Субота, 27.04.2024, 06:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 10 » Шелест грошей або Хто ввів в оману прокурора



    Шелест грошей або Хто ввів в оману прокурора
    14:00
    Хто б що не казав, і потенціал і перспективи в Кобеляцького району таки величезні. В тому числі і як регіону, придатного для розвитку туризму і відпочинку. Нібито Кобеляччина й знаходиться далеко від багатого Києва, нібито нам годі й змагатися із Кримом, з його морем та горами. А між тим, все більше й більше заявляється бажаючих придбати чи прихопити собі земельну діляночку в мальовничих кобеляцьких лісах або на березі місцевих водойм. І прагнуть відпочити на Кобеляччині люди не прості. Сюди їдуть люди із золотими, ні, не руками, а кредитними картками.
    Зайвим підтвердженням привабливості Кобеляцького району для вельми специфічних «туристів» став конфлікт, який розгорнувся навколо незаконної забудови на острові Нові Кучугури, який знаходиться на заповідній території регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». Ми вже писали про появу там кількох елітних єгерських будиночків, про причетність до їх появи однієї із держслужб і про поїздку на острів групи депутатів Кобеляцької районної ради разом із полтавськими посадовцями.
    А в минулу п'ятницю історія із загадковою забудовою отримала своє продовження. Продовження у вигляді засідання профільної комісії під головуванням депутата від БЮТ Світлани Грисенко, котра опікується охороною і збереженням довкілля. На зібрання був запрошений і Сергій Шрамов, як засновник того, вже відомого всьому району, єгерського пункту, котрий без будь-яких дозволів і погоджень з’явився на землях ландшафтного парку.
    Розмова, яка відбувалася під час засідання екологічної комісії, була дуже цікавою, специфічною і де в чому повчальною. Сергій Шрамов не став відхрещуватися від знаменитої забудови. За його словами, він ще в далекому 1988 році купив дерев’яний зруб, розташований на Нових Кучугурах. І два роки тому почав його активно забудовувати. На його думку, поява на острові господарів принесла тамтешньому довкіллю лише користь. Власник будиночків нагадав депутатам про погашені його людьми дві великі лісові пожежі, про те, що новоявлені «єгері» борються із браконьєрами та електровудочками. Також він відзначив, що формально збудований ним єгерський пункт належить «Нижньоворсклянському». Не зазначивши при цьому, що в дирекції парку немає жодного підтверджуючого документа з цього приводу. У всякому випадку депутатам не продемонстрували жодного папірця із жодною печаткою. Цікаве запитання відразу задали забудовнику: «А чому Ви спорудили аж 5 будиночків, невже єгерям не вистачило б одного?» Відповіді депутати не почули. Натомість Сергій Шрамов, підкресливши, що є людиною не бідною, переймається виключно проблемою охорони довкілля. А ввірена йому оперативна група «Центр» охороняє рибні запаси України від Києва і аж до Запоріжжя. Розмах, як бачите, ще той! І можна лише уявляти, скільки подібних «єгерських пунктів» з’явилося на дніпровських островах та прибережжі.
    Вислухавши Сергія Шрамова, районні депутати розпочали обговорення. Спочатку слова попрохав Валерій Лісний. Він прямо заявив, звертаючись до Шрамова: «Ви вчинили неправильно. Із тим положенням в суспільстві, котре займаєте Ви і Ваші друзі, все можна було зробити в нормальному правовому руслі. Натомість розпочали забудову без будь-яких погоджень і дозволів. Зараз про це знає вся область. Офіційну заяву з цього приводу зробив прокурор області. І реакція обов’язково буде. Отже, доведеться комусь на рейки під поїзд лягати».
    Василь Мірошніченко нагадав колегам, що зараз справою забудови на Нових Кучугурах займаються правоохоронні органи. І до винесення ними остаточного вердикту депутатам важко приймати якесь рішення.
    Дуже цікавою на вищевказані зауваження була реакція самого Сергія Шрамова. Він заявив: «прокурора ввели в оману. Зараз це питання вирішується».
    Депутат Володимир Катишков був у своєму виступі досить категоричним: «Про що ми тут говоримо? Те, що виникло на Нових Кучугурах, є одним великим порушенням. Там незаконна забудова. І цим все сказано. Більше того, якщо ми закриємо на все це очі, то створимо дуже небезпечний прецедент. І завтра на наших заповідних островах вже заселятиметься весь Київ і вся Київська область. Там, у себе, вони вже все поділили».
