Пятниця, 26.04.2024, 02:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 17 » Ціна участі у Білицькому конкурсі «Чураївна 2008»



    Ціна участі у Білицькому конкурсі «Чураївна 2008»
    16:23
    Довго вагалась, чи виносити цю тему на сторінки газети, чи ні. Чи не нанесу я цим ще більшу травму дівчинці, про яку хочу розповісти. Але пройшло 3 дні, а вона все стоїть у мене перед очима, і душа моя розривається від жалю до неї.
    У п'ятницю, 21 березня, у нас у Біликах проходив конкурс «Чураївна-2008». Початок був просто чудовий: повний зал, поважне журі і вальс, який чомусь танцювали дві учасниці конкурсу. Чесно кажучи, я не розумію, які повинні бути критерії оцінювання. Напевне, артистичні дані, дикція... А от саме в цієї учасниці стільки було енергії, артистичності, жаги до перемоги. Її підготовка до цього конкурсу була на високому рівні: відповідні декорації, костюми, чітка і розумна розповідь про себе. Мабуть, вона хотіла перемоги, тому так старанно до цього підійшла. І я не можу сказати, що ця дитина боролася за подарунки — це не так, у неї все є, напевне, вона хотіла отримати заслужений титул. Але...Я бачила підтримку цієї конкурсантки: її підтримував майже увесь зал - і в залі, і на сцені кричали, сурмили в дудку, плескали стоячи, малювали плакати, свистіли, допомагали на сцені майже в усіх конкурсах. Скільки сил і нервів вона витратила на цей конкурс. Було видно, як дівчинка відповідально до цього віднеслася. І я не можу повірити, що з такими номерами, які були ретельно «відшліфовані», вона не ввійшла в трійку кращих. Як приємно було дивитися на обличчя дівчинки, яка увесь час посміхалась, і як гірко потім бачити сльози, які викликані суцільною несправедливістю.
    Я вважаю, що умови конкурсу повинні бути однакові для всіх учасниць. І тоді під час привітання музика і гра світла дозволятиметься всім, а не «обраним». Запитання для учасниць не повинні бути визначені заздалегідь - повинно бути жеребкування. І тоді не будуть одні відповідати віршами за одну секунду, не дослуховуючи запитання до кінця, а інші, хвилюючись, за такий короткий час давати не гірші відповіді. Художній конкурс повинен в себе включати або один, або два номери, але для всіх однаково.
    І ось підійшов довгоочікуваний час нагородження і розподілу місць. Прозвучав голос ведучої: «Міс Елегантність» і, відповідно, 4 місце, отримує учасниця під номером З!» І тут зал завмер - це помилка, ніхто не повірив сказаному, адже учасниця йшла на високому рівні, а за 5 конкурс їй плескали найдовше і найгучніше. І от іде учасниця вперед отримувати свої нагороди, ніби уві сні, хитаючись, адже всі ще сподівались, і зал, і вона, що це сон. Як не прикро, але все це було наяву. Зал не плескав у долоні, а сидів завмерши. Стрічка спала з неї, дівчина, мабуть, не розуміла, що з нею відбувається - ніхто не розумів. Видно було, що емоції переповнювали її, сльози застилали очі. Добре, що поряд була її мама, яка підхопила майже непритомну дівчинку, яка викинула всі призи і квіти під ноги, і відвела її в іншу кімнату. Зал увесь зашепотів: «Де ж справедливість?» Інші шепотіли: «Яка справедливість? Де ви її бачили?» Задумуюсь, а як би вдіяла я, коли так вчинили б з моєю дитиною! Мені так хотілося допомогти цій дівчинці і її мамі, на місці якої я не хотіла б опинитися. І я вирішила їй зателефонувати і сказати, що майже кожен глядач, котрий був на цьому конкурсі, «в шоці», і що треба щось робити. Пізніше дізналася, що мама відключила телефон, бо від таких підтримок, як моя, він у них був «червоний». Я зачекала до неділі, і пішла на базар в надії там підтримати маму конкурсантки. І вам скажу чесно, поки я її заспокоювала і виражала своє незадоволення, до неї підходив майже кожен четвертий, виражав своє невдоволення і вимагав розібратись у всьому. Адже вона - дуже відома і поважна людина в селищі. І майже кожна жінка говорила: «Я не дозволю своїй доньці приймати участь у цьому конкурсі. Тільки через мій труп.
    Я не знаю, хто присудив їй таке місце - чи то журі, чи ведуча?! Але хочу побажати, щоб ніхто і ніколи не вчинив з їхніми дітьми так, як вони вчинили. Але я вірю в Бога, я знаю, що кожен отримає за все, і тим більше - ті, хто образив цю дитину...
    Хочу запитати, а навіщо взагалі було утворено журі?! В моєму розумінні журі для того, щоб виставляти за кожен конкурс оцінки, і щоб всі їх бачили. А в кінці рахувати всі бали і визначати, хто «Чураївна», хто - «Міс...», а хто - «Міс глядацька симпатія». А тут сама ведуча рахувала бали і назначала призерів. Я такого ще не бачила, хоч часто дивлюсь телебачення і бачу роль суддів. Але ніде не бачила, щоб «Міс глядацька симпатія» займала друге місце (тобто віце-міс). Побажаю ведучій, щоб вона побільше дивилася конкурси і виправляла помилки, адже це зовсім окремий титул.
    І ще хочу дати пораду матерям, які захочуть, щоб їхні дівчатка приймали участь у таких конкурсах, адже він буде і на той рік, і пізніше. Потурбуйтесь, щоб у журі були не вчителі і не зацікавлені люди, а люди, які б змогли оцінити підготовку кожного учасника і ні від кого незалежними. І може з вами не трапиться такого непорозуміння, і ви не ризикуватимете своїм здоров'ям. По Біликах ходять чутки, страшні чутки, про які я навіть не хочу говорити - Бог нам всім суддя. Але люди надовго запам'ятають виступ цієї дівчинки - її привітання, роль Голохвастова і кліп Насті Каменських (у її виконанні).
    Чутки затихнуть, а що запам'ятає вона?! Яка страшна ціна! Деякі скептики говорять: «Вона повинна була вистояти. Бути гордою!» Хочу подивитися в такій ситуації на них і їх дії. Я впевнена, що було б ще гірше. Говорити кожен «майстер», а як до діла - то хтозна. І як страшно, мабуть, в 16 років, стоячи в колі своїх однокласників і дорослих, чути слова: «Ну заспокойся! Де ти бачила справедливість?! ЇЇ немає!» А от може так і потрібно, щоб діти це засвоїли зі школи: «СПРАВЕДЛИВОСТІ НЕМАЄ!!!»
    Дай Боже, дівчинко, щоб у твоєму житті траплялись лише чесні і добрі люди! Тримайся і будь мужньою!!!

    Глядачка, яка була присутня на конкурсі від початку до кінця

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 999 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net