Субота, 20.04.2024, 03:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 3 » Всі політичні сили обласної ради працюють консолідовано



    Всі політичні сили обласної ради працюють консолідовано
    10:09

    Саме так вважають депутати облради, незважаючи на різні погляди щодо чинної виборчої системи, вшанування в області пам’яті історичних постатей, перспектив вирішення актуальних суспільно-політичних питань, євроатлантичної інтеграції чи так званого «закріплення» депутатів за районами. На спільній прес- і онлайн-коференції, присвяченій 2-річчю діяльності облради п’ятого скликання перед журналістами і користувачами Інтернету звітували голова фракції БЮТ Дмитро Хрістов, голова фракції «Наша Україна» Іван Близнюк, голова фракції Соціалістичної партії України Віктор Іноземцев та заступник голови фракції Комуністичної партії України Полтавської обласної ради Василь Сільчук:

    Зокрема, лідер «бютівців» Дмитро Хрістов розповів, що за 2 роки діяльності, їм багато чого вдалося. «Я задоволений роботою всіх 29-ти наших депутатів, на жаль, їх вже 28» - сказав Хрістов. За його даними, наступним у списку замість померлого депутата Андрущенко буде Володимир Кідін (очолює Полтавську облспоживспілку і центральний колгоспний ринок). За словами Д. Хрістова, найбільше депутатських запитів та звернень - по соціальним виплатам, пенсійному забезпеченню і судовим рішенням, плюс матеріальна допомога хворим та нужденним людям. Лідер «бютівців» облради також висловився за те, що в Полтаві «має бути пам’ятник Петлюрі - думаю це питання вирішать - всьому свій час». Д.Хрістов перелічив прізвища найбільш активних депутатів як то Шкарбан (вніс найбільше ініціатив), Куроєдов, Максимішина, Залужний, Шляховий та Сазонов...А ще Хрістов вважає, що з досвіду інших держав Україна на сьогодні не готова до скасування мораторію на продаж землі.

    Загалом, фракція БЮТ враховує думку кожного депутата при обговорення сесійних рішень, до того ж програма роботи фракції узгоджується з Урядом Юлії Тимошенко. Він висловив прагнення не стояти «стінкою на стінку», а спільними зусиллями розв’язувати проблемні питання розвитку області.

    Також ;Д. Хрістов висловився за вступ України до НАТО – «немає жодної держави, яка б поскаржилась, що їй погано живеться в НАТО, і армія стає професійнішою» - повідомив Хрістов. Він вважає, що зі вступом до НАТО підвищиться національна безпека для країни, підвищаться стандарти життя людей - свободи, демократія. І в статуті БЮТ записано прагнення євроатлантичної інтеграції

