Пятниця, 19.04.2024, 17:40
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 27 » ЧИТАТИ – ПРЕСТИЖНО



    ЧИТАТИ – ПРЕСТИЖНО
    16:33
    Бібліотека – це відчинені двері в широкий світ, адже саме бібліотека багата книгами, які несуть тепло, радість і захоплюючі хвилини читання. Працівники бібліотеки прикладають максимум зусиль, щоб ні один читач не вийшов з бібліотеки без потрібної йому інформації.
    На сьогоднішній день у Кобеляцькій районній бібліотеці для дітей 1865 читачів. І з кожним днем ця цифра збільшується.
    Уже четвертий рік читачі дитячої бібліотеки беруть участь у Всеукраїнському конкурсі "Найкращий читач України". Результати завжди були добрі. Читачі дитячої бібліотеки – переможці 2005 року - Володимир Капуста, учень Кобеляцького навчально-виховного комплексу № 1 (НВК №1), і Кривенко Владислав, учень загальноосвітньої школи № 2 (ЗОШ №2), стали учасниками Фестивалю дитячого читання "Книгоманія", який традиційно проходить у Львові.
    На початку березня цього року читальний зал бібліотеки зібрав уважних, начитаних, сміливих. Це - активні читачі нашої бібліотеки, учні 6-7 класів. Це ті діти, які, переступивши поріг бібліотеки, доторкнулись до дивного таїнства книг, "занедужали" нею назавжди.
    Участь у конкурсі "Найкращий читач України-2008" взяли десятеро дітей – Анастасія Бобильова (НВК №1, 6-А клас), Ольга Лісна (ЗОШ №3, 7 клас), Олена Білаш (НВК №1, 6-А), Катерина Шмалюк (НВК №1, 6-Б),Сергій Голуб (ЗОШ № 2, 6-В), Роман Москалець (ЗОШ №2, 7-А), Олександр Квартін (ЗОШ №2, 6-В), Віктор Слісь (НВК №1, 7-Б), Владислав Кривенко (ЗОШ №2, 7-В), Наталія Дзюба (ЗОШ №2, 7-В). Змагання включали три конкурси. Щоб бути об’єктивними при визначенні знань у літературі, питання були підготовлені на окремих аркушах.
    Перший конкурс - вікторина "У світі літератури". Тут діти проявили свій інтелект і знання з літератури. На подані питання записували правильну відповідь. Кількість правильних відповідей стала кількістю набраних очок.
    Наступний конкурс, "Назвіть автора по назві книги", включав 26 назв книг вітчизняної та світової літератури. Переміг у цьому конкурсі той, хто правильно назвав автора книги. Діапазон пізнання книг показав заключний конкурс "Літературні тести". До кожного питання пропонувалось три варіанти відповідей, а правильна була одна.
    За підсумками трьох конкурсів переможцем став Роман Москалець, учень ЗОШ №2, який дав правильні відповіді на 33 питання з 52-ох. Друге місце посів Владислав Кривенко, учень ЗОШ №2, третє розділили Наталія Дзюба і Олександр Квартін (ЗОШ № 2). Переможці отримали грамоти і призи, учасники – посвідчення учасника і пам’ятні подарунки.
    В ході зустрічі з кращими читачами бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Оберемко ознайомила присутніх з новинками літератури, які надійшли цього року в дитячу бібліотеку. А бібліотекар Івко Надія дала інформацію про цінну довідкову літературу читального залу.
    В читальному залі діти мали змогу ознайомитись з книжковими виставками на теми: "До природи не неси шкоди", "Мов джерельна вода мова рідного краю". До того ж, у бібліотеці є постійно діючий краєзнавчий куток "Мій рідний край, земля моїх батьків". Присутні ознайомилися з літературою, яка висвітлює історію нашого краю та сьогодення.
    Неабиякий інтерес у дітей викликало знайомство з рекомендаційним біографічним покажчиком літератури "Літературна Кобеляччина". Ця невеличка книжечка вміщує велику цінну інформацію, твори письменників, а також літературу, яка висвітлює їх життєвий і творчий шлях.
    Сподіватимемось, що переможці конкурсу з честю захистять наш район на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України-2008", який відбудеться в обласній бібліотеці для дітей під час тижня дитячої та юнацької книги з 17 по 23 березня 2008 року.

    Варвара Кухаренко,
    методист Кобеляцької районної бібліотеки для дітей

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1012 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net