Субота, 27.04.2024, 01:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 27 » Відділ пенсійного забезпечення та міськрада звітують перед ветеранами



    Відділ пенсійного забезпечення та міськрада звітують перед ветеранами
    16:36
    Днями відбулась чергова зустріч міської організації ветеранів з керівниками служб району і міста.
    Цього разу запрошеними на зустріч-консультацію були Валентина Ященко, заступник начальника Управління - начальник відділу пенсійного забезпечення, і Сергій Галушко, секретар Кобеляцької міської ради.
    Валентина Ященко ознайомила присутніх з новими змінами у пенсійному законодавстві і повідомила, що відповідно до Закону України "Про державний бюджет на 2008 рік та зміни до деяких законодавчих актів" пройшла зміна розрахункової величини заробітної плати, яка береться в основу при розрахунку пенсій. Крім того, йде зміна вартості стажу при розрахунку пенсії.
    - З початку пенсійної реформи розмір середньої пенсії в районі збільшився майже у 4,4 рази, тоді як середня зарплата – тільки в 3,1 рази, - мовила Валентина Олексіївна. – Внаслідок цього зберігається дисбаланс між видатковою та прибутковою частинами пенсійного бюджету. При існуючому демографічному співвідношенні пенсіонерів і працюючих перевищення зарплати над пенсією повинно бути не менше, ніж трикратним. Якщо станом на 1 січня 2004 року платіжні розрахунки до Пенсійного фонду свідчать про наявність 9672 чоловік працюючого населення, то на 1 січня цього року її кількість знизилася до 8814 чоловік, тоді як пенсіонерів нараховується 16182 чоловіка.
    Негативно впливає на економічну спроможність і фінансову стабільність пенсійної системи також той факт, що в районі існують підприємства, які знаходяться в різних стадіях банкрутства. На початок 2008 року на обліку перебуває 15 підприємств-банкрутів, сума боргу яких по відшкодуванню пільгових пенсій складає 746,8 тис.грн. Борг цих підприємств постійно зростає за рахунок поточних платежів, які, згідно закону, повинні здійснюватися до прийняття господарським судом рішення про затвердження ліквідбалансу та зняття з державної реєстрації. Внаслідок того, що в Кобеляцькому районі, як і в області, набули масового характеру приклади, коли процедура банкрутства триває роками, реальне погашення боргів не здійснюється. Під впливом комплексу інших економічних факторів існують проблеми із заборгованості по заробітній платі, що також негативно відображається на пенсійній сфері. Крім того, Валентина Ященко розповіла про порядок розрахунку надбавок до пенсії, про виплату підвищень до пенсії дітям війни, про порядок перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам, ознайомила зі змінами в пенсійному забезпеченні пенсіонерів силових структур згідно Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".
    Далі Сергій Галушко розповів про діяльність Кобеляцької міської ради і виконавчого комітету.
    - На минулих виборах до міської ради пройшло 33 депутати, - повідомив секретар міськради. – Більше третини, а це 12 депутатів, - від "Блоку Юлії Тимошенко", 7 – від "Нашої України", по чотири депутати - від "Соціалістичної партії України" і "Партії Регіонів" і по два - від «Блоку Литвина" і "Комуністичної партії". Позитивом є те, що рада не ділиться за політичними кольорами, як районна, обласна чи Верховна Рада України. За два роки скликано 12 сесій, в середньому одна сесія проводиться раз на два місяці. Всі депутати міської ради дуже активні, лише одиниці з них не беруть участі у сесіях. Виконавчий комітет збирається щомісяця, амплітуда питань, що розглядаються, досить широка. На останньому зібранні виконкому було розглянуто більше 20 заяв.
    Розповів Сергій Галушко і про плани на майбутнє. Через чотири роки в Україні проходитиме Чемпіонат Європи з футболу "Євро-2012". В Україні для проведення змагань відібрали міста Київ, Львів, Дніпропетровськ, Одеса. Резервними містами є Харків і Луганськ. Кобеляки і район єдині на Полтавщині адміністративно-територіальні утворення, що потрапили в стокілометрову зону навколо Дніпропетровська. Це водночас величезна відповідальність і величезне благо. В майбутньому у Кобеляках розшириться відпочинкова зона, відремонтуються дороги, можливо, на Підгорі відремонтується аеродром, щоб приймати літаки з гостями. Тож перспективи у нашого міста хороші. А наскільки реально всі плани втіляться в життя, покаже час. Крім того, цілком можливо, що найближчим часом розпочнуться роботи по розчищенню річки Кобелячок в межах міста Кобеляки. Звісно, 200 тисяч гривень, які можуть виділити для розчищення і благоустрою річки, не вистачить для такого глобального проекту, але і то добре. (Детально щодо робіт, пов’язаних із розчищенням, розширенням та благоустроєм річки Кобелячок читачі мали змогу ознайомитись у одному із попередніх номерів “ЕК” – авт.)
    - Мало в нашому місті двірників, адже їх всього десятеро, - зазначив Сергій Галушко. – Хотілось би збільшити їх кількість хоча б удвічі, щоб прибирати більше вулиць.
    Ветеран Любов Гордей висловила своє обурення з того приводу, що біля її будинку спиляли дерева, які кілька років там росли і їх жителям будинку дуже шкода. На що секретар міськради відповів:
    - Ми приймаємо не завжди такі рішення, як нам хочеться, а такі, які потрібно. На той момент те дерево потрібно було спиляти. Значить іншого виходу не було. Адже воно несло загрозу життю людей, могло впасти чи пошкодити лінії електропередач. До речі, в приватному дворі жодне дерево не було спиляне.
    По закінченню зустрічі-консультації Олександра Северин, секретар міської організації ветеранів, ознайомила присутніх зі станом реєстрації ветеранів для отримання компенсаційних коштів в "Ощадному банку". На сьогоднішній день зареєструвались 24 чоловіка із 198-ми. Олександра Северин нагадала присутнім, що кожен четвер "Ощадбанк" без черги приймає наступні шість чоловік від ветеранської організації.


    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1089 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net