    «Нашоукраїнець» Іван Близнюк пояснив, чому виникли проблеми з реставрацією іконостаса у Великих Сорочинцях. «Гроші повернуті. Проблема була, що взялися за це люди, які не мали ніяких професійних якостей. Один єдиний в Україні такий іконостас почали знімати і грузити в мішки, звичайно священики виступили категорично проти цього..Якщо відверто, то в Україні залишилися одиниці, які можуть відреставрувати іконостас» - сказав Близнюк. Він зокрема розповів про розбіжності щодо розподілу субвенції з державного бюджету. «Міністерство пропонує ОДА, щоб ми 9,8 млн. грн. із субвенції 19 млн. грн. витратили на лічильники, а ми кажемо – ні, ми хочемо витратити 9,3 млн. грн. витратити на газифікацію в таких районах як Семенівський (14% газифіковано), Глобинському (34%), Гребінківський (36%) і в Кобеляцькому районі село Світло гірське» - сказав Близнюк. За його словами, у минулому році область не виконала держсубвенції по двох показниках: будівництво житла військовослужбовцям і по лічильникам, адже області запропонували лічильники, які не відповідають вимогам часу і сучасним технологіям. «І знову лобіювати якусь компанію із Києва і нав’язувати нам 9,7 млн. грн…наша позиція буде чітка і рішення сесії буде однозначне про те, що ми не підтримаємо пропозицію Кабінету Міністрів по лічильниках в такій великій сумі» - підкреслив Близнюк. Він висловився в черговий раз щодо перейменування «радянських» вулиць та встановлення пам’ятника Симонові Петлюрі у Полтаві. А на запитання журналістів щодо Євро-2012 відповів, що Полтавська область виступила із пропозицією виділити 12 млрд. грн. з держбюджету на будівництво і реконструкцію доріг, адже 350 км доріг проходить від Києва до Донецька, від Києва до Дніпропетровська та від Києва до Харкова територією Полтавщини. Близнюк також заявив про недостатній розвиток інфраструктури регіону, нестачу готелів для туристичної привабливості краю, адже наближається відзначення 200-річчя Миколи Гоголя відзначати, 300-річчя Полтавської битви, 150-річчя з дня народження Марії Башкірцевої, тощо. «Моєю мрією є те, щоб 15% відвідувачів Сорочинського ярмарку могли провести на полтавській землі 2 дні. А так, вони приїздять на ярмарок зранку і покидають його ввечері, а вони ж могли б на цей період залишитись на Полтавщині, переночувати, який би це був зиск!»- зазначив Близнюк. Він закинув камінь у бік інвесторів, що вони не відгукуються на пропозиції влади. «Викликає здивування позиція наших підприємців, бізнесменів, інвесторів, які вважають, що туризм – не перспективний та не рентабельний» - зазначив він – «От нафтогазовий комплекс – це перспективно, вирощувати цукровий буряк, кукурудзу, це їм вигідно, а от займатись туризмом – невигідно... Як на мене ця галузь розвивається не так, як вона повинна розвиватись на Полтавщині».

    Також Близнюк не підтримує нинішню пропорційну систему виборів. «Більше половини депутатів обласної ради не стали б депутатами, якби вибори відбулися на мажоритарній основі – вони не мають того авторитету, який мали депутати, яких обирали за мажоритарною системою» - зазначив він. На запитання стосовно медичної галузі, Близнюк вважає, що найгірше система охорони здоров'я працює на Пирятинщині . «Такої інфраструктури охорони здоров'я, в такому гнітючому стані, яка є в Пирятинському районі немає ніде в Полтавській області».

    У своєму виступі лідер соціалістів облради Віктор Іноземцев розповів, що серед 15 депутатів більшість мають колосальний досвід, вже були депутатами різних рад, не одного скликання, два представника СПУ очолюють постійні комісії: Іван Гальченко, Володимир Гришко. «Люди знають, що таке депутатська діяльність, як потрібно зустрічатися із громадськістю. Як і інші фракції, напередодні пленарного засідання ми зустрічаємось, обговорюємо всі питання, і намагаємося дотримуватися єдності у прийнятті рішень» - зазначив він. Пріоритети - підтримка рішень, що відображають проблеми людей, наприклад тарифи (ми за оптимізацію тарифів в кожному регіоні), треба мати чітку політику пріоритетів у регіонах для регіональних органів влади, яка б затверджувалась на рівні центральних органів – вважає Іноземцев. На його думку, нині особливо гостре питання – земельне і питання майнових відносин. На жаль, за 17 років незалежності, думку людей так і не враховували: «Думка населення полтавського краю в тому, що вони - проти продажу землі. Тому, перед тим як створювати закони і створювати організаційно-правове поле діяльності інституцій влади, потрібно, щоб ми враховували думку громадськості. Яка мета продажу землі? Щоб вкласти вкрадені кошти і отримати надприбутки, - це одна мета. Якщо для того, щоб впроваджувати технології у велике товарне виробництво – то це інша, але приватна власність не визначає результати господарювання на землі - це світовий досвід» - зазначив він.

    Соціаліст висловився про удосконалення закону про вибори – «як раніше було, і щоб представник партії балотувався на виборчому окрузі і щоб люди обирали і людину і конкретну політичну партію... Тільки у нас в країні місцеві органи влади передають владу управління об’єктами комунальної власності державним органам влади. Взагалі це – нісенітниця. З точки зору філософії життя, з точки зору політики, політичної системи, це – абсурд – зазначив він.

