Середа, 08.05.2024, 01:42
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5589
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 10 » Гроші – дали, землю – ні



    Гроші – дали, землю – ні
    14:03
    Чергова сесія Кобеляцької районної ради запам’яталася небувало довгою і складною процедурою затвердження порядку денного та запеклими баталіями навколо питань, пов’язаних із наданням в оренду земель сільськогосподарського призначення. Майже годину депутати голосували і рахували голоси, вирішуючи, розглядати чи ні на сесії п’ять додаткових питань, котрі були подані в останній день. Представники фракції Партії Регіонів України категорично не погодилися розглядати питання, котрі не пройшли обговорення в комісіях. Бютівці ж наполягали на їх внесенні. Довелося голосувати по кожному питанню окремо. Врешті-решт частина з них набрала достатню кількість голосів, необхідних для внесення в порядок денний.
    Звіт голови райдержадміністрації про соціально-економічний розвиток району пройшов на диво безболісно і спокійно. Багато питань Олегу Решетилу не задавали і у поодиноких виступах з місць не критикували. Із досягнень Кобеляччини за минулий рік потрібно виділити небувалий приріст інвестицій. Він становив 190%, проти 102 запланованих. Тут вже можна говорити ледве не про інвестиційний бум в Кобеляцькому районі. Досить приємна тенденція щодо перевиконання бюджету зафіксована і за підсумками першого кварталу поточного року. Вже очевидно, що гроші в районі будуть. Депутатам залишається лише вносити свої пропозиції і контролювати рух цих фінансових потоків.
    Наступним за Олегом Решетилом доповідачем був начальник фінансового управління РДА Андрій Дацко. Він проінформував депутатів про те, на які цілі та об’єкти підуть гроші із вільного залишку з 2007 року, і з перевиконання цьогорічного бюджету. Особливо промовець наголосив на тому, що додаткові фінанси направлятимуться на заходи, задекларовані в районних програмах. Андрію Дацку депутати також не надто дошкуляли. Адже, швидше за все, бюджетні питання обговорювались на засіданнях профільних комісій, у депутатських фракціях та під час засідання Президії районної ради. Народні обранці і виконавча влада виконали свої попередні обіцянки, виділивши 144 тисячі гривень на газифікацію Світлогірської сільської ради, 30 тисяч - на газифікацію Ревущиного, 15 – на реставрацію системи водопостачання в Шенгурах, 140 – на добудову краснянського клубу, 180 – на добудову Будинку культури у Канавах. 132 тисячі гривень залишаються у Кобеляках. За ці кошти міська влада облаштує кілька десятків майданчиків для збору твердих побутових відходів.
    Із невеличкою співдоповіддю виступив голова бюджетної комісії, депутат від БЮТ Гліб Ульяненко. Від імені своєї комісії та фракції він запропонував дещо змінити статті витрат районного бюджету. І, зокрема, повідомив, що 30 тисяч для газифікації Ревущиного недостатньо. Потрібно ще 40 тисяч. Не вистачає грошей і для газифікації ФАПу у Перегонівці. Депутати дружно проголосували за те, щоб дещо обмежити у фінансуванні комунальні ЗМІ та добровільне спортивне товариство «Колос» і віддати ці гроші на підведення газу до об’єктів соціальної сфери. Лідер кобеляцьких регіоналів Анатолій Таранушич навіть виокремив факт спільного голосування своєї фракції та зазвичай непримиренних суперників із БЮТу.
    Із окремою реплікою виступив дрижиногреблянський сільський голова Кирило Проскурня. Він звернув увагу присутніх на те, що радіючи швидкому зростанню бюджету районного, не потрібно забувати про проблеми бюджетів сільських. Частина з них не в змозі навіть виконати Урядові Постанови про забезпечення підвищення власної заробітної плати. І мало того, що сільські посадовці отримуватимуть мізерні зарплати, їх ще й каратимуть за невиконання Урядових розпоряджень. Андрій Дацко спробував заспокоїти сільського голову, повідомивши, що є інформація про закладення коштів на доплати у державному бюджеті.
    А ось на земельних питаннях депутати «вибухнули». Тон дискусії задали «народник» Олександр Копелець та «регіонал» Микола Андрієнко. Олександр Олександрович висловив здивування занадто низькою, на його думку, оцінкою земель, наданих фермерському господарству «Громада» та ставків, наданих ТОВ «Дніпровський лиман». Микола Іванович, в свою чергу, виступив проти прийняття на сесії рішень, пропозиції по яких надійшли «з голосу», без розгляду в комісіях. В результаті депутати так і не затвердили грошову оцінку ні земель «Громади», ні води «Дніпровського лиману». Ці питання відправлені на доопрацювання.


    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 882 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net