    Не стримував своїх емоцій і запрошений на засідання екологічної комісії Олександр Копелець, який, бувши головою РДА, і «благословив» створення РЛП «Нижньоворсклянський». Олександр Олександрович прямо сказав: «Я не повірю, що ось цей чоловік (від редакції: Сергій Шрамов), якось прокинувшись і поснідавши, взяв і почав забудову на Нових Кучугурах. Хтось за всім цим стоїть. І хтось тут, в районі, про все це знав і щось отримав. І зараз тихенько сидить і споглядає за розвитком ситуації. А ми, депутати, по ідеї повинні стати «козлами відпущення». Так, до речі, було і з побудовою дороги до села Жирки, коли районні обранці в останню чергу дізналися про проект, який вже кілька місяців втілювали в життя. Я не сумніваюся, що й тоді, й зараз комусь в районі «забашляли». Впевнений, що «башлятимуть» і в прокуратурі. Цілком можливо, що забудову на Нових Кучугурах узаконять. І скажуть, що там створена кобеляцька Асканія Нова».
    Дісталося «на горіхи» від Олександра Копельця і директору «Нижньоворсклянського» Віктору Попельнюху, котрий сам себе назвав «заручником ситуації». З одного боку обласна екологія «не заперечує» проти забудови, з іншого – районні депутати не дозволяють. Олександр Олександрович різко розкритикував Віктора Михайловича за двозначність зайнятої ним позиції. І нагадав йому, що без рішення сесії районної ради він не має права ставити свій підпис на тих чи інших узгодженнях. На що Попельнюх зауважив, що депутат його неправильно зрозумів.
    Певно, зрозумівши, що «каші» із кобеляцькими депутатами «не звариш», Сергій Шрамов, пославшись на невідкладні справи, покинув зал засідань районної ради. А на прощання висловив кілька досить симптоматичних тез. Ось одна з них: «Є Закон. Якщо людина користується земельною ділянкою більше 15 років, то автоматично набуває прав власності. Я – користуюся. А націоналізацію ми вже проходили у 1917 році». Вихід із ситуації забудовник вбачає у взятті будиночків на баланс «Нижньоворсклянського» і передачі їх в оренду на 49 років… Сергію Шрамову. Також він заявив, що вже втомився давати роз’яснення з приводу забудови на Нових Кучугурах у різних контролюючих інстанціях. При цьому дехто із присутніх на засіданні звернув увагу на специфічний рефлекторний жест, який супроводжував цю заяву. Такими рухами українські бізнесмени гроші відраховують. Хоча, можливо, це випадковий збіг. Також Шрамов попередив депутатів, що вони не можуть приймати по забудові ніяких рішень, доки справу не розглянув суд.
    Але депутати таке рішення прийняли. Вони заборонили директору «Нижньоворсклянського» підписувати будь-які документи, що можуть узаконити забудову на Нових Кучугурах. Хоча, якщо зовсім відверто, то в подібному рішення і потреби особливої немає. Воно є всього-на-всього «тазиком», котрий повинен прикрити одне досить інтимне місце Віктора Попельнюха. Адже, як повідомили «ЕК» незалежні юристи, в межах діючого законодавства узаконити «єгерський пункт» у «Нижньоворсклянському» просто неможливо. Шрамов і компанія порушили все, що можливо було порушити.
    Та, як не парадоксально це звучить, зовсім не є доконаним фактом, що забудову не узаконять. Вже навіть можна передбачати майбутній перебіг подій. Справа буде розглядатися у суді. І, швидше за все, у забудовників вистачить можливостей, щоб «відкрити очі» судді. Прокурору ж області, за словами Сергія Шрамова, вже все «пояснили». Бізнесмен на засіданні комісії не надто й приховував, що воліє «давати пояснення» в суді, аніж перед кобеляцькими обранцями. Суддя ж один, а депутатів – 86.
    До речі, про депутатів. Звертає на себе увагу позиція, точніше її відсутність, представників Партії Регіонів у Кобеляцькій райраді. Свого часу вони виступили категорично проти створення в районі державного національного парку. Ніхто з «регіоналів» і на Нові Кучугури в складі комісії не їздив, і на депутатське зібрання не прийшов. Що це? Випадковість чи позиція?
    Взагалі ж ситуація із «єгерськими будиночками» нагадує кількарічної давнини історію із «Тузлою» під Кобеляками. Відмінність лише одна – рівень зацікавлених людей різний. І «шелест» в коридорах кобеляцької влади та полтавського правосуддя може пролунати такий…
    Із інших питань, які розглядалися на засіданні комісії потрібно відзначити ініціативу щодо заборони полювання на копитних терміном на п’ять років. Комісія таку пропозицію підтримала. А ось сесія райради, яка відбулася через кілька днів – ні.
    Виступив перед присутніми і помічник депутата райради Віктор Шарий. Він запропонував створити в районі нове незалежне товариство мисливців і рибалок, яке візьме під свою опіку всі мисливські угіддя Кобеляччині.

    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1229 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net