Четвер, 28.03.2024, 22:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 3 » ОБЛОГА УТМР



    ОБЛОГА УТМР
    16:46
    Редактор «ЕК» ніколи не був, не є і напевне вже не буде мисливцем. Більше того, взагалі з настороженістю ставлюся до будь-якої зброї. І донесхочу у свій час настрілявшись із автомата Калашникова та пістолета Макарова не розумію, що примушує людей у мирний час стріляти. Але, к кажуть: «Кожному – своє». І армія мисливців в Кобеляцькому районі, як і у всій Україні є досить чисельною і цілком боєздатною. Не зупиняє мисливців ні висока вартість зброї, набоїв, ліцензії, ні невелика кількість звірів, на яких можна полювати.
    І як виявилося, в середовищі цих людей киплять ледве не шекспірівські пристрасті, закручуються свої хитромудрі інтриги, існує добросовісна і навпаки, нечесна конкурентна боротьба. В цьому автор статті зміг упевнитися в середу, коли на мобільний телефон почали один за одним надходити дзвінки від мисливців. Вони повідомляли, що в середу, в закритому режимі розпочалося засідання президії районного товариства мисливців та рибалок. Рядових членів УТМР на нього не допустили. І вони підозрюють, що за зачиненими дверима їх керівники приймуть рішення про тотальну роздачу мисливських угідь районі всіляким товариствам, фірмам і об’єднанням. В зв’язку із цим мисливці ледве не в облогу взяли будівлю УТМР і запросили прибути на місце події пресу.
    …Дійсно, біля будівлі УТМР було припарковано кілька десятків автомобілів різних марок і вартості. Їх власники, вони ж мисливці, хоча й хвилювалися, але вели себе цілком достойно і брати штурмом приміщення не збиралися. Натомість вони попрохали оприлюднити на весь район свою стурбованість деякими моментами в діяльності УТМР.
    Перш за все, громадян схвилювала закритість роботи Президії УТМР. Вони говорили про те, що далеко не всі голови первинних мисливських організацій мали інформацію про майбутнє засідання. Не кажучи вже про рядових мисливців.
    Суттєві претензії висловити мисливці і до діяльності такого собі товариства «Артеміда». Воно, за їх словами, заключило із УТМР договір на співкористування мисливськими угіддями на острові Вільховатський. Згідно із договором «артемідівці» повинні були займатись питаннями забезпечення зимівлі диких тварин, їх збереження та поширення. Простіше кажучи – не лише вбивати кабанів, а й годувати їх, охороняти від браконьєрів.
    Для того, щоб перевірити діяльність «Артеміди» не так давно на острів виїхала рейдова комісія, уповноважена керівництвом УТМР. І зафіксувала, що ніякої діяльності по відтворенню дикої фауни «артемідівці» не вели. Більше того, комісія зафіксувала кричущі порушення, знявши їх на фото і закріпивши протокольно. Найбільше обурила мисливців виявлена на дереві спеціально зроблена засідка для полювання.
    А найпринциповішим моментом, на який звернули увагу і висловили найгарячіший протест мисливці, які того дня зібралися біля УТМР, є потенційна роздача мисливських угідь Кобеляччині. Серед рядових членів УТМР розповсюджена інформація, що нібито на заміну «Артеміді» готуються нові товариства. А з часом вони взагалі повністю замінять УТМР. І прийматимуть в свої ряди або «по блату», або за великі гроші. Була названа і сума потенційного внеску – 5 тисяч американських доларів. Також мисливці продемонстрували редакції звернення громад сіл Красного та Перегонівки, в яких люди висловлювали протести проти можливої роздачі мисливських угідь у спів користування.
    Ось такі, бачте, пристрасті, такі інтриги. Вони є завжди, де фігурують такі поняття, як «земля» та «гроші». А як виявилось і те, й інше з мисливством пов’язане.
    Доки тривала наша з мисливцями розмова, закінчилось засідання президії УТМР. І її голова Валентин Панічевський запросив найбільш активних пікетувальників і автора статті в будівлю. А вже там повідомив про рішення, прийняті на зібранні. Під схвальні вигуки присутніх він проінформував про ухвалу розірвати договір про співкористування мисливськими угіддями із товариством «Артеміда». Крім того, члени президії вирішили в найближчому майбутньому взагалі ні з ким не заключати подібних угод. Валентин Панічевський наголосив: «УТМР існує вже 87 років. І в найтяжчі періоди ми не припиняли роботу. Наше товариство займає друге місце в області і ми проживемо і без допомоги співкористувачів».
    Після такої інформації напруга серед мисливців миттєво спала. Вони одностайно висловили задоволення рішенням президії УТМР.

    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1890 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net