Четвер, 25.04.2024, 20:57
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Березень » 27 » «Почьотним члєнам»



    «Почьотним члєнам»
    16:40
    Дорогесенькі та любесенькі мої браття!
    Давненько вже відчував я страшенний свербіж в одному непотребному місці, а рука тяглася до пера з незборимим бажанням висловити всім вам величезну подяку за ваші творчі муки на стезі літературної творчості в області мисливства і полювання. І написав би, так руку скорцюбило після того, як сунув її у капкан, який налаштовував на вепра. Аби він здох, зараза, тепер ні почухатись, ні дулю єгерю з кущів скрутити!
    Воно, конєшно, якби не демократія та оті свободи слова і друку, то спробували б ви тільки пікнути, а не те, що описати свої походеньки на полюванні. Я навіть аж запереживав за вас. Не дай Бог, думаю, якісь «зелені» чи «червоні» зловлять на такому полюванні та пики наб’ють або, чого доброго, в газету свої возмущенія напишуть з приводу публікацій недозволених прийомів добування дармового м’яса. Та ні, слава Богу, минулося! А все, я вам скажу, через те, що за перо взялися не якісь там аматори, а професіонали нашої справи.
    Куди там до нас з вами Сергію Аксакову з Леонідом Сабанєєвим чи тому ж таки нашому земляку Остапові Вишні, які так настирливо пропагували серед мисливської черні високу культуру полювання!
    Тож за пера і вперед! А я візьму на себе гріх і трішки підредагую окремі художні витівки. Треба ж прояснити голови сучасним мисливцям, що дотримання всіляких інструкцій, законів, правил в галузі полювання до добра не приведе. Ходити вам, дорогенькі, голодними до другого пришестя Христа, якщо будете ревниво ставитись до питань охорони природи!
    Отже, слухайте. Застрелити дикого кабана, як це описано в замітці «Верхи на вепрі» («ЕК» від 28 грудня минулого року), благородно. Але ж навіщо так ризикувати людським життям? Треба було б найняти вертоліт! А так довелося чоловікові мерзнути верхи на кабанові, та ще й автомобіль розбити (добре, що не особистий).
    Піддалися невиправданому ризику і хлопці із замітки «Душа в п’ятки» («ЕК» за 29.02.2008 р.). Пішли на зайців, а жакани не прихопили, от і довелося гасати за кабаном по всій кобеляцькій окрузі. Та «стінгером» його треба було, «стінгером»! Запитеєте, а хто ж дозвіл дасть на придбання такої штукенції? А навіщо? Адже ви, не маючи ліцензії на відстріл дикого кабана, змогли ж його таки вбити!
    Та ось вам і підтвердження. Прямо зверху цієї замітки в цій же газеті є цікаве фото: лежить бездиханна жертва «полювання», а на ній зверху - нарізна зброя з оптикою. То дарма, що у нас застосування такої зброї на полюванні не дозволяється!
    Йдемо далі. В газеті від 25 січня ц.р. із захватом читаю, як в ніч під Різдво знайомі вже нам «письменники» добували (чи добивали!) борсука. І знову, все це дарма, що борсук наш занесений у Червону книгу, як зникаючий вид. Дарма й те, що «руйнування жител тварин, гнізд птахів (Закон України «Про тваринний світ», ст. 58) – браконьєрство»!
    Ну, а прочитавши про однорогого козла («ЕК» від 15.02.08 р.), я прямо так і згадав діда Мазая. Чи дурний був дід, чи робити нічого – рятував зайців від повені! Спробував би він сісти верхи на козла, відірвати йому ріг, загнати на тонкий лід, добути його (чи знову – добити!), та ще й вішалку з рога зробити! Правда, й до цього випадку знайдеться відповідна стаття: Закон України «Про тваринний світ»., ст. 58 гласить: «Жорстоке поводження з тваринами, невжиття заходів щодо запобігання загибелі тварин» або Закон України «Про мисливське господарство і полювання»., ст. 20, п.4: «забороняється полювання на тварин, які зазнають лиха (переправляються водою або по льоду), рятуються від пожежі, повені, тощо».
    Мабуть, досить. Ще ж тільки рік розпочався, є ще час для художньої творчості та описування браконьєрських методів добування тварин і птахів. Може, знайдуться знавці зі знищення зелених жаб (рибу вже знищили!) електровудками на наших неозорих водних просторах! А яке це захоплююче, суто чоловіче заняття – ганятися вночі автомобілем по полю за зайцем, а осліпивши його фарами, торохнути з ружжа - і в торбу!
    А ще… та ні, досить! І цього вистачить, щоб наші внуки, гортаючи сторінки «ЕК» в музейних чи бібліотечних архівах років так через …надцять, не задавали дурних запитань татам і мамам: «А як стрибає зайчик? Як квакає жаба? Як…, Як…?» Все буде ясно, як Божий день!
    І наостанок ще одне, це вже з нашого Основного Закону – Конституції України, стаття 66: «…Кожен зобов’язаний не заподіювати шкоду природі». Прямо таки ще одна, одинадцята заповідь Божа. Все!


    З повагою, Ванько Шомпол з хутора Роздовбанівка

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1439 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net