для них не писані Закони. В них є свій закон – гроші, бабло, лаве, кеш. А там, де цей закон не діє, на допомогу приходять такі ж по своїй суті окупанти. Але у тих, крім бабла, є ще й посади, владні портфелі. І тоді цей тандем грошей і влади стає воістину непереможним.
    В Кобеляцькому районі група «Центр» окупувала заповідний острів Нові Кучугури, котрий знаходиться в межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». Саме ці території кобеляцькі депутати більше року тому не погодилися віддати під Державний національний парк. Аргументуючи це тим, що держава не найкращий власник, а без районних обранців, контролю і впливу заповідні місця облюбують і забудують своїми котеджами київські бізнесмени. Комізм чи трагізм ситуації в тому, що, як стало відомо зараз, заповідні території забудовувались вже в період прийняття місцевими депутатами «вікопомних» рішень по «Нижньоворсклянському». А можливо дехто із обранців вже тоді знав про наявність незаконної забудови на заповідній території?
    Наша газета вже неодноразово згадувала про цей кричущий факт. Але ніякої реакції з боку відповідних органів не було. Аж доки на одній із колегій в Полтаві прокурор області з доброго дива також згадав про незаконну забудову на острові. Згадав він і про кримінальну справу, порушену за даним фактом. І навіть зажадав, щоб ні цеглинки із незаконних будівель не залишилось на заповідній землі. І після такого різкого виступу обласного посадовця реакція таки послідувала.
    Минулого тижня на острів Нижні Кучугури з Кобеляк завітала дуже представницька делегація. Її очолила депутат районної ради, голова комісії, котра опікується екологією, Світлана Грисенко. Крім районних депутатів до складу спеціальної комісії увійшли представники Кременчуцького лісництва, екологічних служб із Кобеляк та Полтави. Поталанило побувати на острові і журналістам «ЕК». До цього ми вже мали знімки незаконної забудови, добравшись до острова по кризі. Але на саму територію не заходили, резонно остерігаючись присутніх там чи то охоронників, чи обслуги. Спустять під лід – ніхто й не шукатиме.
    Що побачили на острові члени комісії? А побачили вони суперсучасні і комфортабельні котеджі вартістю в не одну сотню тисяч гривень. Побачили і невелике підсобне господарство, в якому утримуються добряче вгодовані свині. Все це, до речі, є д уже грубим порушенням природоохоронного законодавства. Побачили й мідну табличку, прибиту на дереві, в якій повідомлялось, що на Нових Кучугурах «випито море віскі». А люди, які вжили цей недешевий напій, обіцяли ще туди повернутись і добряче погуляти. У всіх тих написах згадувалась людина на прізвище Шрамов. Судячи з усього – господар всієї тієї розкоші.
    А 31 серпня 2007 року цей же Шрамов С. М. написав звернення на ім’я голови Кобеляцької районної ради Володимира Жукова. В якому просив «…дати погодження на реконструкцію єгерського пункту, який знаходиться на території Орлицької сільської ради, поза межами села в урочищі «Ново-Орлицькі кучугури», в кварталі №32, відділ 16 Новоорлицького лісництва ДП «Кременчуцьке лісове господарство» з метою збереження навколишнього природного фонду РЛП «Нижньоворсклянський»… У даній місцевості жили мої пращури, відпочивали батьки. Я також відпочиваю кожен рік та охороняю цю місцевість від пожеж та браконьєрів вже близько сорока років».
    Отже, Шрамов підтверджує, що протягом досить тривалого часу відпочиває на заповідній території, на якій навіть намети без спеціального дозволу ставити не можна. Більше того, він там навіть власний єгерський пункт має. Між тим, орлицький сільський голова в розмові з «ЕК» сказав, що С. Шрамов звертався до нього лише один раз. В 2007 році сесія надала йому дозвіл на збір документів щодо відведення території. Після того, «любителя природи» у сільраді не бачили. Якщо, звичайно, вірити словам посадовця. Ніяких дозволів не надавала Шрамову і Кобеляцька РДА, у віданні якої знаходяться землі поза межами населених пунктів.
    А забудова є. І якщо то єгерський пункт, то хотів би я бути таким єгерем, щоб нести службу у подібному комфорті. Крім звернення до голови районної ради фігурує у справі про забудову на заповідних землях ще один вельми цікавий документ. Його членам комісії продемонстрували острівні «єгері». Підписав цей документ І.С. Піддубний, керівник відомства, яке від імені держави опікується на Полтавщині охороною довкілля. А виданий він вже неодноразово згадуваному Шрамову:
     «Розглянувши Ваше звернення, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області не заперечує проти розміщення на території регіонального ландшафтного парку “Нижньоворсклянський” оперативної групи “Центр” Оперативної рибоохорони та її некапітальних споруд з метою ефективного забезпечення охорони водних живих ресурсів за умови погодження даного питання з адміністрацією РЛП “Нижньоворсклянський”.»
    Прочитавши цей папір, директор РЛП «Нижньоворсклянський» Віктор Попельнюх звернув увагу депутатів, що згідно із ним відповідальність перекладена виключно на нього. Адже обласна екологія не дозволяє, а «не заперечує» проти перебування на острові нікому  в районі невідомого «Центру». Жодного слова в документі немає і про забудову, яка розпочата вже досить давно. Обласний чиновник ніби про це нічого не знає. А найцікавіше те, що цей документ створений і підписаний 17 березня 2008 року, за два дні до приїзду комісії. Певно, добрячий вплив має керівник “центру”.
    Пообурювавшись і перерахувавши всі порушення законодавства, стали Віктор Попельнюх і районні депутати думати, як діяти далі. Ось тут і пролунала оригінальна пропозиція. Мовляв, якщо забудова вже виникла, то її потрібно не зносити (як велить законодавство), а використовувати. Нехай «центровики» беруть будівлі в оренду і охороняють острів від пожеж та браконьєрів. І схоже, що депутати всерйоз збираються обговорювати цю пропозицію, збираючись запросити забудовника на засідання екологічної комісії. При цьому кобеляцькі обранці чомусь забувають про кримінальну справу. І як можна віддавати будь-що в оренду, не маючи жодного документа на право власності?
    Ледве не гласом стражденного в пустелі лунає й запитання, поставлене депутатом від БЮТ Василем Рафальським: «Сьогодні ми узаконимо «Центр», а завтра в заповіднику з’являться  групи «Південь», «Північ», і так далі?»
    Окупанти крокують по Україні. Окупанти серед нас і в нас. І схоже, що протистояти їм нікому.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1245 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net