    Основою громадянського суспільства є органи місцевого самоврядування і самоуправління. Іноземцев висловив думку щодо демократії в країні: «Як казали давньогрецькі філософи Арістотель і Платон: демократія найогидніша форма правління. Вона стоїть перед тиранією. Я за громадянське суспільство, де поважають права суспільства, і суспільство виконує Закон». Також він зазначив: «Коли мої колеги років ще 5-7 тому, кричали: не треба вступати в СОТ, то я казав, що в СОТ треба бігти, і причому швидше, ніж Росія. Але треба визначити пріоритетні галузі як-то машинобудування, агрокомплекс. Чи дадуть нам визначити ці пріоритети? Хто? А хто не дасть - демократи на чолі з США?» - сказав Іноземцев.

    Соціаліст також висловився проти вступу в НАТО і за проведення референдуму з цього приводу.

    На його думку, також потрібно чітко визначити для кожного регіону свої базові пріоритети з точки зору формування бюджету, соціальних програм і т. ін. Іноземцев розповів також, що депутат Микола Карнаух написав заяву про вихід з партії, пленум СПУ прийняв рішення про його виключення і на з'їзді СПУ було прийнято рішення про виключення його зі депутатів облради.

    Запитання: чому люди йдуть в депутати? «Деякі депутати думають, що будуть вирішувати свої плани, є така категорія людей. На жаль, у нас нема критеріїв, щоб провести з майбутніми депутатами конкурс, чи здатний він бути представником влади» - зазначив Іноземцев.

    Останнім звітував від фракції КПУ Василь Сільчук, який зокрема розповів, що з 7 депутатів КПУ 2 з Оржицького р-ну, 1 з Решетилівки, 1 -Лохвиці, 2 з Полтави, 1 з Кременчука. «Я за те, що не закріплювати депутатів за окремим районами і відстоювати інтереси всієї області, всієї громади» - зазначив він. «Оцінку собі давати не доречно, нехай громадськість оцінює. Ми повинні звітувати чому і як ми працюємо» - вважає Сільчук. Він не згоден, що обласна рада повинна працювати лише на рівні області: «Деякі депутати посилаючись на Київ звільняють самі себе перед виборцями від відповідальності... Коли лідер фракції КПУ Олександр Масенко підняв питання прийняти на сесії облради звернення, щоб вплинути на Президента щодо 5 районів області, де висловлено недовіру головам РДА - депутати на сесії звернення не прийняли, так само і по заяві проти НАТО...Депутати облради не повинні займати позиції спостерігача, коли керівники держави приймають доленосні для країни рішення.. депутати чомусь не хочуть реагувати» - з прикрістю відзначав Сільчук.

    Він також гаряче висловився проти вступу до НАТО, проблемних земельних питань та вступу до СОТ – позиція комуністів з цих питань відома. А ще за його словами, комуністи ставлять питання - чому підвищується ціни на газ полтавського походження? «Дайте нам картину газовидобування в області. Чому, куди наш газ іде, що добувається у нас, кому його перепродують?» - зазначив він. «На кожній сесії обласна рада дає 5-7 дозволи на нові свердловини, родовища. Є програма зі збільшення видобутку газу, щоб менше залежати від російського газу та середньоазійського. Ми даємо дозволи, але ми не знаємо кому це належить?» - констатував Сільчук.

    Питання від учасника он-лайн конференції: Асадчев предлагает убрать все памятники Ленину. Что Вы ему предложите в противовес и как защитите памятники?! «Завдяки Леніну ми маємо українську мову. Після перемоги в октябрі, була створена Українська республіка, Національна академія наук, почали будуватися школи. І Леніна називати катом України? Чим Ленін заважає будувати нові школи?» - зазначив Сільчук.

    На останнє запитання, коли він користується своїм посвідченням депутата облради, Сільчук відповів, що показує посвідчення лише тоді, коли заходе в будівлю облради, тобто користується ним як перепусткою..


    За матеріалами www.regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net