Пятниця, 29.03.2024, 12:30
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 16 » Експерт розкриває стратегії злих геніїв на прикладі Сталіна, Чингиз-хана, бін Ладена



    Експерт розкриває стратегії злих геніїв на прикладі Сталіна, Чингиз-хана, бін Ладена
    14:36
    У Києві презентовано нову книжку Валентина БАДРАКА «Стратегії злих геніїв». Книжку на прес-конференції в УНІАН презентував особисто автор, директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин БАДРАК.

    В.БАДРАК зазначив, що якщо великі творці зосереджували зусилля на тому, щоб залишити за собою напрям, гідний послідовників і відкриваючий шлях до розвитку особистості, позитивного перетворення світу, то «злі» генії були стурбовані знищенням конкурентів і актами насильства, що запам`ятовуються людству.

    «Руйнування і насильство використовувалися деструктивними особами для компенсації своєї нездатності створити будь-що; відсутність таланту і волі до саморозвитку заповнювалася ними розповсюдженням простору страху. Власну нездатність до творення і любові деструктивні особи ховали під показною демонстрацією заглянути на заборонені, табуйовані у всіх суспільствах, площини буття», - сказав В.БАДРАК.

    На його думку, у гігантських руйнівників, як і у великих творців, у житті діяв схожий принцип: залишити інформацію про себе. Він додав, що якщо творці залишили після себе вчення на книжкових носіях інформації, статуї та палаци, нарешті, символи, то «злі генії» - жахи, від яких холодіє серце.

    «Нерон запам`ятався світу витонченими вбивствами, і зокрема, матері, Чингізхан – спустошеними землями, Іван Грозний – вбивствами і насильством тощо. Може здатися дивовижним, але традиційно руйнівники і насильники приковують більше уваги, ніж видатні творці – через дію перших на тваринний початок людини, на інстинкти», - сказав В.БАДРАК.

    Він повідомив, що в основу його книги покладено аналіз структури особистості відомих в історії деструктивних осіб, на яких відслідковуються основні причини їхнього перетворення на руйнівників, вбивць і насильників. Це Калігула, Нерон, Чингізхан, Іван Грозний, Катерина Медичі, Григорій Распутін, Адольф Гітлер, Йосип Сталін, Саддам Хусейн і Усама бін Ладен.

    За словами автора, в книзі пояснюються перш за все причини деструктивних мотивацій, передумови «приходу у світ» великих руйнівників, а також їхні основні технології, які привели до розповсюдження їхніх ідей у світі.

    В.БАДРАК зазначив, що головна ідея книги пов`язана з наміром продемонструвати на прикладах відомих історичних осіб, що сфера деструктивного (прагнення до руйнування, насильства, жорстокості) міститься в кожній, без винятку, людині і є:

    - Об`єднаним продуктом суспільства і оточення в період формування особи. Йдеться про первинну дію системи подразників - від безпосередніх видів вбивств і насильства в ранньому віці Калігули, Чингізхана, Івана Грозного або Саддама Хусейна до сучасних універсальних стимулів у вигляді безперервних демонстрацій насильства у фільмах, сексуально забарвленої реклами, порнографії, що стає домінантою для ряду людей на фоні відсутності конструктивних ідей.

    - Активно розвивається і розповсюджується, як вірус, в періоди зниження особистої відповідальності; вона напряму пов`язана з ослабленням суспільства в частині моралі і етичних цінностей. Відбувається в періоди військових дій, протистояння великих груп людей, революційних змін систем цінностей, тобто, в моменти, коли все демонічне в людині вивільняється і прогресує. Класичні приклади: будь-яка війна, дія будь-якого натовпу (мас), етичні революції в Римській імперії I століття н.е. або в Європі - США кінця ХХ.

    - Різко набирає силу завдяки таємному або явному заохоченню з боку системи влади, що бере на себе відповідальність. Саме в цьому криється глибинна причина появи в історії «злих геніїв», бо вони, перш за все, дали можливість певній групі людей безкарно (легітимно) проявляти всі гірші сторони людського. Історичні приклади: наближені Нерона на чолі з начальником гвардії Тігелліном, опричники Івана Грізного на чолі з Малютою Скуратовим, «штурмовики» Гітлера, команди НКВС Сталіна, що змінюють один одного, кати Саддама на чолі з «хімічним Алі», в`язниця Абу-Грейб (Ірак часів американського «звільнення»).

    - Напряму пов`язано з сексуальною сферою: багато героїв підтверджують психосексуальну основу деструктивності. Калігула «прославився» кровозмісним зв`язком зі всіма трьома сестрами. Іван Грізний роздягав убиті жертви, виступав відвертим насильником. Вихований за жіночим типом Гітлер демонстрував свою мазохічну природу. Розчарована в житті і нездатна любити Катерина Медичі била різками красунь-придворних і примушувала їх вступати в інтимний зв`язок зі слугами.

    - Гігантське деструктивне, жадання руйнувань і великі творчі пориви людини беруть початок з одного джерела, жадання відчуття свободи і досягнення нової реальності. Асоціальність і напрям діяльності на знищення навколишнього світу замість розвитку власної особистості є головними ознаками деструктивності. Безкарність – головною передумовою.

    «Якщо перші дві книги циклу «Стратегій» - «Стратегії геніальних чоловіків» і «Стратегії геніальних жінок» - призначені для тих, хто шукає, хто прагне самореалізації, виразності, для того, хто готовий перетворити талант на геніальність, то третя, швидше, для того, що заблукав у лабіринтах власної особистості, для того, хто загубився в орієнтирах, а також для тих, хто має намір виховувати схильне до творчого пошуку і творчої праці потомство», - сказав В.БАДРАК.



    Unian.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1101 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net