Четвер, 25.04.2024, 19:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 3 » Житлово-комунальне господарство: гострі кути і можливі перспективи розвитку



    Житлово-комунальне господарство: гострі кути і можливі перспективи розвитку
    16:40
    В слуханнях, крім керівництва міста і депутатів міськради, директорів комунальних підприємств, взяли участь і запрошені гості – виконавчий директор полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Безносик і міський голова Хорола Ігор Свириденко. Прийшли, щоб послухати і висловитись, і представники громадськості, в тому числі і принципові опозиціонери.
    Директор ККП «Водоканал» Юрій Тагадюк одразу відзначив, що Україна в плані реформування ЖКГ далеко відстала навіть від Росії, не кажучи вже про країни Балтії та Польщу. А починали ж всі у рівних стартових умовах. Держава зайняла позицію невтручання, а свідомість чималої частини населення залишилась ще радянською. Зокрема, Юрій Тагадюк навів такий приклад:
     90% житла у багатоквартирних будинках давно приватизовано. А їх мешканці, як і раніше, чекають допомоги від держави і органів місцевого самоврядування. З цього приводу власники приватних індивідуальних будинків вже навіть почали обурюватися, мовляв: «Чому їм дахи на будинках та під’їзди ремонтують, а нам - ні?» Дійсно, статус житла в обох категорій населення ідентичний – воно приватне.
    Олександр Безносик у своєму виступі порекомендував кобелячанам перейняти передовий досвід сусіднього Комсомольська, де контролем за правильністю нарахування тарифів, крім державних служб, опікується ще й громадська організація. Також він похвалив кобеляцьку владу за вчасне переведення багатоквартирних будинків на індивідуальну систему опалення. В Полтавській області лише два міста досягли цього.
    Йшла розмова на громадських слуханнях і про створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, як альтернативу комунальним підприємствам. Заступник міського голови Олександр Письмак, виступаючи по цьому питанню, наголосив, що воно є дискусійним. І водночас відзначив, що жодне із створених об’єднань не припинило свого існування.
    Присутні на зустрічі Василь Овсієнко і Валерій Коробчинський задавали промовцям чимало запитань, іноді гостро критикували міську владу та керівників комунальних підприємств. Зокрема за те, що не надаються послуги по освітленню під’їздів та вивезенню відходів, за проблеми, які виникають під час заключення договорів між споживачами та комунальними службами. В свою чергу депутат міськради від Соцпартії Вікторія Омельяненко резонно зауважила критикам: «А чому ви самі, як громадські діячі, не виявите ініціативу, не очолите той чи інший рух по наведенню порядку на міських вулицях?»
    Потрібно відзначити, що опозиціонери до міської влади не залишились до кінця громадських слухань. Вони дещо раніше залишили приміщення чи то вичерпавши перелік запитань, чи через незадоволення відповідями.
    Міський голова Олександр Ісип виступав в завершальній частині слухань. Його виступ був недовгим і нетипово емоційним, як для нього.
    Підкресливши, що недоліків і проблем в роботі міської влади по обслуговуванню комунального житла достатньо, Олександр Михайлович виокремив і три головних позитивних моменти котрих вдалося досягти за останні два неповних роки. Він сказав: «По-перше, ми за рахунок переведення квартир на індивідуальне опалення допомогли людям зекономити 100-150 гривень щомісяця. По-друге, віддавши функції вивезення відходів Міській сервісній службі, зменшили вартість цієї послуги з 2 гривень 4 копійок до 1 гривні 60 копійок. По-третє, за рахунок повного каналізування міста позбавили городян необхідності щомісяця сплачувати за послуги асенізаційної машини. А це теж економія людських грошей. Однозначним позитивом було те, що в організації та проведенні громадських слухань прийняли участь громадські організації: Міська рада ветеранів, Асоціація міст України та Фонд розвитку демократії, Міське агенство розвитку Кобеляк «МАРКа».
    Міський голова Хорола підтримав свого кобеляцького колегу. На його думку, влада в Кобеляках рухається в правильному напрямку.
    За результатами громадських слухань спеціальна робоча група виробила відповідне рішення, відокремивши найболючіші питання.

    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1056 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net