Четвер, 28.03.2024, 20:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 27 » Політ «Сокола»



    Політ «Сокола»
    16:10
    В суботу і неділю мобільні телефони співробітників редакції були «червоні». Нетипово часто дзеленчав і стаціонарний апарат. Основною темою телефонних повідомлень був візит до Кобеляцького району міліцейського спецпідрозділу «Сокіл». Офіцери спецназу вихорем пройшлися по Кобеляках, Біликах і Бутенках, викликавши своєю появою неоднозначну реакцію серед жителів цих населених пунктів. Адже до чого - до чого, а до «Маскі-шоу», як іноді називають дії міліцейського спецназу, в нашому регіоні не звикли. Як відомо, бійці «Сокола» одягнені в маски, діють дуже швидко і дуже жорстко. Для них немає авторитетів, а найменший спротив нещадно карається. В принципі, такий стиль роботи можна зрозуміти. Адже під час спецоперацій, коли доводиться затримувати бандитів, наркоторговців і вбивць, про гуманність думати не доводиться. Доки думатимеш, тебе самого вб’ють.  Але ж в Кобеляцькому районі не фіксувались випадки резонансних вбивств чи пограбувань, нічого не чути і про організовані злочинні угрупування. А «Сокіл» таки прилетів.
    І, за словами очевидців, діяв у звичному для себе стилі. У всякому випадку, відвідувачі кобеляцької дискотеки добряче перелякалися, побачивши перед собою кремезних чоловіків у масках і спеціальній уніформі. Дехто навіть подумав про напад терористів. Потім всіх, і дівчат, і хлопців, вишикували попід стіною, і почалася перевірка на предмет виявлення наркотиків та громадян, які перебувають у нетверезому стані. Тих, хто пробував сперечатися, миттєво клали обличчями на капоти автомобілів. Після перевірки більшість молоді була відпущена. Але деяких хлопців затримали і відвезли у райвідділ внутрішніх справ. Того ж вечора «Сокіл» «прочесав» кілька кобеляцьких кафе та залів ігрових автоматів. Не обминув спецназ і Білики та Бутенки. Звідти теж привезли кількох затриманих. Люди, які згодом телефонували у редакцію, обурювались занадто жорсткими, на їх думку, діями спецназівців. Вони розповідали нам і про побиття кийками, і про кількагодинне стояння під стіною на холоді, і про лежання в багнюці. Йшла мова й про зламані щелепи та ребра. Дехто зі співрозмовників редакції переповідали фрази, нібито почуті з вуст міліціонерів: «Будете знати, як статті в газети писати» і «Цей візит ще не останній». Ображені кобелячани обіцяли скаржитись в прокуратуру.
    З понеділка співробітники «ЕК» спробували отримати офіційні коментарі і дізнатись про результати приїзду «Сокола». Найцікавіше в даній ситуації, що ніяких письмових скарг щодо дій спецназівців у прокуратуру не надходило. Не підтвердилась і інформація про зламані щелепи та ребра. З цього можна зробити висновок, що люди, які скаржились в газету, або злякались, або дещо перебільшили в своїх розповідях жорстокість дій спецназівців. А можливо, діяли по звичному для багатьох українців принципу «Свисни, Грицю, - ти дурніший». Мовляв, нехай газета напише, а ми подивимось, що з того вийде.
    Начальник райвідділу внутрішніх справ Юрій Сисенко та його перший заступник Тарас Несторик підтвердили автору статті факт проведення відпрацювання Кобеляцького району спецпідрозділом «Сокіл». Метою операції було наведення порядку в місцях масового відпочинку, боротьба з незаконним обігом наркотиків, збір оперативної інформації. Під час заходу був вилучений саморобний ніж, пристрій для куріння наркотиків. У двох молодиків виявлена наркотична речовина. На кількох людей складені адміністративні протоколи щодо появи в громадських місцях у нетверезому стані та нецензурної лайки. Як бачите, не надто й густо, як для візиту спецназівців. Хоча кобеляцькі правоохоронці запевняють, що під час операції була зібрана надзвичайно важлива інформація, що також є результатом. Ще одним результатом є те, що частина кобеляцької та іншої молоді зрозуміла – хамити міліціонерам, тим більше чинити їм опір, не можна. Адже ні для кого не є секретом – як серед дорослих, так і серед юних жителів району існує «каста недоторканних». Це, як правило, чиновники, бізнесмени та їх діти. Місцева міліція часто-густо не ризикує з ними зв’язуватись. А «соколятам» немає різниці, чий чин чи кум перед ними. Вони спочатку б’ють, а потім розбираються. А наявність маски практично унеможливлює подальше упізнання. На кого скаржитися?
    Щодо припущення факту помсти за газетні публікації в «Полтавській думці» і «Ехо Кобеляк», то Юрій Сисенко назвав його цілковитою нісенітницею. До речі, в понеділок під час апаратної наради в РДА Юрій Віталійович пообіцяв після закінчення суду дати прес-конференцію по гучній справі загибелі в 2007 році трьох дівчат.
    Отже, «сокіл» вже «полетів». Та цілком можливо, що він з’явиться знову. Досить важко коментувати дії спецназівців, не будучи їх свідком. Та ще й за умови, що всі обурені швиденько попритихали. Якщо говорити про нормальні цивілізовані європейські країни, то там подібні дії поліції викликали б хвилю обурення. Преса підняла б галас, а прокуратуру закидали б скаргами. Але ж… в той же час там надзвичайно жорстко регламентована робота дискотек, барів, залів ігрових автоматів. І в разі вчинення правопорушення, як правило, не можуть допомогти ні кум, ні зять, ні сват. І не дай Боже правоохоронці зафіксують факт продажу спиртного неповнолітнім чи надання послуг гральних автоматів. Заклад миттєво закриють.
    У нас же… У нас держава ще не є ні правовою, ні цивілізованою. І там, де повинен діяти один правоохоронець у цивільному, за справу береться цілий «Сокіл».

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 952 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net